Bulvės, bulvä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/30

Kiniška vištiena su morkomis ir paprikomis

Vištos filė supjaustome gabalėliais, paprikas-juostelėmis, o nuskustą morką - ilgomis labai plonomis juostelėmis (jas paruošiame su bulvių skustuku). Keptuvėje išleidžiame sviestą, sudedame vištieną ir kepame, pabarstę prieskoniais. Po kelių minučių sudedame morkas ir paprikas, da..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių lazdelės su sūriu

Miltai supilami ant lentos, dedamas sutrupintas margarinas ir sutrintos bulvės, pabarstoma druska ir greit suminkoma tešla. Iškočiota tešla supjaustoma siauromis juostelėmis, aptepama kiaušiniu ir, storai užbarsčius tarkuotu sūriu, kepama orkaitėje. Lazdelės duodamos prie vyna, ar patie..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių lazdelės su sūriu

Miltai supilami ant lentos, dedamas sutrupintas margarinas ir sutrintos bulvės, pabarstoma druska ir greit suminkoma tešla. Iškočiota tešla supjaustoma siauromis juostelėmis, aptepama kiaušiniu ir, storai užbarsčius tarkuotu sūriu, kepama orkaitėje. Lazdelės duodamos prie vyna, ar patie..

Recepto vertinimas: 0

Daržovės su grybais (estų nacionalinis valgis)

Lašiniukus supjaustyti plonais griežinėliais arba kubeliais, sudėti į puodą ir pakaitinti. Lašiniukų riebaluose apkepinti supjaustytas prieskonines daržoves (svogūną, morkas, petražolę arba salierą). Paskui įpilti karšto vandens arba sultinio, sudėti griežinėliais supjaustytą gr..

Recepto vertinimas: 5

MEDŽIOTOJŲ KEPSNYS

Kiauliena supjaustoma tokiais gabaleliais kaip karbonadui, gerai ismusama ir pasudoma. Svogunai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. I farsa sudedami kepti svogunai, druska ir pipirai. Ant mesos dedamas idaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas plaktame kiausinyje, apvoliojama..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių troškinys su ananasais ir vištų sparneliais

Vištos sparnelius įtrinkite prieskoniais, apkepkite, sudėkite į puodą su verdančiu sultiniu ir troškinkite. Keptuvėje apkepkite supjaustytas bulves, morką, svogūną ir česnako skilteles (nenuluptas), sudėkite į puodą su sparneliais, paskaninkite prieskoniais ir troškinkite apie 15-2..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių troškinys su ananasais ir vištų sparneliais

Vištos sparnelius įtrinkite prieskoniais, apkepkite, sudėkite į puodą su verdančiu sultiniu ir troškinkite. Keptuvėje apkepkite supjaustytas bulves, morką, svogūną ir česnako skilteles (nenuluptas), sudėkite į puodą su sparneliais, paskaninkite prieskoniais ir troškinkite apie 15-2..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė

Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Salierų kotus nuplauname ir supjaustome gabaliukais. Svogūnus nulupame ir supjaustome į keturias dalis. Užverdame sultinį, sudedame visas susmulkintas daržoves, suberiame kalendrų grūdelius, čiobrelius, įberiame pipirų, pasūdome ir..

Recepto vertinimas: 0

Kepti švieži grybai

Sausus ką tik surinktus grybus nuvalyti. Jeigu reikia plautį, nuplautus grybus išdžiovinti ant servetėlės. Kotelius nupjauti ir suvartoti kitam valgiui. Riebalus pakaitinti, kol ims rūkti, sudėti grybų kepurėles ir iš abiejų pusių pakepinti iki rausvumo. Jei grybai trupa, juos apvoliot..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė

Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Salierų kotus nuplauname ir supjaustome gabaliukais. Svogūnus nulupame ir supjaustome į keturias dalis. Užverdame sultinį, sudedame visas susmulkintas daržoves, suberiame kalendrų grūdelius, čiobrelius, įberiame pipirų, pasūdome ir..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių, pupelių ir kopūstų troškinys

Pupeles nuplauti, pamerkti ir tame pačiame vandenyje isvirti. Baigiant virti pasūdyti, įmesti lauro lapelį, pipirų. Nuskustas bulves supjaustyti kubeliais, smulkiai supjaustyti kopūstą, viską sudėti į puodą, kuriame verda pupelės, dar pridėti supjaustytą ir su riebalais pakepintą svog..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių, pupelių ir kopūstų troškinys

Pupeles nuplauti, pamerkti ir tame pačiame vandenyje isvirti. Baigiant virti pasūdyti, įmesti lauro lapelį, pipirų. Nuskustas bulves supjaustyti kubeliais, smulkiai supjaustyti kopūstą, viską sudėti į puodą, kuriame verda pupelės, dar pridėti supjaustytą ir su riebalais pakepintą svog..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su mielėmis

Bulvės sutarkuojamos, išmirkyti obuoliai sumalami mėsmale arba smulkiai supjaustomi. Mielės išleidžiamos drungname kefyre, ir leidžiama truputį pakilti. Po to bulvės, obuoliai ir mielės su kefyru sumaišoma, pasūdomą ir leidžiama dar 1 vai. pakilti. Pakilus kepami blynai įkaitintuose..

Recepto vertinimas: 0

Pusšilkiniai kukuliai

Skustos, virtos bulvės gerai sugrūdamos, suberiamas krakmolas, įmušamas kiaušinis, kaip reikiant pasūdoma, gerai suminkoma ir su aliejuotom rankom formuojami kukuliai. Jie įdaromi smulkiai supjaustytais svieste pakepintais svogūnais (svogūnai puikiai kepa ne tik svieste, bet ir aliejuje). V..

Recepto vertinimas: 5

Silke įdarytos bulvės

Bulves perpjauname per pusę, išgremžiame. Įdarui silkę, morką supjaustome kubeliais, įdedame bulvių likučius, druskos, majonezo arba grietinės ( dietininkams- nat. jogurtas), 2 šaukštus tepamo sūrelio. Viską gerai išmaišome. Paragaujame, kad netrūktų druskos ( tik nesuvalgome, ne..

Recepto vertinimas: 4

Silke įdarytos bulvės

Bulves perpjauname per pusę, išgremžiame. Įdarui silkę, morką supjaustome kubeliais, įdedame bulvių likučius, druskos, majonezo arba grietinės ( dietininkams- nat. jogurtas), 2 šaukštus tepamo sūrelio. Viską gerai išmaišome. Paragaujame, kad netrūktų druskos ( tik nesuvalgome, ne..

Recepto vertinimas: 4

Menkės kepsnys

Menkė nuplaunama ir, išėmus kaulus, sumalama mėsmale kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedami svieste (20 g) pakepinti svogūnai, kiaušiniai, prieskoniai, pasūdoma. Viskas išsukama, kad masė būtų puri, padaromas pailgas kepalėlis, dedamas ant riebalais išteptos skardos ar į k..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių tortas

Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų, dėti sutrintas bulves, kapotus riešutus ir titus prieskonius, tešlą gerai išmaišyti. Pusę jos sukrėsti į riebalais išteptą torto formą, apdėti nusausintais vaisiais iš kompoto, po to sukrėsti likusią tešlą. Kepti vidutinio karštumo orka..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių tortas

Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų, dėti sutrintas bulves, kapotus riešutus ir titus prieskonius, tešlą gerai išmaišyti. Pusę jos sukrėsti į riebalais išteptą torto formą, apdėti nusausintais vaisiais iš kompoto, po to sukrėsti likusią tešlą. Kepti vidutinio karštumo orka..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės su kmynais

Bulvės nuskutamos, mažesnės perpjaunamos pusiau, didesnės — į 4 dalis, pamirkomos į aliejų ir dedamos į riebalais išteptą skardą. Užbarstoma kmynų ir druskos. Kepama karštoje orkaitėje. Iškepus apšlakstomos majonezu. Valgoma su karštais žuvų patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės su kmynais

Bulvės nuskutamos, mažesnės perpjaunamos pusiau, didesnės — į 4 dalis, pamirkomos į aliejų ir dedamos į riebalais išteptą skardą. Užbarstoma kmynų ir druskos. Kepama karštoje orkaitėje. Iškepus apšlakstomos majonezu. Valgoma su karštais žuvų patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 4

Prancūziška bulvių mišrainė

Supjaustytą morką ir salierą ištroškinkite svieste. Baigiant troškinti sudėkite žirnelius, truputį pakaitinkite ir atšaldykite. Supjaustykite kubeliais bulves, agurkus, obuolius ir kiaušinius. Viską sumaišykite, pasūdykite, įberkite truputį cukraus, sudėkite į salotinę, užpilkit..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziška bulvių mišrainė

Supjaustytą morką ir salierą ištroškinkite svieste. Baigiant troškinti sudėkite žirnelius, truputį pakaitinkite ir atšaldykite. Supjaustykite kubeliais bulves, agurkus, obuolius ir kiaušinius. Viską sumaišykite, pasūdykite, įberkite truputį cukraus, sudėkite į salotinę, užpilkit..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su kruopomis

Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama s..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su kruopomis

Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama s..

Recepto vertinimas: 0