BulvÄ—s, bulvä—s receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/3
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..
Recepto vertinimas:
Nuvalytas karpis išskrodžiamas pro pakaklę, išimama mėsa, nepažeidžiant stuburo ir odos (stuburas lieka), iš mėsos išrenkami kaulai ir ji sumalama, sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas pyragas, svieste (60 g) pakepintos prieskoninės daržovės, kiaušinis, įberiama prieskonių, dr..
Recepto vertinimas:

Keptos tortilijos su kiauliena (Garnachas)
SvogÅ«nus ir Äesnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. MorkÄ… nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Ä® puodÄ… sudÄ—kite mÄ—sÄ…, morkos kubelius, supjaustytus svogÅ«nus bei Äesnakus, Äiobrelius ir lauro lapÄ…. Ä®pilkite 750 ml karÅ¡to vandens ir pagardinkite druska. Uždenkite ir v..
Recepto vertinimas:
Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau an..
Recepto vertinimas:
Mėsa sumalama, sumaišoma su išvirtais ryžiais, pakepintais svieste svogūnais, piene išplaktu kiaušiniu, druska, prieskoniais. Viskas gerai išsukama ir iš masės daromi vidutinio dydžio kukuliai, kurie pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Apkepinti kukuliai baigiami troškinti s..
Recepto vertinimas:
Voveruškas nuplaunamos, nupjovus kotelius, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5—10 min. Paskui supilamos į kiaurasamtį ir nuvarvinamas vanduo. Lašiniukai supjaustomi kubeliais, paspirginami, sudedamas susmulkintas svogūnas, paruoštos voveruškos ir 10—15 min kepam..
Recepto vertinimas:
Ä® didelį dubenį sudedame nuplautus Å¡pinatų lapus, įpilame truputį vandens. PridengÄ™ verdame 2-3 minutes. SuverÄiame Å¡pinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Ä®kaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytÄ… svogÅ«nÄ… 5 minutes. Sudedame Å¡pinatus, smulkiai supja..
Recepto vertinimas:
Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame su aliejumi ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min. Tuomet suberiame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, prieskonius ir verdame dar 2 min. Sriubą galime paskanint..
Recepto vertinimas:
UkrainietiÅ¡ki barÅ¡Äiai (Natalijos)
Apverdame šonkauliukus, į vandenį įdedame 1 lauro lapą, druskos, pipirų. Kai mėsa suminkštėja, sudedame daržoves: burokėlius, morkas, bulves, kopūstus (daržovių nepagailėkite, nes sriuba turi būti tiršta). Verdame kol išvirs šonkauliukai ir daržovės. Patiekiame su grietine. Sk..
Recepto vertinimas:
Svogunus nulupame, supjaustome ir kepame aliejaus ir sviesto misinyje. Kai svogunai apkepa sudedame pjaustytus pievagrybius, bulves, dar siek tiek pakepiname. Apkepe ipilame 90 g vandens, pilame grybu sultini, iberiame prieskoniu ir uzverdame. Nukeliame, pertriname per sieteli, vel pilame i puoda ip..
Recepto vertinimas:
Su lupenomis išvirtos bulvės nulupamos (tik nepervirkit!) ir sugrūdamos, suberiami miltai, įmušamas kiaušinis, sudedamas sviestas. Viskas gerai sumaišoma, rankos patepamos aliejumi ir padaromi nedideli kukuliai, apvoliojami krakmolu ir sudedami į verdantį, gerai pasūdytą vandenį. Pavirę..
Recepto vertinimas:
Su lupenomis išvirtos bulvės nulupamos (tik nepervirkit!) ir sugrūdamos, suberiami miltai, įmušamas kiaušinis, sudedamas sviestas. Viskas gerai sumaišoma, rankos patepamos aliejumi ir padaromi nedideli kukuliai, apvoliojami krakmolu ir sudedami į verdantį, gerai pasūdytą vandenį. Pavirę..
Recepto vertinimas:
Virtos bulvės nulupamos, išgremžiamas vidus ir į tuštumas pridedama įdaro. Greitpuodyje ištirpinamas margarinas, sustatomos viena eile įdarytos bulvės, supilama 2 šaukštais karšto vandens praskiesta pomidorų pasta. Indas sandariai uždaromas ir 10—15 min. troškinama. Valgoma su agu..
Recepto vertinimas:
Virtos bulvės nulupamos, išgremžiamas vidus ir į tuštumas pridedama įdaro. Greitpuodyje ištirpinamas margarinas, sustatomos viena eile įdarytos bulvės, supilama 2 šaukštais karšto vandens praskiesta pomidorų pasta. Indas sandariai uždaromas ir 10—15 min. troškinama. Valgoma su agu..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos vyniotinis (RamunÄ—s)
Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyni..
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulves sutarkuojamos. Lasinukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogunais. Jais uzpilamos tarkuotos bulves, suberiamas mairunas, pasudoma. Viskas gerai sumaisoma. Zarnos gerai isvalomos , istrinamos druska ir kapotu cesnaku, isplaunamos ir nekietai prikemsamos. Skard..
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulves sutarkuojamos. Lasinukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogunais. Jais uzpilamos tarkuotos bulves, suberiamas mairunas, pasudoma. Viskas gerai sumaisoma. Zarnos gerai isvalomos , istrinamos druska ir kapotu cesnaku, isplaunamos ir nekietai prikemsamos. Skard..
Recepto vertinimas:
Ä® Å¡variÄ… keptuvÄ™ dedame faršą, įpilame vandens, kad apsemtų ir troÅ¡kiname keptuvÄ—je su dangÄiu 5-10 min. TroÅ¡kintÄ… faršą susmulkiname (kad butų birus), ant virÅ¡aus dedame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytÄ… paprikÄ… ir virtas pupeles. Galite įdÄ—ti svogÅ«nų, krapų. TroÅ¡kiname..
Recepto vertinimas:
Kopusto galva 10-15 min. apvirti. Supjauscius i 4-6 dalis sutarkuoti per burokine tarka arba stambiai sumalti su mesmale. Atsiradusias sultis truputi nusunkti, kad mase nebutu per daug slapia ir galetu formuoti kotletus. Sudeti farsa ar malta desra (sonine), smulkiai supjaustytu svogunu ,cesnakus, d..
Recepto vertinimas:
Keptas baklažanas tešloje (foto)
Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blynelia..
Recepto vertinimas:
Vištą paruošti. Įdarui skirtus vištos skilvį, širdį, sparnus ir kaklą pusiau išvirti. Apvirtą mėsą, pakeptas svieste kepenėles ir žalią nuimtą nuo kaulų mėsą sumalti. Į išsuktą iki purumo sviestą sudėti maltos mėsos masę, piene mirkytą pyragą, kiaušinį ir viską gerai..
Recepto vertinimas:
Cukiniją sutarkuojam su bulvine tarka. Įmušame kiaušinius, supylame pieną , druskos pagal skonį, cukrų ,miltų dedame tiek,kad tešla butų tiršta kaip grietinė, ir viską gerai išmaišome. Kepame įkaitintoje keptuvėje kaip ir papastai blynus. Skanu valgyti su grietine ar uog..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskusti, sutarkuoti, Å¡iek tiek nusunkti. IÅ¡maiÅ¡yti su manų kruopomis, krakmolu, varÅ¡ke. Ä®darui varÅ¡kÄ™ gerai iÅ¡trinti su tryniu, įberti druskos. Padaryti cepelinus ir virti pasÅ«dytame vandenyje 15 - 20 minuÄių. ..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskusti, sutarkuoti, Å¡iek tiek nusunkti. IÅ¡maiÅ¡yti su manų kruopomis, krakmolu, varÅ¡ke. Ä®darui varÅ¡kÄ™ gerai iÅ¡trinti su tryniu, įberti druskos. Padaryti cepelinus ir virti pasÅ«dytame vandenyje 15 - 20 minuÄių. ..
Recepto vertinimas:
Bulves stambiai sutarkuoti, sudÄ—ti į baigianÄias virti kruopas. Kiek pavirus, pasÅ«dyti, sudÄ—ti sviestÄ…, grietinÄ™. Patiekti užpiltas spirgintų lasinukų ir svogÅ«nų padažu. Skanaus!..
Recepto vertinimas: