Bulvės, bulvä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/2

Bulviniai vėdarai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai vėdarai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Šaltibarščiai

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 4

Žagarėliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais,..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių apkepas su sūriu

Ä®kaitinkite orkaitę iki 225 -- 250 °C temperatÅ«ros. Nuskuskite, nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite bulves. Pabarstykite druska, pipirais, petražolėmis ir čiobreliais. Sviestu istepkite didelį kepamąjį indą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba isspauskite česnaką, pa..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių apkepas su sūriu

Ä®kaitinkite orkaitę iki 225 -- 250 °C temperatÅ«ros. Nuskuskite, nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite bulves. Pabarstykite druska, pipirais, petražolėmis ir čiobreliais. Sviestu istepkite didelį kepamąjį indą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba isspauskite česnaką, pa..

Recepto vertinimas: 4

Šviežių kopūstų sriuba (Onutės)

Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame viš..

Recepto vertinimas: 5

Kepti kiaulių šonkauliukai

Kiaulių šonkaulius supjaustykite po 4 ar 5 kauliukus ir aptepkite paruoštu padažu (aliejumi, kapotais česnakais, kepsnių padažu, druska, maltomis paprikomis) ir marinuokite ne mažiau kaip 12 val. Marinuotus šonkaulius su padažu dėkite į kepimo indą, uždenkite ir troškinkite kepimo kr..

Recepto vertinimas: 3

Baltųjų pupelių sriuba

Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos ir užpilamos šaltu virintu vandeniu. Jame brinkinamos 12 val. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas i..

Recepto vertinimas: 4

Žemaičių blynai su varške

I sumaltas bulves imusti 3 kiausinius, iberti krakmolo, druskos ir ismaisyti.I varske imusti 1 kiausini, iberti kmynu, druskos ir gerai ismaisyti. Is paruostu bulviu padaryti apvalius blynelius, ideti varskes ir sulenkus gerai apspausti krastus. Blynus apvolioti miltuose ir kepti riebeluose.Valgomi ..

Recepto vertinimas: 4

Netikras zuikis

Jautiena ir kiauliena sumalama mėsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiaušinių tryniai, druska, viskas gerai išmaišoma, sukrečiami atskirai išplakti baltymai, dar pamaišoma ir suformojama į pailgą kepalėlį, apsukama plonu lašiniukų sluoksniu (kad mėsa būtų p..

Recepto vertinimas: 4

Naminės dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale, pridedama prieskonių, susmulkinto česnako, supjaustytų svogūnų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masė kieta). Viskas labai gerai išminkoma ir nekietai sukemšama į žarnas. Dešrelės persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasūdytame vandenyje, o..

Recepto vertinimas: 3

Topinambų salotos su pomidorais

Topinambus nuplauname, nulupame, supjaustome, sudedame į pasūdytą vandenį ir 5 min. blanširuojame, po to nusunkiame. Pomidorus nuplauname, perpjauname per pusę ir supjaustome plonomis riekelėmis. Padažui sumaišome susmulkintas česnakų skilteles, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, įbe..

Recepto vertinimas: 4

Mušti suktinukai (zrazai)

Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..

Recepto vertinimas: 3

VENGRIŠKAS GULIAŠAS

Mesa supjaustome kubeliais. Sonine supjaustome kubeliais ir pakepiname svieste. Spirgucius sudedame i puoda, o likusiuose riebaluose pakerime mesa, kuria taip pat sudedame i puoda. Svogunus ir cesnakus smulkiai supjaustome, morka ir saliera supjaustome siaudeliais, paprikas - juostelemis, bulves - g..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. Paruošimas Bulvės ir svogūnas sutarkuojami, nupilama dalis skysčio (kartais užplikoma pienu), įmušamas kiaušinis, subėriami miltai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Paruošta masė dedama į riebalais išteptą keptuvę ar skardą ir kepama orkaitėje arba krosnyje. Iškepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. Paruošimas Bulvės ir svogūnas sutarkuojami, nupilama dalis skysčio (kartais užplikoma pienu), įmušamas kiaušinis, subėriami miltai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Paruošta masė dedama į riebalais išteptą keptuvę ar skardą ir kepama orkaitėje arba krosnyje. Iškepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

SALIERŲ SRIUBA

Salierus ir bulves nuplauti, apskusti ir smulkiai supjaustyti. Svoguna ir cesnaka smulkiai supjaustyti ir pakepinti 2-3 minutes keptuveje su vienu sauksteliu sviesto. Tuomet sudeti salierus ir bulves ir dar apie 5 min. pakepinti nuolat maisant. Viska sudeti i karsta sultini, uzvirinti ir poto sumazi..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių kroketai

Svariai nuplaukite ir nuskuskite bulves. Puode užvirinkite sūdytą vandenį, sudėkite bulves ir virkite 20 minučių. Kai bulvės isvirs, nukoskite ir tuoj pat sugrūskite grūstuvu arba maisikliu. Bulvių kosę palikite atvėsti. Isplakite 2 kiausinių trynius su kukurūzų miltais ir supilkite ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių kroketai

Svariai nuplaukite ir nuskuskite bulves. Puode užvirinkite sūdytą vandenį, sudėkite bulves ir virkite 20 minučių. Kai bulvės isvirs, nukoskite ir tuoj pat sugrūskite grūstuvu arba maisikliu. Bulvių kosę palikite atvėsti. Isplakite 2 kiausinių trynius su kukurūzų miltais ir supilkite ..

Recepto vertinimas: 3

Šokoladinis suflė

•Šokoladą ištirpiname 3 šaukštuose pieno (šokolado neliečiame, kol visiškai neištirpsta). Į ji nuolat maišydami sudedame trynius, paskui krakmolą, cukrų, sviestą, supilame likusi pieną. Kaitiname, kol sutirštėja. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir išplakame iki standži..

Recepto vertinimas: 4

FARŠIRUOTA SALDŽIOJI PAPRIKA

Paprikos kotas ispjaunamas ir pasalinamos seklos. Ryziai isverdami. Mesa sumaisoma su virtais ryziais, paskaninama pipirais, lauro lapais, mesos prieskoniu misiniu, pagal skoni idedama druskos. Paruosta mase sukemsama i paprikos vidu. Morka sutarkuojama burokine tarka, svogunas supjaustomas kubeliai..

Recepto vertinimas: 4

Raganos kepsnys

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 5

Vištienos kepsniukai

Vistienos krutinele supjaustom plonom juostelem, ne ilgesnem, kaip 5cm. Svogunus supjaustom pusziedziais, susmulkinam cesnaka.Viska sudedam i dubeni, pridedam majonezo, prieskoniu, gerai ismaisom ir paliekom 2-3 valandom saldytuve. Po 2-3 valandu imusam kiausinius, idedam krakmola sumaisom, formuoja..

Recepto vertinimas: 3

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4