BulvÄ—s, bulvä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/2

Bulviniai vÄ—darai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai vÄ—darai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Å altibarÅ¡Äiai

Užminkykite teÅ¡lÄ… ir 2 valandas palaikykite jÄ… Å¡aldytuve. IšėmÄ™ iÅ¡koÄiokite, dÄ—kite į torto formÄ… kiek pakeldamos kraÅ¡tus. Kepkite 15 minuÄių iki 210 laipsnių temperatÅ«ros įkaitintoje orkaitÄ—je. Ä®darui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauÅ¡, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 4

Žagarėliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir teÅ¡la ant lentos muÅ¡ama koÄÄ—lu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pÅ«slelių. Kuo daugiau teÅ¡loje oro, tuo trapesni žagarÄ—liai. Tada teÅ¡la atÅ¡aldoma, pridengus drobele, kad neapdžiÅ«tų. PrieÅ¡ verdant iÅ¡koÄiojama 2 mm storio lakÅ¡tais,..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių apkepas su sūriu

Ä®kaitinkite orkaitÄ™ iki 225 -- 250 °C temperatÅ«ros. Nuskuskite, nuplaukite ir plonais griežinÄ—liais supjaustykite bulves. Pabarstykite druska, pipirais, petražolÄ—mis ir Äiobreliais. Sviestu istepkite didelį kepamÄ…jį indÄ…. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba isspauskite ÄesnakÄ…, pa..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių apkepas su sūriu

Ä®kaitinkite orkaitÄ™ iki 225 -- 250 °C temperatÅ«ros. Nuskuskite, nuplaukite ir plonais griežinÄ—liais supjaustykite bulves. Pabarstykite druska, pipirais, petražolÄ—mis ir Äiobreliais. Sviestu istepkite didelį kepamÄ…jį indÄ…. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite arba isspauskite ÄesnakÄ…, pa..

Recepto vertinimas: 4

Šviežių kopūstų sriuba (Onutės)

Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame viš..

Recepto vertinimas: 5

Kepti kiaulių šonkauliukai

Kiaulių Å¡onkaulius supjaustykite po 4 ar 5 kauliukus ir aptepkite paruoÅ¡tu padažu (aliejumi, kapotais Äesnakais, kepsnių padažu, druska, maltomis paprikomis) ir marinuokite ne mažiau kaip 12 val. Marinuotus Å¡onkaulius su padažu dÄ—kite į kepimo indÄ…, uždenkite ir troÅ¡kinkite kepimo kr..

Recepto vertinimas: 3

Baltųjų pupelių sriuba

PupelÄ—s nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos ir užpilamos Å¡altu virintu vandeniu. Jame brinkinamos 12 val. IÅ¡brinkusios pupelÄ—s užvirinamos tame paÄiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryÅ¡ulÄ—lis kruopÅ¡Äiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas i..

Recepto vertinimas: 4

Žemaičių blynai su varške

I sumaltas bulves imusti 3 kiausinius, iberti krakmolo, druskos ir ismaisyti.I varske imusti 1 kiausini, iberti kmynu, druskos ir gerai ismaisyti. Is paruostu bulviu padaryti apvalius blynelius, ideti varskes ir sulenkus gerai apspausti krastus. Blynus apvolioti miltuose ir kepti riebeluose.Valgomi ..

Recepto vertinimas: 4

Netikras zuikis

Jautiena ir kiauliena sumalama mÄ—smale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiauÅ¡inių tryniai, druska, viskas gerai iÅ¡maiÅ¡oma, sukreÄiami atskirai iÅ¡plakti baltymai, dar pamaiÅ¡oma ir suformojama į pailgÄ… kepalÄ—lį, apsukama plonu laÅ¡iniukų sluoksniu (kad mÄ—sa bÅ«tų p..

Recepto vertinimas: 4

Naminės dešrelės

MÄ—sa sumalama mÄ—smale, pridedama prieskonių, susmulkinto Äesnako, supjaustytų svogÅ«nų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masÄ— kieta). Viskas labai gerai iÅ¡minkoma ir nekietai sukemÅ¡ama į žarnas. DeÅ¡relÄ—s persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasÅ«dytame vandenyje, o..

Recepto vertinimas: 3

Topinambų salotos su pomidorais

Topinambus nuplauname, nulupame, supjaustome, sudedame į pasÅ«dytÄ… vandenį ir 5 min. blanÅ¡iruojame, po to nusunkiame. Pomidorus nuplauname, perpjauname per pusÄ™ ir supjaustome plonomis riekelÄ—mis. Padažui sumaiÅ¡ome susmulkintas Äesnakų skilteles, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, įbe..

Recepto vertinimas: 4

Mušti suktinukai (zrazai)

Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..

Recepto vertinimas: 3

VENGRIŠKAS GULIAŠAS

Mesa supjaustome kubeliais. Sonine supjaustome kubeliais ir pakepiname svieste. Spirgucius sudedame i puoda, o likusiuose riebaluose pakerime mesa, kuria taip pat sudedame i puoda. Svogunus ir cesnakus smulkiai supjaustome, morka ir saliera supjaustome siaudeliais, paprikas - juostelemis, bulves - g..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. ParuoÅ¡imas BulvÄ—s ir svogÅ«nas sutarkuojami, nupilama dalis skysÄio (kartais užplikoma pienu), įmuÅ¡amas kiauÅ¡inis, subÄ—riami miltai, pasÅ«doma ir gerai iÅ¡maiÅ¡oma. ParuoÅ¡ta masÄ— dedama į riebalais iÅ¡teptÄ… keptuvÄ™ ar skardÄ… ir kepama orkaitÄ—je arba krosnyje. IÅ¡kepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. ParuoÅ¡imas BulvÄ—s ir svogÅ«nas sutarkuojami, nupilama dalis skysÄio (kartais užplikoma pienu), įmuÅ¡amas kiauÅ¡inis, subÄ—riami miltai, pasÅ«doma ir gerai iÅ¡maiÅ¡oma. ParuoÅ¡ta masÄ— dedama į riebalais iÅ¡teptÄ… keptuvÄ™ ar skardÄ… ir kepama orkaitÄ—je arba krosnyje. IÅ¡kepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

SALIERŲ SRIUBA

Salierus ir bulves nuplauti, apskusti ir smulkiai supjaustyti. Svoguna ir cesnaka smulkiai supjaustyti ir pakepinti 2-3 minutes keptuveje su vienu sauksteliu sviesto. Tuomet sudeti salierus ir bulves ir dar apie 5 min. pakepinti nuolat maisant. Viska sudeti i karsta sultini, uzvirinti ir poto sumazi..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių kroketai

Svariai nuplaukite ir nuskuskite bulves. Puode užvirinkite sÅ«dytÄ… vandenį, sudÄ—kite bulves ir virkite 20 minuÄių. Kai bulvÄ—s isvirs, nukoskite ir tuoj pat sugrÅ«skite grÅ«stuvu arba maisikliu. Bulvių kosÄ™ palikite atvÄ—sti. Isplakite 2 kiausinių trynius su kukurÅ«zų miltais ir supilkite ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių kroketai

Svariai nuplaukite ir nuskuskite bulves. Puode užvirinkite sÅ«dytÄ… vandenį, sudÄ—kite bulves ir virkite 20 minuÄių. Kai bulvÄ—s isvirs, nukoskite ir tuoj pat sugrÅ«skite grÅ«stuvu arba maisikliu. Bulvių kosÄ™ palikite atvÄ—sti. Isplakite 2 kiausinių trynius su kukurÅ«zų miltais ir supilkite ..

Recepto vertinimas: 3

Å okoladinis suflÄ—

•ŠokoladÄ… iÅ¡tirpiname 3 Å¡aukÅ¡tuose pieno (Å¡okolado nelieÄiame, kol visiÅ¡kai neiÅ¡tirpsta). Ä® ji nuolat maiÅ¡ydami sudedame trynius, paskui krakmolÄ…, cukrų, sviestÄ…, supilame likusi pienÄ…. Kaitiname, kol sutirÅ¡tÄ—ja. Ä® baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir iÅ¡plakame iki standži..

Recepto vertinimas: 4

FARŠIRUOTA SALDŽIOJI PAPRIKA

Paprikos kotas ispjaunamas ir pasalinamos seklos. Ryziai isverdami. Mesa sumaisoma su virtais ryziais, paskaninama pipirais, lauro lapais, mesos prieskoniu misiniu, pagal skoni idedama druskos. Paruosta mase sukemsama i paprikos vidu. Morka sutarkuojama burokine tarka, svogunas supjaustomas kubeliai..

Recepto vertinimas: 4

Raganos kepsnys

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 5

Vištienos kepsniukai

Vistienos krutinele supjaustom plonom juostelem, ne ilgesnem, kaip 5cm. Svogunus supjaustom pusziedziais, susmulkinam cesnaka.Viska sudedam i dubeni, pridedam majonezo, prieskoniu, gerai ismaisom ir paliekom 2-3 valandom saldytuve. Po 2-3 valandu imusam kiausinius, idedam krakmola sumaisom, formuoja..

Recepto vertinimas: 3

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4