25 rezultatų ieškant "susmulkintos"

Žaliasis šerbetas

Viską plakti mikseriu apie 1 min. Po to masę supilti į metalinį negilų indą ir pastatyti į šaldiklį 1-3 valandom. Kas valandą dubenį išimti ir dideliu greičiu gerai išplakti ir vėl statyti į šaldiklį. Po to padaryti rutuliukus ir patiekti ledainėse arba vyno taurėse, papuošti m..

Recepto vertinimas: 0

Laimo-citrinų ledai

Dideliame inde gerai sumaišykite pieną, cukrų, grietinėlę, citrinos žievelę ir sultis, laimo žievelę ir sultis. (Mišinys gali sukrekėti.) Šaldykite 3-4 litrų ledų gaminimo aparate pagal aparato gamintojo instrukcijas. Laikykite 4 valandas. Jei norite, patiekite papuošę citrinos bei ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas troškintos menkės kepsnys

4 asmenims Išmirkyta mėsa nusausinama, išimamas kaulas ir įtrinama pipirais bei cukrum. Vienas agurkas, nurodytas kiekis rūkyto kumpio, 1 morka, 1/2 petražolės supjaustomi pailgais trikampiais gabalėliais ir susmaigstomi į mėsą. keptuvėje su riebalais paspirginami svogūnai ir iš visų..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blynai su mėsos padažu

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje kepti blynus. Padažui svogūnus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 mi..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių uogienė su imbieru

Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite puode visus ingredientus (išskyrus natrio benzoatą) ir maišydami virkite apie 30 min. Nuimkite nuo viryklės puodą. Nugriebkite putas. Supilkite natrio benzoatą. Supilkite į šiltus, gerai išvalytus st..

Recepto vertinimas: 0

Abrikosų varškė

Nuplaukite abrikosus. Įpilkite į puodą 100 ml vandens, sudėkite abrikosus ir virkite, kol jie suminkštės. Nulupkite žievę ir išimkite kauliukus, tada sutrinkite arba sugrūskite per sietelį. Suberkite cukrų, sudėkite citrinos žieveles, supilkite citrinų sultis ir įmuškite kiaušiniu..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų salotos su braškėmis

Špinatus nuplauname, atskiriame kotelius, lapus nuvarviname. Lapus (jeigu jie dideli - suplėšome) sudedame į dubenį. Braškes nuplauname, perpjauname pusiau ir uždedame ant špinatų. Į mažą dubenėlį suberiame sukapotą svogūną, cukrų, garstyčių miltelius, supilame vandenį, actą ..

Recepto vertinimas: 0

Troškintos veršelio kepenys

Kepenys 1—2 val. pamirkomos piene — tada jos esti šviesesnės. Išimtos iš pieno nuplaunamos, nuimama plėvė. Kepenys supjaustomos dideliais gabalais, prismaigstomos plonai pjaustytų lašinukų (nebūtinai), pavoliojamos miltuose ir apkepinamos riebaluose. Tada įpilama sultinio tiek, kad ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta aviena

Mėsa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 — 2 dienas marinuojama. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. Išgaravus..

Recepto vertinimas: 0

Virta triušiena su baltuoju padažu

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, sudedama į puodą ir užpilama verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų. Užvirus sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, sviestas ir verdama, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, mėsa pasūdoma, supilama grietin..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviškas midus

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2kg medaus, padaugintos mielės, ištirpyta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20—25l. talpos) butelį. Butelis sandariai užkemšamas išvirintu kamščiu su skyle, į kurią..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, kepta ant iešmelių

Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupame, smulkiai supjaustome ir sudedame į negilų indą. Supilame aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, susmulkintą kalendrą arba kmynus, maltus pipirus ir viską išmaišome. Į paruoštą mari..

Recepto vertinimas: 0

Orkaitėje kepta vištiena su permezano sūriu (Skirmantės) (foto)

Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus. Iškloti didelį negilų kepimo indą kepimo popieriumi. Mažesniame inde išplakti kiaušinį ir pieno. Negilioje lėkštėje sumaišyti permezano sūrų, džiūvėsėlius, raudonėlį, papriką ir pipirus. Pamerkti vištienos gabalėlius į kiauš..

Recepto vertinimas: 5

Spagečiai su cikorijomis ir sūriu

Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus ir kepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite cikorijas ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir uždengę patroškinkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Tuo ..

Recepto vertinimas: 0

Lakštiniai su midijomis

Pamerkite midijas 1 valandai į didelį indą su šaltu vandeniu. Į didelį puodą įpilkite 125 ml vyno ir sudėkite midijas. Uždenkite ir pavirkite ant didelės ugnies 5-10 minučių, pakratydami puodą, kol geldelės atsivers. Neatsivėrusias geldeles išmeskite. Midijų mėsą išimkite iš ..

Recepto vertinimas: 4

Pesto padažas

Baziliką, alyvuogių aliejų, riešutus ir česnaką susmulkinti ir sutrinti į vieną masę. Pagardinti druska ir pipirais. Sumaišyti su parmezanu ir užpilti dar šiek tiek alyvuogių aliejaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Sūrio ir prieskonių padažas su skrebučiais

Gerai sumaišykite tarkuotą rikotos sūrį, alyvuoges, peletrūną, česnako laiškus, mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite juodaisiais pipirais. Supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Gautą padažą sudėkite į dubenėlį. Įkaitinkite keptuvę arba grilį. D..

Recepto vertinimas: 1

Baklažanų ir pomidorų apkepas

Baklažano griežinėlius sudėkite sluoksniais į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska. Palikite pastovėti 30 min., po to perliekite vandeniu ir nusausinkite virtuvine šluoste. Iki 200°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai drebučiuose

Nulupti ir susmulkinti obuoliai bei kriaušės 10 min. pavirinami parūgštintame vandenyje. Virimo pabaigoje sudedamos susmulkintos slyvos ir uogos. Į atvėsintą, nukoštą nuovirą sudedama ištirpinta želatina, cukrus ir šiuo mišiniu užpilami formelėse sudėti vaisiai bei uogos. Gaut..

Recepto vertinimas: 0

Baltųjų pupelių sriuba

Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos ir užpilamos šaltu virintu vandeniu. Jame brinkinamos 12 val. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas i..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai blynai su mėsos padažu

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti ir supilti į bulvių masę. Sudėti miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir viską gerai išmaišyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Padažui svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Farš..

Recepto vertinimas: 0

BALTŲJŲ PUPELIŲ SRIUBA

Pupeles nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, uzpilamos saltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandu. Isbrinkusios pupeles uzvirinamos tame paciame vandenyje ir nugriebiamos putos. Zalumynu rysulelis kruopsciai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas i p..

Recepto vertinimas: 3

BARŠČIAI SU GRYBAIS

Paruosti grybai ir susmulkintos prieskonines darzoves patroskinamos svieste. Virti burokeliai sutarkuojami. Bulves supjaustomos kubeliais ir isverdamos sultinyje. Paskui i sultini sudedami visi produktai, supilami miltai, sumaisyti su trupuciu salto skyscio, ir viskas verdama dar 10 min. Barsciai pa..

Recepto vertinimas: 0

ŽALIASIS ŠERBETAS

Viska plakti mikseriu apie 1 min. Po to mase supilti i metalini negilu inda ir pastatyti i saldikli 1-3 valandom. Kas valanda dubeni isimti ir dideliu greiciu gerai isplakti ir vel statyti i saldikli. Po to padaryti rutuliukus ir patiekti ledainese arba vyno taurese, papuosti metos lapeliais...

Recepto vertinimas: 0

GAIVIOSIOS MARIJANOS SALOTOS

Paruosti padaza: majoneza sumaisyti su grietine, paskaninti druska ir pipirais.Agurkus nuplauti, supjaustyti plonais griezineliais. Sparagus supjaustyti 3 cm ilgio gabaleliais. Agurkus, sparagus, mesa, krapus uzpilti padazu ir viska ismaisyti. Tada suberti zemuoges ir dar karta atsargiai sumaisyti,..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: susmulkintos