Špinatų salotos su braškėmis

Ingridientai:
250 g šviežių špinatų,
500 g braškių.

Padažui:
1/2 nedidelio svogūno,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai šalto virinto vandens,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
1/2 šaukšto garstyčių miltelių,
50 g aliejaus.

Gaminimas
Špinatus nuplauname, atskiriame kotelius, lapus nuvarviname. Lapus (jeigu jie dideli - suplėšome) sudedame į dubenį. Braškes nuplauname, perpjauname pusiau ir uždedame ant špinatų. Į mažą dubenėlį suberiame sukapotą svogūną, cukrų, garstyčių miltelius, supilame vandenį, actą ir išmaišome. Po to pamažu įplakame aliejų, padažą gerai išsukame. Paruoštu padažu apšlakstome salotas ir tiekiame.

Pastabos:
Į salotas galima Įmaišyti susmulkintos virtos vištienos arba kalakutienos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!