Kiauliena, kepta ant iešmelių

Ingridientai:
1 kg kiaulienos išpjovos,
2 svogūnai, 2 česnako skiltelės,
100g. aliejaus,
4 šaukštai sojų padažo,
2 šaukštai citrinų sulčių,
2 arbatiniai šaukšteliai susmulkintos džiovintos arba šviežios kalendros arba kmynų,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų.
Gaminimas
Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupame, smulkiai supjaustome ir sudedame į negilų indą. Supilame aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, susmulkintą kalendrą arba kmynus, maltus pipirus ir viską išmaišome. Į paruoštą marinatą sudedame mėsą, išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą. Marinuojame 7-8 val. Po to mėsą išimame iš marinato, nusausiname servetėle, sumauname ant iešmelių ir kepame palaistydami marinatu orkaitėje 10 min. Tiekiame su virtais ryžiais. Puošiame žalumynais.

Pastabos:
Vietoj kiaulienos šiuo būdu galima kepti vištieną, kalakutieną, triušieną.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!