Troškinta vištiena su prieskoniais


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
8 vištų šlaunelės (apie 1,5kg)
2 šaukštai žemės riešutų aliejaus
3 sugrūstos česnako skiltelės
3 susmulkintos žalios saldžiosios paprikos
šaukštas malto imbiero
3 smulkiai supjaustyti tuščialaiškiai česnakai,
šaukštelis kario,
1/2 šaukštelio maltų kmynų
pusė šaukštelio grūstos kalendros
stiklinė vandens
155g kokoso riešutų grietinėlės
pusė stiklinės supjaustytų šviežios kalnedros lapų
3 šaukšteliai tailandietiškojo žuvies padažo,
2 vidutinio didumo, be sėklų, smulkiai supjaustyti pomidorai
druskos pagal skonį
Gaminimas:

Nuo vištienos nupjaustykite riebalus ir pašalinkite sausgysles. Vidutinio didumo storo metalo prikaistuvyje pakaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką, imbierą, tuščialaiškį česnaką ir karį. Ant vidutinio karštumo viryklės, maišydami kepinkite 1 minutę. Į prikaistuvį sudėkite vištų šlauneles ir prieskonius. Ant vidutinio karštumo viryklės kiekvieną šlaunelės pusę kepkite 5 minutes. Įpilkite vandens ir kaitinkite tol, kol ims virti. Tada sumažinkite viryklės karštumą, uždenkite ir pamažu troškinkite 15 minučių (šlauneles vieną kartą apverskite). Įmaišykite kokoso riešutų grietinėlę, kalendrą, žuvies padažą, pomidorus ir druską. Nuėmę dangtį, pamažu kepkite 10 minučių arba tol, kol vištiena suminkštės. Sudėję kokoso riešutų grietinėlę ar supylę pieną, prikaistuvio neuždenkite, nes pienas gali suvirti. Į stalą duokite su garuose šutintais ryžiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!