Troškintos veršelio kepenys

Ingridientai:
700g. veršelio kepenų,
150 g lašinukų (nebūtinai),
40 g riebalų,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai grietinės,
prieskoninių daržovių,
prieskonių,
druskos,
1/2 stiklinės vyno (nebūtinai).
Gaminimas
Kepenys 1—2 val. pamirkomos piene — tada jos esti šviesesnės. Išimtos iš pieno nuplaunamos, nuimama plėvė. Kepenys supjaustomos dideliais gabalais, prismaigstomos plonai pjaustytų lašinukų (nebūtinai), pavoliojamos miltuose ir apkepinamos riebaluose. Tada įpilama sultinio tiek, kad pusiau apsemtų, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, prieskoniai, uždengiama dangčiu ir ant mažos ugnies troškinama 20—30 min. Baigiant troškinti, supilamas vynas, paskui grietinė. Kad troškinamos kepenys nesukietėtų, reikia retkarčiais įsmeigti aštrų ploną virbą ir stebėti, kokios spalvos sultys. Jei neberaudonos — kepenys gatavos.
Ištroškintos kepenys supjaustomos griežinėliais ir sudedamos į pusdubenį, užpilamos perkoštu padažu, kuriame buvo troškintos. Atskirai patiekiama raugintų agurkų, kopūstų ar kitų žalių daržovių salotų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!