25 rezultatų ieškant "skanu"

Karališka bulvienė

Bulves išvirti dideliame kiekyje vandens,sūdyti iš karto,tik pradėjus virti.Išvirusias bulves nukošti(nuoviro neišpilti),sutrinti(kaip bulvių košę).Į sutrintas bulves vėl supilti nuovirą, kaitinti maišant iki virimo(maišyti tik į vieną pusę -pagal laikrodžio rodyklę). Pakepinti ..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų kotletai

Kopūstą sutarkuoti,jei labai sultingas,truputį nuspausti sultis.Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną,česnaką.suberti manų kruopas,krakmolą,prieskonius, gerai išmaišyti.Formuoti kotletus ir kepti aliejuje.Gražiai apskrudinti . Valgant karštus,užpilti mėgiamu padažu arba tiesiog grie..

Recepto vertinimas: 5

Karštas šokoladas

Į ištirpintą (neužvirintą) pusės pakelio sviestą po truputį pilkite 1 stiklinę cukraus, sumaišytą su 3 šaukštais kakavos. Viską gerai išmaišę, kai masė pradės tirštėti, įpilkite truputėlį pieno (priklauso nuo to, kokio šokolado norėsite: jei tiršto, tai pakaks ir mažiau ..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiška žuvienė

Žuvis išvaloma, sudedama į šaltą vandenį ir užverdama. Virti apie 1,5 val. Įdedama svogūnai, lauro lapai, drukos pagal skonį. Kai sultinys išverda, nukošiama. Į nukoštą sultinį sudedami ryžiai, smulkiai supjaustytos morkos. Kai ryžiai išverda supylamas pienas, pipirai..

Recepto vertinimas: 5

Varškės putėsiai

Kaulus kartu su nepjaustytomis daržovėmis virti vandenyje 1 valandą. Nuovirą perkošti. Svogūnus pakepinti svieste,tada sudėti supjaustytas kepenėles ir dar pakepti. Tada įpilti stiklinę sultinio ir patroškinti 15 minučių. Pusę kepenėlių sumalti ir sumaišyti su likusiomis. Sriubą s..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta bulvė kepta žarijose

Bulvės švariai nuplaunamos ir nušluostomos. Šoninė supjaustoma pailgomis juostelėmis. Bulvėje padaroma įpjova į kurią prikemšam šoninės. Paruošta bulvė suvyniojama į foliją ir dedama į karštas žarijas kepti. Skanu valgyti su kefyru ar rūgusiu pienu . Skanaus!..

Recepto vertinimas: 3

Krabų lazdelės alaus tešloje

Krabų lazdeles atšildome. Iš alaus, kiaušinių, miltų, prieskonių užmaišome grietinės tirštumo tešlą. Kiekviena krabų lazdelę panardiname į tešlą , apvoliojame tešloje ir dedame į įkaitintą keptuvę kepti. Apkepame iš abiejų pusių . Kepame kol gražiai apskrunda.&..

Recepto vertinimas: 4

Braškių putėsiai

Perskelkite kiaušinį, į didesnį indą supilkit kiaušinio baltymą, išmaišyti su elektriniu plaktuvu (maišyti pirmu greičiu) ir maišyti iki tol, kol pasidarys standi puta maždaug 1min 30sek. Kai gaunate standžią putą, supilkite visą cukrų ir taip pat maišykit iki kol gau..

Recepto vertinimas: 0

Silk tešloje

Mėsą ir lašinius supjaustyti dideliais kubeliais, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Daržoves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti dideliais gabalais. Puode pašildyti sviestą, jame pakepinti lašinius ir mėsos gabalėlius. Pridėti daržoves ir taip pat pakepinti. Visus ingriedientus pabarstyti mi..

Recepto vertinimas: 4

Žydiškos silkių salotos

Virtas buves nulupame, po truputį nupjauname virsų ir apačią. Arbatiniu saukstu isskopiame buvės vidų. Silkę ir svogūną susmulkiname ir sumaisome su grietine, majonezu bei citrnos sultimis. Siuo įdaru užpildome isskobtas buves. Buves valgome saltas. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 1

Keptas kalakutas įdarytas obuoliais

Kalakutą išvalyti, ištrinti druska,patepti sviestu , prikimšti nuluptų su išpjautais viduriais obuolių. Apipilti trimis šaukštais vandens. Kepti karštoj orkaitėje, laistyti kas 10 min , išsiskyrusiomis sultimis. Kalakutas iškepęs, kai šakutė lengvai smeigiasi į mė..

Recepto vertinimas: 1

Gražinos burokėlių slotos

Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka, svogūnus ir pipirus supjaustome ir apkepame, po to sudedame druską,cukrų,actą.Viską sumaišome ir troškiname apie 5 minutes. Dedame į sterilizuotus stiklainius ir užsukame.Labai skanu..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTOS CUKINIJOS

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam minkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. Mes j..

Recepto vertinimas: 3

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Šaltibarščiai

Kiausinius isverdame kietai ir atsaldome. Į puodą sudedame nusunktus burokėlius, kubeliais supjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiskus, krapus, stambiai kapotą kiausinį. Viską užpilame kefyru, geriau rinktis riebesnį, pavyzdžiui saltibarsčių kefyrą. Tada pilame pieną, ..

Recepto vertinimas: 5

Džiovinti vaisiai su cinamonu

1. Į dubenį sudedame džiovintus vaisius, arbatos pakelį, medų, apelsino žievelę, supilame apelsinų sultis ir suberiame cinamoną. Vandens pilame tiek, kad apsemtų vaisius. 2. Užverdame. Arbatos pakelį išimame. Mišinį troškiname 15 minučių. Atvėsiname. Įlašiname keletą laš..

Recepto vertinimas: 0

Konservuota cukinijų ir paprikų mišrainė (Ramunės)

Cukinijas nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabalėliais, paprikas išvalyti ir susmulkinti. Paprikas, actą, aliejų, cukrų, druską sudėti ir virti 10 minučių, tada sudėti papriką ir pomidorų padažą ir dar pavirti 10-15 minučių. Karštą sudedam į stiklainius, užsukam ir lau..

Recepto vertinimas: 4

Marinuotos cukinijos (Ramunės)

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. ..

Recepto vertinimas: 2

RAUDONGŪŽIŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI SU PAUKŠT.

Ispjaunamas kopustkotis ir kopustas verdamas pasudytame vandenyje su actu apie 15 minuciu. Paruosiama 15 dideliu kopustlapiu. Likusieji lapai susmulkinami. Vistu krutineles labai smulkiai supjaustomos. Lasinukai, svogunai ir morkos susmulkinami vienodais gabaleliais ir pakepiname svieste. Prieskonia..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai ''hokdogai ''

Ant vienos batono riekeles uzdeti desra, suri ir svogunus, tada uzdeti majonezo ir pomidoru padazo. Ant virsaus uzdeti kita batono rieke ir kepti sumustiniu keptuveje arba orkaiteje.skanu oi skanu! ir jus paragaukit (monika)..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas V

Cukru su kiausiniais isplakti, tada sijojant imaisyti miltus. Skarda patepti sviestu ir pabarstyti dziuveseliais. I skarda deti griezineliais supjaustytus obuolius, tada pilti tesla. Kepti, kol siek tiek paruduos. Tikrai labai skanu! (Kristina)..

Recepto vertinimas: 0

Širšių medus

Kiaušinio trynius ir cukraus pudrą išplakti mikseriu iki vientisos mases. Po to supilti indeli kondensuoto tirštinto pieno ir vėl suplakti mikseriu, ir pilant po truputi spiritą plakti iki vientisos masės. Tai mėgsta merginos, moterys skanu su kava, arbata, galima užpilti ir ant..

Recepto vertinimas: 4

Kalakutienos blyneliai

Kalakuto krūtinėlę supjaustyti kuo mažesniais kabaliukais, sudėti išplaktus kiaušinius, majonezą,viską ismaišyti, po to krakmolą ir prieskonius. Kepti kol paruduoja. Skanu yra su ašriu padažu: majonezas,pamidorų padažas,česnakai,krapai ir kiti prieskoniai.galima vietoj kalkutienos na..

Recepto vertinimas: 0

Vištų kepenėlių paštetas

Kepenėles pakepinti apvoliojus miltuose, pakepinti svogunūs. Iškeptas kepenėles sumalti mikseriu ar mėsmale, į jas sudėti svogunūs ir sausą buljoną. Viska gerai išmaišyti ir gauta masę sudėti į indelį kad sustingtų. Tikrai labai skanu :) (viktorija)..

Recepto vertinimas: 5

Obuoliniai sausainiukai

Obuolius reikia nuvalyti t.y nulupti ir išimti sėklas, paskui supjaustyti į nelabai stambias skilteles. Na, jei obuoliai dideli tai bus iš vieno kokių 15 skiltelių. Taip juos supjausčius užpilkite cukrumi ir cinamonu ir palikite 5 min pastoveti. Tešla: Sviestas turi būti sušalęs, nes jį..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: skanu