Veršiuko šlaunies kepsnys

Ingridientai:
Veršiuko užpakalinė šlaunelė
0,5 kg rūkytų lašinukų
pipirų
kelios skiltelės česnako
0,5l grietinės
2 l obuolių sulčių
drusko
žalumynų
paruoštų krienų

Veršiuko šlaunelę pamirkyti 12 val obuolių sultyse (marinuoti). Išimtą nusausinti, įtrinti druska, pipirų ir česnako mišiniu. Šlaunyje padaryti peiliu įpjovas į kurias prismaigstyti lašinukų gabaliukus. Dėti į paruoštą skardą ir užpilti obuolių sultimis (2-3 stiklinės). Viršų aptepti grietine.
Kepamą šlaunį retkarčiais apšlakstyti atsiradusiu skysčiu, vel aptepti viršų grietine.
Kepti reikės apie 1,5 valandos. Patikrinti ar iškepusi , galima padarius įpjovą, jei nebebėgs kraujingas skystis reiškia jau iškepusi. Kuo didesnę veršelio šlaunis, tuo ilgiau keps.
Iškepusią šlaunelę išimti iš orkaitės , atvėsinti , papuošti žalumynais ir patiekti į stalą. Skanu valgyti su paruoštais krienais.
Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!