Risoto su jūros gerybėmis

Ingridientai:

250g ilgagrūdžių ryžių (skanu ir su laukiniais)
150g šaldytų jūros gerybių (krevėtės, midijos, kalmarai ir kt.)
1 saldžios paprikos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
10 alyvuogių
Prieskoniu (druskos ir pirpiru) pagal skoni.

Dedam puodą ant viryklės ir supilam alyvuogių aliejų, sudedam smulkiai kapotą svogūną ir susmulkintą česnaką bei juostelėmis supjaustytą papriką. Truputį apkepame. Beriame ryžius, pamaišome ant ugnies ir tada pilame lygiai tiek pat mėsos sultinio kiek ir supylėme ryžių. Sultiniui pradėjus virti, sudedame jūros gerybes. Troškiname tol, kol sultinys beveik išgaruos (tik nepersistenkit, nes risoto neturi but sausas), ir prieš nukeliant nuo ugnies, įmetame kelias juodasias alyvuoges. Dedame risoto i sriubines lekštes ir valgome.

Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!