Abrikosų skanumėlis

Ingridientai:
7 šaukštai sviesto,
1 kiaušinis,
1 šaukštas vandens,
250 g miltų,
0,5 šaukštelio druskos.

Papuošimui:
1,25 stiklinės grietinės,
870 g konservuotų abrikosų,
1,5 stiklinės abrikosų sulčių,
6 šaukšteliai želatinos,
30 g migdolų.
Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 30 min. laikome šaltai.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4-5 mm storio lakštą.Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą, apipjauname kraštus ir uždengiame sviestiniu popieriumi.Ant popieriaus iki formos kraštų pripilame pupelių (svoriui).Iškeptą pagrindą atvėsiname.

Suplakame grietinę ir sudedame ant tešlos pagrindo.Ant grietinės dedame abrikosus ir migdolus.Želatiną išbrinkiname abrikosų sultyse, ištirpiname ir, kai želė pradeda stingti, atsargiai supilame ant abrikosų.

Iš likusios tešlos galima iškepti krepšelius ir papuošti, kaip ir pyragą

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!