25 rezultatų ieškant "pyragui"

Persikų pyragas

“Malsena” mišinį biskvitui sumaišyti nurodytame kiekyje vandens. Suberti nusausintus stambiai supjaustytus konservuotus persikus. Viską išmaišius supilti į pyragui skirtą sviestu arba margarinu išteptą skardą. Kepti kaip nurodyta mišinio biskvitui instrukcijoje 30 minučių 200-220 C..

Recepto vertinimas: 0

Persikų pyragas

“Malsena” mišinį biskvitui sumaišyti nurodytame kiekyje vandens. Suberti nusausintus stambiai supjaustytus konservuotus persikus. Viską išmaišius supilti į pyragui skirtą sviestu arba margarinu išteptą skardą. Kepti kaip nurodyta mišinio biskvitui instrukcijoje 30 minučių 200-220 C ..

Recepto vertinimas: 0

pyragas "Valensos ašaros"

Uzminkyti tesla is 3 st.miltu,margarino,1 stiklines cukraus,3 tryniu ir kepimo miltelu.Iskloti formos dugna pries tai patiesus kepimo popieriu.Isplakti 3 kiausinius,1sikline cukraus,vanilini pudinga (perku parduotuveje pokeliais)nepamaisys truputis vanilinio cukraus,ispausti 1citrinos sultis po to ..

Recepto vertinimas: 3

Itališkas velykinis pyragas su makaronais

1.Miltus, cukrų, svietą, kiaušinį ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Tuomet tešlą išminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą. 2.Įdarui į verdantį pieną supilti makaronus, vieną ketvirtadalį cinamono, druską ir 30 gr. cukraus. Virti nuolat maišant..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų pyragas

1.Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos. 2.Įdarui riešutus SUKAPOTI. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai išti..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies kukuliai pomidorų padaže

Žuvį išvalyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sumalti mašinėle kartu su piene mirkytu pyragu ir aliejuje pakepintu svogūnu. Įdėti kiaušinį, pipirų, druskos, masę išmaišyti ir padaryti kaštono dydžio kukulius. Juos pavolioti miltuose, pakepinti aliejuje, pridėti pomidorų košės, gr..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Bandelės

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui, tik truputį kietesnė. Varškė gerai ištrinama, sudedami su cukrumi ištrinti tryniai, suberiamas vanilinis cukrus ir gerai išmaišoma. Aguonos nuplaunamos, išbrinkinamos karštame vandenyje, nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Sviestas ..

Recepto vertinimas: 5

Ruginių miltų bandelės

Sviestas ištrinamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol viskas sudedama. Tada supilamos išleistos mielės, suberiami prieskoniai, miltai ir suminkoma. Tešla turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilama kiek šiltos grietinėlės. Tešla l..

Recepto vertinimas: 3

Pakišuolis

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui. Rūkyti lašiniukai supjaustomi kaip spirgučiams, įdedamas supjaustytas svogūnas, įberiama pipirų. Iš pakilusios tešlos daromos kiaušinio didumo bandelės, į kiekvienos vidų įdedant pašildytų lašiniukų. Kiekviena bandelė pavoliojama paši..

Recepto vertinimas: 4

Bandelės su lašiniais

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašiniukai ir pašildoma (nespirginama). Į nukeltus nuo ugnies lašinius suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai ir išmaišoma. Pakilu..

Recepto vertinimas: 3

Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas ..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiški džiūvėsėliai

Tešla gaminama kaip pagerintam mieliniam pyragui, tik nededama riebalų. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas 2 cm storio paplotis ir stikline išspaudžiami skrituliukai. Pastarieji po 2 sudedami vienas ant kito, prieš tai storai patepus minkštais riebalais. Kai pakyla, kepama 25—30 min. I..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos pavakariams (kropeliai)

Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė. Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Trupininis pyragas

Riebalais ištepti 26 centimetrų skersmens torto formą. Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Sviestą su cukrumi išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir sudėti tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Keletą šaukštų mi..

Recepto vertinimas: 4

Rožių pyragas

Varškę gerai išmaišyti su pienu, kiaušiniu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Pusę šio mišinio įmaišyti į varškės masę, likusius miltus įminkyti. Iš tešlos iškočioti 50 cm ilgio ir 40 cm pločio lakštą ir jį a..

Recepto vertinimas: 4

Trapi tešla

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kaubur..

Recepto vertinimas: 3

Vidutinio kietumo mielinė tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 g cukraus ir pilti drungną pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 min. laikyti šiltoje, be skersvėjų vietoje. Pavir..

Recepto vertinimas: 3

Prancūziškas mielinis pyragas

Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į šiek tiek pašildytą pieną. Suberti 4 šaukštus miltų ir viską išmaišyti. Įberti šaukštelį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaišyti su cukrumi bei druska ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. ..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vyšniomis

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos į 50 cm ilgio ir 35 cm pločio lakštą. Jo viduryje 8 cm pločio juostą pabarstyti biskvito trupiniais. Juos apšlakstyti vyšnių likeriu. Ant trupinių sluoksnio sudėti vyšnias...

Recepto vertinimas: 1

Pyragas su citrininiu įdaru

Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu. Įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai suminkyti trapią tešlą. Įdarui citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti. Paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Sviestą išlydyti ir kiek atvėsinti. Kiaušinius su..

Recepto vertinimas: 2

CITRINŲ PYRAGAS

Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, ileisti tryni, suberti cukru, ziupsneli druskos ir greitai uzminkyti trapia tesla. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir nusluostyti, paskui nutarkuoti zievele ir isspausti sultis. Kiausinius su cukrumi isplakti iki putu, po truputi pilant citrinos sultis...

Recepto vertinimas: 3

Obuolių pyragas apglaistytas šokoladu

Išplakti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti ištirbdytą margariną, suplakti. Įpilti 1 stiklinę pieno, miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, išmaišyti. Pagamintą tešlą supilti į formą, sudėti apluptus ir supjaustytus obuolius ir kepti orkaitėje 150 laipsnių temperatūroj..

Recepto vertinimas: 4

Pyragas „Šokoladinis lietus"

•Sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais, įmaišome ištirpintą šokoladą ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrečiame j sviestu pateptą ir miltais pabarstytą tortinę formą, išlyginame paviršių ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje.•Pyragą atvėsiname, pa..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pyragui