Mielinės tešlos vyniotinis su aguonomis

Ingridientai:
1 kg miltų,
1/2 stiklinės pieno,
25—50g mielių,
4 tryniai,
1 citrinos žievelė,
5g druskos.

Aguonų masei:

300g aguonų,
150g cukraus,
1 kiaušinis,
50g riešutų,
vanilinio cukraus,
50g cukrinukų (cukraus sirupe virtų apelsinų žievelių),
1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių.
Gaminimas
Tešla užmaišoma ir užminkoma kaip pagerintam pyragui. Aguonos gerai nuplaunamos ir išbrinkinamos karštame vandenyje, paskui vanduo nusunkiamas, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos molinėje čerpėje. Riešutai nuplikomi ir, nulupus luobelę, smulkiai sukapojami. Apelsinų cukrinukai supjaustomi pailgais gabaliukais. Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, riešutai, cukrinukai bei vanilė.

Pakilusi tešla perskiriama į dvi dalis. Ant miltais pabarstytos drobės gabalas tešlos iškočiojamas 1cm storio, aptepamas aguonų mase, paliekant iš kraštų po 1cm neaptepus. Tešla atsargiai suvyniojama, vyniotinis perkeliamas į skardą siūle į apačią. Taip pat padaromas antras vyniotinis. Paliekami šiltoje vietoje, kad pakiltų. Prieš kepant vyniotiniai aptepami kiaušiniu.

Kepama 40—50 min. Kad paviršius būtų minkštas, iškepę vyniotiniai dar skardoje tuoj apdengiami sudrėkinta drobele. Iš skardos išimami atšalę.
Vyniotinis — žiemos sezono pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!