Pakišuolis

Ingridientai:
1kg miltų,
1/2l. pieno,
30g mielių,
10g druskos
100g cukraus,
2 tryniai,
50g riebalų,
300g rūkytų lašinių,
1 svogūnas,
pipirų.
Gaminimas
Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui. Rūkyti lašiniukai supjaustomi kaip spirgučiams, įdedamas supjaustytas svogūnas, įberiama pipirų. Iš pakilusios tešlos daromos kiaušinio didumo bandelės, į kiekvienos vidų įdedant pašildytų lašiniukų. Kiekviena bandelė pavoliojama pašildytuose taukuose ir dedama į taukais išteptą puodą viena ant kitos iki pusės puodo. Pakildinama ir kepama karštoje krosnyje. Patiekiant bandelės išskirstomos ir sudedamos į dubenį. Valgomos šiltos su grietinės ir sviesto padažu arba šaltos.

Tai kupiškėnų sekmadieninis pyragas, taip pat būdavo kepamas per talkas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!