Bandelės su lašiniais

Ingridientai:
1kg miltų,
2 stiklinės pieno,
25g mielių,
50g cukraus,
100g margarino,
truputis druskos.

Įdarui:
400g raumeningų rūkytų lašinių,
1 svogūnas,
1/2 šaukštelio kvepiančiųjų pipirų,
1/2 šaukštelio cinamono,
pora gvazdikėlių,
100g pyrago džiūvėsėlių.
Gaminimas
Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašiniukai ir pašildoma (nespirginama).
Į nukeltus nuo ugnies lašinius suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai ir išmaišoma.
Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu, stiklinėle išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį paruoštų lašinių. Skritulėlis sulenkiamas ir, gerai užspaudus kraštus, į skardą dedamas siūle į apačią. Dedant į viršų, siūlė gražiai užraitoma. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušiniu ir kepamos, kol pagels (apie 25 min).
Bandelės mėgstamos prie kavos, kelionėje. Jos kepamos visoje Lietuvoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

me 2010-05-31 22:24:22
kaip ta tesla gaminti,niekas to neraso, ne visi zino