Prancūziškas mielinis pyragas

Ingridientai:
1 pyragui arba 12 pyragėlių:

500 g miltų;
20 g mielių;
4 valg. š. pieno;
60 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
6 kiaušiniai;
400 g sviesto;
1 trynys pyragui aptepti.
Gaminimas
Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į šiek tiek pašildytą pieną. Suberti 4 šaukštus miltų ir viską išmaišyti. Įberti šaukštelį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaišyti su cukrumi bei druska ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinius. Sudėti mielių įmaišalą ir suminkyti tešlą.

Kambario temperatūros sviestą minkyti rankomis, kol pasidarys minkštas. Jį po truputį įminkyti į tešlą. Minkant tešlą stipriai mušti, kad į ją patektų kuo daugiau oro. Iš tešlos suformuoti rutulį, jį dėti į dubenėlį ir uždengus laikyti 1 val., kad pakiltų. Tešlą vėl paminkyti ir atskirti ¼ jos dalį. Jei naudojama viena didelė prancūziško pyrago kepimo forma, abi tešlos dalis susukti į rutulius. Jei naudojamos mažos formelės, iš didesnės tešlos dalies padaryti 12 nedidelių rutuliukų, o iš likusios- dar 12 visiškai mažų rutuliukų. Didesniuosius rutuliukus dėti į riebalais išteptas prancūziško pyrago formeles (galima naudoti ir formeles, skirtas kepti keksiukams). Rutuliukų viduryje įspausti įdubimą. Iš mažų rutuliukų suformuoti „lašus“ ir dėti į padarytą įdubimą. Taip suformuojamos prancūziškam pyragui būdingos „galvos“.

Suformuotą pyragą arba mažus pyragėlius uždengti audeklus ir dar 1 val. laikyti, kad pakiltų. Paskui aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti į iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės. Maži pyragėliai paprastai iškepa per 20 min. Didelis pyragas kepa kiek ilgiau. Iškepusį pyragą ar pyragėlius išimti iš formų. Patiekti dar šiltus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!