25 rezultatų ieškant "pyrago"

Trapus pyragas

Sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais, dedame miltus ir druską. Mieles sumaišome su pienu, duodame truputi joms pakilti, tada sudedameį tešlą. Visą masę sudedame ant skardos, galima dėti varskę arba džemą. Tada darome trupinį ant pyrago viršaus: sviestą suminkome rankomis su ..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis su varškės padažu

Žuvies filė ištrinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Sūrį ištrinti su grietine ir plonai patepti kiekvieną filė gabaliuką.Po to filė gabaliukus susukti, kad įdaras būtų viduje, ir susmeigti smeigtukais. Į karščiui atsparų indą įpilti truputį aliejaus, sudėti..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukų kepsneliai

Viščiukus nuvalyti, išdarinėti, išplauti ir nusausinti. Tada perpjauti į 4 dalis, išimti kaulus. Sparnelių ir šlaunelių kauliukus palikti. Mažus viščiukus pjauti į dvi dalis. Viščiukų kepenėles, skilvelius, inkstelius ir širdeles apvirti, sukapoti ir paspirginti svieste. Pridėti..

Recepto vertinimas: 0

Uogų ir vaisių pyragas su dribsniais

Pagaminkite pyrago pagrindą. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode ant silpnos ugnies. Puodą nuo ugnies nukelkite, o į sviestą suberkite pusryčių dribsnius ir maltus lazdynų riešutus. Viską kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą sutepkite riebalais, iškrėskite į ją dribsnių mas..

Recepto vertinimas: 1

Obuolių pyragas su braškių pagardu

Yra šimtai pyrago su obuoliais receptų, bet man labiausiai patinka ypatingai lengvai pagaminamas šis pyragas: 1000g šaldytos tešlos atlaidinkite ir iškočiokite į keturis 29x29 cm dydžio plonus lakštus. 600g obuolių nulupkite, išpjaukite sėkladėžes ir supjaustykite labai plonomis skil..

Recepto vertinimas: 4

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir gelteklių mišrainė

Virtos bulvės ir gelteklės šaknys supjaustomos griežinėliais. Džiovinti grybai pamirkomi piene, susmulkinami ir išverdami nedideliame kiekyje pasūdyto vandens. Vanduo, kuriame virė grybai, sumaišomas su majonezu, susmulkintu kiaušiniu ir pyrago džiūvėsėliais. Viskas sumaišoma. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės, įdarytos pupelių įdaru

Nuskustoms bulvėms nupjaunamas viršus, palyginama apačia, šaukšteliu išgremžiamas vidus. Paskui jos sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5 min. Kiaurasamčiu išgriebiamos, pavoliojamos išplaktame kiaušinyje ir tarkuotame sūryje arba pyrago džiūvėsėliuose. Tuštumos..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Virtų bulvių blyneliai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, įberiama truputis miltų, krakmolo, įmušamas kiaušinis, pasūdomą, padaromi ploni blyneliai, jie apvoliojami pyrago džiūvėsėliais ir apkepinami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma gerai išmirkyta kapota..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių dūdelės

Bulvės sumalamos mėsamale, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas svieste, suberiami 3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių, įmušami 3 kiaušiniai, pasūdomą. Viskas gerai suminkoma. Daromi bulvių tešlos paplotėliai, patepami tirpintu sviestu, susukami dūdele, pavilgomi išplaktame kia..

Recepto vertinimas: 3

Antis, įdaryta bulvėmis

Antis išdarinėjama, gerai išplaunama, įtrinamą druska ir kmynais. Virtos bulvės, skilvis, širdis sumalama mėsmale, kepenėlės supjaustomos juostelėmis. Svieste ar anties riebaluose pakepinami kapoti svogūnai, sudedamas mairūnas, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai, grietinė, pasūdom..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir mėsos faršo apkepas

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..

Recepto vertinimas: 5

Karšio kukuliai

Iš žuvies išimami kaulai, mėsa supjaustoma gabalais ir, pridėjus išmirkyto ir nuspausto pyrago, sumalama. Į masę sudedamas svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas ir kitos pakepintos prieskoninės daržovės, malti prieskoniai, žali kiaušiniai, supilama grietinėlė, pas..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje apkeptas karosas

Paruošti nepjaustyti karosai apibarstomi druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir karštuose riebaluose apkepinami, kol parusvės. Paskui sudedami į gilesnį emaliuotą keptuvą, užpilami grietine, pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu, svieste pakepintais miltais, pyrago d..

Recepto vertinimas: 0

Angliškas obuolių pyragas

Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 minučių tešlą pastovėti. Te..

Recepto vertinimas: 3

Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių. 2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis s..

Recepto vertinimas: 4

Amerikietiškas šokoladinis pyragas

Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šoko..

Recepto vertinimas: 5

Frankfurto vainikas (Violetos)

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Pyrago vainiko formą ištepti sviestu ir pabarstyti trupučiu miltų. Tešlai imame 200g sviesto, 200g cukraus ir vanilinį cukrų - viską suplakti iki putų, vieną kiaušinį po kito plakti į tešlą, miltus ir kepimo miltelius per sietelį persijoti ir ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir mėsos faršo apkepas (Vitos)

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuotos tešlos pyragas su riešutais

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. 2 trynius iki purios masės išplakti su cukrumi. Sviestą išlydyti. Trynius sumaišyti su sviestu, riešutais, biskvito arba sausainių trupiniais, cinamonu, citrinos žievele, romu bei razinomis. Pilti tiek grietinėlės, kad masė ..

Recepto vertinimas: 5

PUSŠILKINIAI KUKULIAI

Bulves nuplauname ir verdame nenuluptas. Isvirusias bulves nulupame ir sumalame mesmale, suberiame krakmola, imusame kiausini, pasudome viska gerai suminkome ir formuojame kukulius. Jie idaromi smulkiai supjaustytais svieste pakepintais svogunais. Verdami pasudytame vandenyje 10-15 minuciu. Paskui i..

Recepto vertinimas: 0

VIRTŲ BULVIŲ BLYNELIAI

Su lupenomis virtos bulves nulupamos, sumalamos mesamale, suberiami miltai, krakmolas, imusamas kiausinis, pasudoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago dziuveseliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai buna skanesni, jei i tesla iminkoma maltos virtos mesos, virtu susmulkintu grybu ar kapotu p..

Recepto vertinimas: 0

PYRAGO TRUPINIŲ PIRŠTELIAI SU LIKERIU

Trupinius sumaisome su cukrumi, grietine ir likeriu, iberiame kakavos ir gerai ismaisome. Formuojame norimos formos sausainukus...

Recepto vertinimas: 0

Klasikinis pyragas Tosca

Torto formą (25 cm) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsiais. Ištirpinti riebalus, išplakti kiaušinius su cukrumu, suberti cukrų, įmaišyti miltus ir nugesintą sodą. Įpilti pieno. Tešla maišoma kiek galima mažiau. Kepti apatinėje orkaitės dalyje 25 min. 200 laipsnių C tempera..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pyrago