Sluoksniuotos tešlos pyragas su riešutais

Ingridientai:
600 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
3 tryniai;
75 g cukraus;
50 g sviesto;
200 g maltų graikinių arba lazdyno riešutų;
100 g biskvito arba sausainių trupinių;
½ arb. š. cinamono;
½ arb. š. trintos citrinos žievelės;
2 valg. š. romo;
2 valg. š. razinų;
3-4 valg. š. grietinėlės
Kapotų riešutų ir plaktos grietinėlės papuošimui.
Gaminimas
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. 2 trynius iki purios masės išplakti su cukrumi. Sviestą išlydyti. Trynius sumaišyti su sviestu, riešutais, biskvito arba sausainių trupiniais, cinamonu, citrinos žievele, romu bei razinomis. Pilti tiek grietinėlės, kad masė pasidarytų tiršta.

Sluoksniuotą tešlą iškočioti į 35 cm pločio ir 40 cm ilgio lakštą (apie 60 g tešlos pasilikti pyrago puošimui). Viduryje paskirstyti įdarą. Tešlos kraštus aptepti išplaktu likusiu tryniu ir užlenkti virš įdaro. Likusią tešlą iškočioti, supjaustyti plonomis juostomis ir grotelių principu dėti ant pyrago. Pyrago viršų aptepti tryniu.

Pyragą dėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skaros ir 15 min. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Pyragą kepti 45 min. Prieš patiekiant pyragą puošti plakta grietinėle ir kapotais riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!