Kukorai

Ingridientai:
7—8 bulvės,
3 šaukštai miltų,
druskos.

Įdarui:
2—3 morkos,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sugrūdamos arba sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma. Iš tešlos kočiojami maždaug 8 cm ilgio ir 6 cm pločio paplotėliai, ant jų dedama morkų įdaro. Kraštai užlankstomi kaip virtiniams. Kukorai dedami į riebalais išteptą skardą ir kepami krosnyje arba orkaitėje, kol gražiai pagels.
įdarui morkos išverdamos, nulupamos ir stambiai sutarkuojamos. Svogūnas susmulkinamas, pakepinamas svieste, įberiama pipirų, pasūdoma ir viskas išmaišoma.

Valgomi šilti su sviestu ir grietine pusryčiams ar pietums. Tokie kukorai verdami Kaišiadorių apylinkėse.
Kai kur (Šeduvos apylinkėse) kukorai įdaromi miežinėmis kruopomis. Stiklinė smulkių miežinių kruopų užplikoma verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama pusvalandžiui. 100 g lašiniukų paspirginama su pjaustytu svogūnu, pasūdoma. Kukorai
daromi kaip virtiniai. Viršų aptepus išplaktu kiaušiniu, dedami į riebalais išteptą skardą ir kepami, kol gražiai pagels. Iškepti kukorai užpilami riebalais arba spirgučiais ir grietine. Valgoma pusryčiams ar pietums.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!