25 rezultatų ieškant "vanduo"

Daržovės su šviežiais briedžiukais

Briedžiukus nuvalyti, nuplauti, įpilti daug vandens ir kaitinti, kol vanduo beveik užvirs. Kaitinant grybus maišyti, kad nuo jų nelygaus paviršiaus geriau nusiplautų nešvarumai ir smėlis. Paskui sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvmti ir supjaustyti. Daržoves nuvalyti, supjaustyti gražiais ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su bulvėmis

Paruoštus grybus smulkiai supjaustyti. Svogūną, morką ir salierą sukapoti ir troškinti svieste kartu su grybais. Bulves sudėti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdėti troškintų grybų, prieskonių ir dar 10 minučių pavirti. Baigiant virti, sudėti plonais griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas sūrio tortas

Ant lentos supilami miltai, suberiamą druska, sudedamas margarinas ir peiliu kapojama, kol riebalai susmulkinami iki žirnio didumo. Tada įpilamas vanduo, ir tešla greit suminkoma. Paruošta tešla palaikoma šaltoje vietoje 30 minučių. Atvėsusi tešla iškočiojamą, ja išklojama apvali for..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Graikiška kava

5 šaukšteliai tirpios kavos ir 3 šaukšteliai cukraus, užpilam šiek tiek vandens ir išmaišom, kad gautusi košė. Imam aukštą 0.33l talpos stiklinę,pridedam ledukų iki viršaus,užpilam 1/2 vandens ir 1/2 likusios vietos grietinėlės.Pilam košę į stiklinę, pabarstom šokolad..

Recepto vertinimas: 0

Tėčio CHARČIO sriuba

Į faršą įmušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų ir išminkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, į vidų dėti faršą ir virti aliejuje...

Recepto vertinimas: 4

Kepti ryžiai su sėmenimis

Nuplaukite ryžius. Puode užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir palaukite, kol vanduo užvirs. Supilkite ryžius ir virkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami šakute. Nupilkite vandenį ir leiskite ryžiams pilnai atvėsti. Nedidelėje troškintuvėje pašildykite saulėgrąžų al..

Recepto vertinimas: 0

Grūdų kotletai

Kviečiai mirkomi visą parą, tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale. Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis, formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuv..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta vištiena

Vištienos ketvirčius supjaustome į tris dalis. Svogūnus supjaustome stambiais žiedais. Į puodą pilame aliejaus, suberiame svogunus, pomidorų pastą,sumetame vištieną ir užpilame vandeniu, kad apsemtų vištieną. Dedame vištienos sultinio kubelius, druską, vištienos ir kario prieskoni..

Recepto vertinimas: 5

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarai žiemai

Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite, sudėkite į stiklainius ir užpilkite šaltu vandeniu. Uždenkite plastmasiniais dangteliais ir laikykite rusyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldi bulvių krakmolo sriuba

Kiaušiniai išplakami, sudedamas krakmolas ir išminkoma kieta tešla. Iš jos padaromi maži rutulėliai, apvoliojami sausu krakmolu. Vanduo su pienu užvirinamas, įberiama truputis druskos ir pagal skonį cukraus, suberiami krakmolo rutulėliai, pamaišoma, truputį paverdama. Į kiekviena lė..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės su sultiniu

Mėsa (kiauliena, jautiena ar aviena) supjaustoma juostelėmis, svogūnas susmulkinamas, užpilama 0,5l. šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Pasūdoma. Baigiant mėsai virti, supilamas likęs vanduo, sudedamos supjaustytos bulvės. Bulvėms išvirus, užbarstoma kapotų petražolių lape..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su kruopomis

Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama s..

Recepto vertinimas: 0

Leistinukų sriuba

Kiaušiniai gerai išplakami, plakant įmaišomi miltai ir įberiama druskos. Gauta tešla turėtų būti blynų tešlos tirštumo. Jei per tiršta, atskiedžiama pienu ar vandeniu. Vanduo su pienu užvirinamas, šaukštu suleidžiami pailgi kukuliukai. Išvirusi sriuba paskaninama sviestu. P..

Recepto vertinimas: 3

Vyšnių šaltsriubė

Stiklinėje vandens išmaišomas krakmolas (vietoj jo galima vartoti sago kruopas), likęs vanduo užvirinamas su cukrumi ir cinamonu. Vyšnios nuplaunamos, sudedamos į verdantį sirupą, tik užvirus, supilamas krakmolas, užvirinama ir atšaldoma. Į kiekvieną sriubos lėkštę įdedama grieti..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kukuliai su kopūsto gūže

Kiauliena sumalama mėsmale, sudedama svieste pakepintas supjaustytas svogūnas, išmirkytas piene ir nuspaustas pyragas, kiaušinis, sviestas, prieskoniai, druska. Viskas labai gerai ištrinama mediniu šaukštu ir daromi kukuliai, kurie pavoliojami džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinami sv..

Recepto vertinimas: 0

Kvietinis ragaišis

Vanduo arba pienas pašildomas. Atskirai stiklinėje ištrinamos mielės su cukrumi, supilamos į pieną, suberiamą 1/3 miltų, išmaišoma, užbarstoma miltais ir uždengus paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kaime ragaišis įmaišomas iš vakaro, su mažiau mielių. Anksti rytą te..

Recepto vertinimas: 0

Mielinės tešlos vyniotinis su aguonomis

Tešla užmaišoma ir užminkoma kaip pagerintam pyragui. Aguonos gerai nuplaunamos ir išbrinkinamos karštame vandenyje, paskui vanduo nusunkiamas, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos molinėje čerpėje. Riešutai nuplikomi ir, nulupus luobelę, smulkiai sukapojami. Apelsinų cukrinuka..

Recepto vertinimas: 5

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su šviežiais kopūstų lapais

Iš kopūsto išpjaukite kotelį (jo neprireiks). Gerai nuplaukite kopūsto lapus, juos sudėkite į platų puodą, užpilkite trupučiu vandens (vanduo turi šiek tiek apsemti lapus) ir virkite 10 – 15 minučių, kol lapai suminkštės. Nupilkite vandenį ir smulkiai supjaustykite kopūsto lapu..

Recepto vertinimas: 0

Natūralios midijos

Naudoti tik sandarias midijas. Jas nuvalyti, keletą kartų keičiant vandenį išplauti ir palikti sietelyje, kad nutekėtų vanduo. Tuomet jas virti nedideliame kiekyje vandens, sudėti petražoles, pipirus, morkas, svogūnus, čiobrelį, lauro lapelį ir gabaliuką sviesto. Kai midijos pradės ..

Recepto vertinimas: 0

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai su paprikomis (Ramunės)

Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išgremžti sėklas, išilgai supjaustyti į 3 dalis, kurių kiekvieną perpjauti pusiau. Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje plikyti 2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtu vanduo. Paprikas nuplikyti, a..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti moliuskai pagal Peru tradicijas

Moliuskus nuplaukite, suberkite į karštą vandenį, kad atsidarytų (vanduo neturi užvirti). Išgriebkite, nuoviro neišpilkite. Moliuskus išimkite iš kriauklelių, sudėkite į salotinę, apipilkite rūgščių citrinų sultimis. Baltuosius svogūnus nulupkite, supjaustykite mažais kub..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: vanduo