25 rezultatų ieškant "vanduo"

Viščiuko sparnelių kepsnys su saldžiarūgščiu padažu

Atskirti viščiukų sparnelius, nuimti galūnėles. Nuplauti ir išdžiovinti. Patalpinti sparnelius į dubenėlį ir užpilti vandeniu kad sparnelius apsemtu vanduo. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus dideliame dubenyje su dangčiu. Sudėti sparnelius ir pamaišyti. Pašildyti aliejų iki vidu..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti obuoliai

Sokolada sutarkuoti, kondensuota piena suplakti su grietine. I puoda ipilti vandeni ir suberti cukru, kai uzverda tas vanduo sudeti isskobtus obuolius (ju negalima pjaustyti, tik isimti seklas. Obuolys turi buti su kiauryme per viduri...) ir pakaitinti tol kol suminkstes ir gales valgyti su saukste..

Recepto vertinimas: 4

Jogurtinis tortas su braškėmis

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną ma..

Recepto vertinimas: 3

Lapinės salotos su ridikėliais ir agurkais

Perrinkti salotų lapeliai gerai nuplaunami, sudedami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo (nespaudžiama), ir stambiai suplėšomi. Nuplauti ridikėliai supjaustomi griežinėliais, taip pat supjaustomi nulupti agurkai (stambesni pirma perpjaunami išilgai į 4 dalis), įberiama susmulkintų krap..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių kisielius

Spanguolės numirkomos. Sumalamos mėsmale ir išspaudžiamos sultys. Vanduo užverdamas , supilamos spanguolių sultys, suberiamas cukrus ir supilamas krakmolas, praskiestas su vandeniu. Užverdame ir puodą pastatome atšalti. Skanaus..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su ankštinėmis daržovėmis

Pupas ar pupeles išmirkyti.Jei jos sausos, mirkyti 8 val., jei šviežios - 4 val.Nuo koncervuotų nuplauti aliejų arba pomidorų padažą.Pavirti ant silpnos ugnies.Nulupti ir supjaustyti kubeliais bulves.Į puodą sudėti pusiau išvirusias pupas, žalias bulves, supilti pieną.Jei iki tol vand..

Recepto vertinimas: 0

Žadinanti arbata

Į virintą vandenį seberti maltą muskato riešutą, cinamoną. Dėti medų, supilti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti. Truputėlį pašildyti ant silpnos ugnies ir šiektiek atvėsinti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Rusiška arbata

Arbatžolės supilamos į pašildytą indą, užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 5 minutėms, o paskui viskas supilama į arbatinuką. Kiekvienas įsipila antpilo, po to - verdančio vandens. Galima pagardinti pienu, grietinėle ar citrinos sultimis. Rusai arbat? geria kramsnodami gabalin..

Recepto vertinimas: 0

Putojantis medaus gėrimas

Medus ištirpinamas obuolių sultyse, supilamos citrinos sultys ir atšaldytas gazuotas vanduo. Geriama atšaldžius. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarai žiemai

Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite, sudėkite į stiklainius ir užpilkite šaltu vandeniu. Uždenkite plastmasiniais dangteliais ir laikykite rusyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Vaisinis ryžių pudingas

1. Į puodą įpilame 600ml vandens, suberiame ryžius ir verdame, kol visas vanduo nuverda. Supilame pieną ir verdame 45minutes. Atvėsiname. 2. Į ryžius supilame vanilės ekstraktą ir suberiame cukrų. Grietinėlę šiek tiek paplakame ir įmaišome į pudingą. 3. Padalijame trečda..

Recepto vertinimas: 0

Džiovinti vaisiai su cinamonu

1. Į dubenį sudedame džiovintus vaisius, arbatos pakelį, medų, apelsino žievelę, supilame apelsinų sultis ir suberiame cinamoną. Vandens pilame tiek, kad apsemtų vaisius. 2. Užverdame. Arbatos pakelį išimame. Mišinį troškiname 15 minučių. Atvėsiname. Įlašiname keletą laš..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir gelteklių mišrainė

Virtos bulvės ir gelteklės šaknys supjaustomos griežinėliais. Džiovinti grybai pamirkomi piene, susmulkinami ir išverdami nedideliame kiekyje pasūdyto vandens. Vanduo, kuriame virė grybai, sumaišomas su majonezu, susmulkintu kiaušiniu ir pyrago džiūvėsėliais. Viskas sumaišoma. ..

Recepto vertinimas: 0

Troškintų daržovių sriuba

Kopūstai, griežtis, morkos ir petražolės šaknelė supjaustoma keturkampiais gabalėliais, svogūnas susmulkinamas, įdedama pipirų, lauro lapelių, druskos, sviesto, įpilama stiklinė vandens ir, sandariai uždengus, troškinama, kol daržovės suminkštės. Tada supilamas likęs virintas v..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų sriuba su plakta grietine

Į puodą sudedamas sviestas, jame pakepinami miltai, dalimis pilamas verdantis vanduo ar sultinys ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų kruopelių. Jei skiedžiama sultiniu, sviesto užtenka 20—40 g. Į sriubą įdedama pomidorų tyrės, pipirų, druskos, užvirinama ir supilstoma į lėkšte..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir spanguolių sultys

Morkos gerai nuplaunamos, nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos ir išsunkiamos. Spanguolės perrenkamos, nuplikomos, sutrinamos ir išsunkiamos. Morkų ir spanguolių sultys sumaišomos, supilamas vanduo, suberiamas cukrus, supilamos išspaustos citrinos sultys, sudedama nutarkuota žievelė ir ..

Recepto vertinimas: 0

Midus greitam vartojimui

Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada sudedami apyniai, supilamas likęs vanduo, pavirinama 20—30 min ir perkošiama pro dvigubą marlę. Skystis atvė..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Virtas rūkytas kiaulės kumpis

Kumpis parą mirkomas šaltame vandenyje, o paskui dedamas į verdantį vandenį ir verdamas. Kiek pavirus, vanduo nupilamas, pripilama kito. Virimo trukmė priklauso nuo kumpio dydžio. Išviręs kumpis ataušinamas, dedamas į pailgą pusdubenį ir pjaustomas griežinėliais. Valgomas su kri..

Recepto vertinimas: 0

Virta višta su ryžiais

Malti pipirai sumaišomi su cukrumi, kmynais ir druska. Tuo mišiniu iš išorės ir iš vidaus įtrinama višta. Taip paruošta šaltai laikoma parą. Virti labiau tinka senesnės vištos, o kepti - jaunesnės. Į puodą įpilama 2,5-3l. vandens, sumetamos išilgai perpjautos morkos, o kai va..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuota tešla su varške

Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant lentos arba stalo. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Varškę sudėti ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, paskui sudėti į miltus. Užberti druską. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis. Suformuoti kepaliuką, jį u..

Recepto vertinimas: 5

Karšti kopūstai su lęšiais (Aloros)

Į verdantį vandenį sumesti stambiai pjaustytus kopūstus, lęšius, sultinio kubelį. Vanduo turėtų nepilnai apsemti kopūstus. Pavirus 10 minučių, palikti kopūstus puode uždengtu dangčiu dar 10 minučių. Nereikia jokių prieskonių, išskyrus sultinį. Tikrai skani greita vakarienė ar..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių masė virtinukams

Supjaustome bulves mažais vienodo dydžio gabalėliais ir išverdame pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį, sudedame bulves ant kepimo skardos ir įkišame15 min. į karštą orkaitę, kad išgaruotų vanduo. Karštas bulves pertriname per tinklelį, atvėsiname. Sudedame likusius priedus ir sum..

Recepto vertinimas: 5

Viščiuko sparnelių kepsnys su saldžiarūgščiu padažu

Atskirti viščiukų sparnelius, nuimti galūnėles. Nuplauti ir išdžiovinti. Patalpinti sparnelius į dubenėlį ir užpilti vandeniu, kad sparnelius apsemtu vanduo. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus dideliame dubenyje su dangčiu. Sudėti sparnelius ir pamaišyti. Pašildyti aliejų iki vidu..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vanduo