Klasikinis pyragas Tosca

Ingridientai:
20 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio nugesintos sodos
1/4 stiklinės grietinės arba pieno

Glazūrai:
100 g sviesto arba margarino
1/2 stiklinės cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai pieno
70 g migdolų dribsnių arba kokoso drožlių
Gaminimas
Torto formą (25 cm) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsiais. Ištirpinti riebalus, išplakti kiaušinius su cukrumu, suberti cukrų, įmaišyti miltus ir nugesintą sodą. Įpilti pieno. Tešla maišoma kiek galima mažiau. Kepti apatinėje orkaitės dalyje 25 min. 200 laipsnių C temperatūroje.
Glazūrai skirtus produktus sudėti į puodą ir kaitinti maišant, kol sutirštės. Lygiu sluoksniu paskleisti ant apkepusio pyrago. Kepti dar 15-20 min., kol pyrago viršus gražiai parusvės. (Saulė)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!