19 rezultatų ieškant "prieskonines"

Avižinė sriuba su grybais

Grybus supjaustykite juostelėmis, prieskonines daržoves – kubeliais, ir pakepinkite riebaluose. Avižines kruopas 2 – 3 kartus perplaukite verdančiu vandeniu ir sudėkite į užvirintą sultinį. Iškarto dėkite pakepintas daržoves ir grybus, pagardinkite prieskoniais ir pavirkite 20 – 30 m..

Recepto vertinimas: 0

Paršiukas su krienais

Išvalytą ir išplautą kiaulieną suvyniokite į pergamentinį popierių, užriškite virvute. Dėkite į didelį puodą, padardinkite druska, sudėkite prieskonines ar kitokias turimas daržoves ir virkite apie 1 valandą. Išvirę ataušinkite tame pačiame vandenyje, tada išimkite, kiaulieną..

Recepto vertinimas: 0

Naminė agurkų sriuba

Į išvirtą sultinį sudėkite juostelėmis pjaustytus kopūstus ir virkite 10 - 15 minučių, paskui sudėkite juostelėmis pjaustytas pakepintas prieskonines daržoves, šiaudeliais pjaustytas bulves ir virkite 10 - 15 minučių. Paskui dėkite rombais supjaustytus sultinyje šutintus agurkus, p..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sriuba su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5 - 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol išvirs, paskui supjaustykite griežinėliais. Prieskonines daržoves supjaustykite griežinėli..

Recepto vertinimas: 1

Grybų įdaras su pomidorais

Grybus nuvalyti, nuplauti, labai sūrius pamirkyti šaltame vandenyje. Petražolę ir morką sutarkuoti arba supjaustyti. Sukapotus arba mėsmale sumaltus grybus, pomidorų tyrę, prieskonines daržoves troškinti riebaluose, kol išgaruos skysčio perteklius. Troškinį praaušinti, sumaišyti su ..

Recepto vertinimas: 0

Daržovės su grybais (estų nacionalinis valgis)

Lašiniukus supjaustyti plonais griežinėliais arba kubeliais, sudėti į puodą ir pakaitinti. Lašiniukų riebaluose apkepinti supjaustytas prieskonines daržoves (svogūną, morkas, petražolę arba salierą). Paskui įpilti karšto vandens arba sultinio, sudėti griežinėliais supjaustytą gr..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių sriuba su kruopomis

Prieskonines daržoves supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite. Perlines kruopas nuplaukite, užpilkite verdančiu sultiniu ir pakaitinkite 40 minučių arba išvirkite ir nukoškite. Paruoštas kruopas dėkite į verdantį sultinį, sudėkite prieskonines daržoves, bulves, pavirkite. Pasū..

Recepto vertinimas: 0

Lenkiška grybų sriuba su perlinėmis kruopomis

Kruopas išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje ir nusunkti. Susmulkintas prieskonines daržoves ir išmirkytus grybus truputį patroškinti svieste, paskui sudėti į sultinį ir išvirti. Kiaušinių trynius sumaišyti su grietine , trupučiu sultinio ir rūgščiomis sultimis. Į šį mišin..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su vištienos kepenėlėmis

Dideliame puode išvirkite makaronus ir nuvarvinkite. Dideliame prikaistuvyje pakaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol jie suminkštės, tačiau neparuduos. Sudėkite česnaką, bekonieną, vištų kepenėles ir maišydami kepinkite, kol kepenėlės bus beveik iškepusios (kepenėlių vid..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, troškinta su pupomis arba žirniais

Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos - rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, paga..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, troškinta su grybais

Mėsą atskirti nuo kaulų, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir šiek tiek apkepinti. Iš kaulų išvirti sultinį. Grybus ir prieskonines daržoves patroškinti margarine, įpilti sultinio, sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir viską ištroškinti. Tuomet supilti su šaltu sultiniu sum..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas triušis

Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškin..

Recepto vertinimas: 2

Keptas jautienos vyniotinis

Minkštimą (nugarinę arba šlaunies mėsą) apipjaustyti aštriu peiliu, kad būtų plokščias lygus gabalas, išmušti, įtrinti druska, pipirais ir uždėti kurio nors įdaro. Jeigu dedamas antrasis įdaras, kepenų paštetą prieš tai sumaišyti su supjaustytomis kilkėmis. Mėsą stipriai s..

Recepto vertinimas: 0

Balinta žuvienė

Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės. Išgriebkite. Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaus..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos suktinukai II

Mėsą nuplauti, supjaustyti piršto storumo riekelėmis, išmušti, pasūdyti. Lašinukus ar rūkytą mėsą labai smulkiai sumalti mėsmale ir pakepinti su svogūnais bei petražolėmis. Mėsos riekeles aptepti įdaru, susukti ir persmeigti mediniais pagaliukais. Suktinukus apvolioti miltuose, i..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos nugarinė, virta obuolių sultyse

Jautienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų citrinų sulčių arba acto, įberiame cukraus, druskos, pipirų, įdedame kadagių uogų ir laurų lapelių, įberiame citrinos žievelių, įpilame 2 ..

Recepto vertinimas: 0

TROŠKINTA AVIENA SU MAIRŪNAIS

Prieskonines darzoves stambiai sutarkuojamos (svogunai smulkiai supjaustomi) ir viskas pakepinama riebaluose kartu su miltais. Cesnakas ir mairunai sugrudami su druska. Virta aviena supjaustoma nedideliais gabaliukais ir viskas sudedama i pakepintas prieskonines darzoves, pridedama pomidoru (ar pomi..

Recepto vertinimas: 0

MAKARONAI SU MĖSOS IR GRYBŲ PADAŽU

Makaronus isvirti pasudytame vandenyje, sukresti i kiaurasamti, nuvarvinti, iskresti i dubeni ir viduryje padaryti duobute. Padazui grybus supjaustyti siaudeliais, lasinukus ir prieskonines darzoves - kubeliais ir patroskinti. Baigiant troskinti, iberti dziuveseliu, ipilti sultinio, sudeti supjausty..

Recepto vertinimas: 0

VĖGĖLĖ, TROŠKINTA SU VYNU

Vegeles gabalus apslakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sudytame vandenyje virkite prieskonines darzoves ir prieskonius. Po 15 min. sudekite zuvies gabalus ir troskinkite. Isvirusia zuvi isimkite ir sudekitei pailga pusdubeni. I sultini maisydami iberkite miltu, supilkite vyna ir, ibe..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: prieskonines