18 rezultatų ieškant "prieskonines"

Agurkų sriuba su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5 - 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol išvirs, paskui supjaustykite griežinėliais. Prieskonines daržoves supjaustykite griežinėli..

Recepto vertinimas: 1

Grybų įdaras su pomidorais

Grybus nuvalyti, nuplauti, labai sūrius pamirkyti šaltame vandenyje. Petražolę ir morką sutarkuoti arba supjaustyti. Sukapotus arba mėsmale sumaltus grybus, pomidorų tyrę, prieskonines daržoves troškinti riebaluose, kol išgaruos skysčio perteklius. Troškinį praaušinti, sumaišyti su ..

Recepto vertinimas: 0

Daržovės su grybais (estų nacionalinis valgis)

Lašiniukus supjaustyti plonais griežinėliais arba kubeliais, sudėti į puodą ir pakaitinti. Lašiniukų riebaluose apkepinti supjaustytas prieskonines daržoves (svogūną, morkas, petražolę arba salierą). Paskui įpilti karšto vandens arba sultinio, sudėti griežinėliais supjaustytą gr..

Recepto vertinimas: 5

Tiršta grybų sriuba

Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti mažais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Sriubos tirščius pertrinti per sietą arba sumalti mėsmal..

Recepto vertinimas: 0

Barščiai su grybais

Paruoštus grybus ir susmulkintas prieskonines daržoves ištroškinti svieste. Jei dedama pomidorų tyrės - ji troškinama kartu. Virtus burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Pailgais gabalėliais supjaustytas bulves išvirti sultinyje, sudėti kitus produktus (miltus sumaišyti s..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su mėsos ir grybų padažu

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti, iškrėsti į dubenį ir viduryje padaryti duobutę. Padažui grybus supjaustyti šiaudeliais, lašiniukus ir prieskonines daržoves — kubeliais ir patroškinti. Baigiant troškinti, įberti džiūvėsėlių, įpilti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su kruopomis

Prieskonines daržoves supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite. Perlines kruopas nuplaukite, užpilkite verdančiu sultiniu ir pakaitinkite 40 minučių arba išvirkite ir nukoškite. Paruoštas kruopas dėkite į verdantį sultinį, sudėkite prieskonines daržoves, bulves, pavirkite. Pasū..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, troškinta su grybais

Mėsą atskirti nuo kaulų, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir šiek tiek apkepinti. Iš kaulų išvirti sultinį. Grybus ir prieskonines daržoves patroškinti margarine, įpilti sultinio, sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir viską ištroškinti. Tuomet supilti su šaltu sultiniu sum..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas triušis

Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškin..

Recepto vertinimas: 2

Keptas jautienos vyniotinis

Minkštimą (nugarinę arba šlaunies mėsą) apipjaustyti aštriu peiliu, kad būtų plokščias lygus gabalas, išmušti, įtrinti druska, pipirais ir uždėti kurio nors įdaro. Jeigu dedamas antrasis įdaras, kepenų paštetą prieš tai sumaišyti su supjaustytomis kilkėmis. Mėsą stipriai s..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos drebučiai

Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su kojomis į puodą. Kai užvirs, skystį nupilti, o kojas ir mėsą perplauti šaltu vandeniu. Sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 3 val. virti, nug..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis su česnakais ir imbieru

Žuvis nuvalyti, išdarinėti. Česnako laiškus susmulkinti. Žuvis sudėti į verdantį vandenį (kad būtų vos apsemtos), įberti druskos, įdėti dalį česnako laiškų, dalį imbiero bei muskato riešuto. Pavirti 10 minučių. Žuvį atsargiai išgriebti, nuvarvinti. Į keptuvę įpilti alie..

Recepto vertinimas: 0

Balinta žuvienė

Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės. Išgriebkite. Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaus..

Recepto vertinimas: 0

MAKARONAI SU MĖSOS IR GRYBŲ PADAŽU

Makaronus isvirti pasudytame vandenyje, sukresti i kiaurasamti, nuvarvinti, iskresti i dubeni ir viduryje padaryti duobute. Padazui grybus supjaustyti siaudeliais, lasinukus ir prieskonines darzoves - kubeliais ir patroskinti. Baigiant troskinti, iberti dziuveseliu, ipilti sultinio, sudeti supjausty..

Recepto vertinimas: 0

VĖGĖLĖ, TROŠKINTA SU VYNU

Vegeles gabalus apslakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sudytame vandenyje virkite prieskonines darzoves ir prieskonius. Po 15 min. sudekite zuvies gabalus ir troskinkite. Isvirusia zuvi isimkite ir sudekitei pailga pusdubeni. I sultini maisydami iberkite miltu, supilkite vyna ir, ibe..

Recepto vertinimas: 3

KEPENŲ IR BULVIŲ APKEPAS

Kepenis, ismirkyta duona ir prieskonines saknis sumalti mesmale, imusti kiausinius. I ugniai atsparu inda sudeti sluoksniais idara ir bulviu tyre. Virsutini sluoksni subadyti sakute ir apslakstyti lydytu sviestu. Kepti orkaiteje...

Recepto vertinimas: 0

ALUJE TROŠKINTA ŽUVIS

Zuvies file supjaustome griezineliais, pabarstome druska, pipirais ir laikome 30 min. Prieskonines darzoves supjaustome griezineliais ir kepiname iki rusvos spalvos, i keptuve dedame zuvu gabalelius bei pakepintas darzoves, ipilame 1 sauksta alaus, supilame alieju, ispaudziame citrinu sulciu, suberi..

Recepto vertinimas: 0

ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU RŪKYTU KUMPIU

I verdanti sultini suberiame siaudeliais pjaustytus kopustus, verdame 3 minutes. Tada sudedame kepintas prieskonines darzoves, iberiame prieskoniu ir verdame dar 3 minutes. Nukele suberiame siaudeliais pjaustyta kumpi, supilame grietinele, pabarstome zalumynais. Tiekiame isgremztuose duonos kepaliuk..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: prieskonines