Kiaulienos šaltiena

Ingridientai:
1 kg kiaulienos (galva, ausis, kojos),
200 g liesos kiaulienos,
1 svogūnas,
1 morka arba gabalėlis saliero,
druskos,
8 juodieji pipirai,
4 kvapieji pipirai,
1 lauro lapas,
1,5-2 l vandens.
Gaminimas
Mėsą nuplauti, įdėti į šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas ir 3 - 5 valandas virti ant mažos ugnies 85 - 90°C temperatūroje. Likus valandai iki virim pabaigos, sudėti prieskonines daržoves. Išvirusią mėsą (jau be kaulo) išimti iš sultinio ir supjaustyti gabalėliais. Sultinį perkošti per marlę (audeklą) arba tankų sėtelį. Mėsą vėl sudėti į sultinį, užvirinti ir virti dar 0,5 - 0,45 valandos ant mažos ugnies. Tada išpilstyti į dubenėlius arba formas. Prieš tai į kiekvieną įįdėti morkos griežinėlių ir petražolės lapelių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!