Kiaulienos šaltiena

Ingridientai:
1 kg kiaulienos (galva, ausis, kojos),
200 g liesos kiaulienos,
1 svogūnas,
1 morka arba gabalėlis saliero,
druskos,
8 juodieji pipirai,
4 kvapieji pipirai,
1 lauro lapas,
1,5-2 l vandens.
Gaminimas
Mėsą nuplauti, įdėti į šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas ir 3 - 5 valandas virti ant mažos ugnies 85 - 90C temperatūroje. Likus valandai iki virim pabaigos, sudėti prieskonines daržoves. Išvirusią mėsą (jau be kaulo) išimti iš sultinio ir supjaustyti gabalėliais. Sultinį perkošti per marlę (audeklą) arba tankų sėtelį. Mėsą vėl sudėti į sultinį, užvirinti ir virti dar 0,5 - 0,45 valandos ant mažos ugnies. Tada išpilstyti į dubenėlius arba formas. Prieš tai į kiekvieną įįdėti morkos griežinėlių ir petražolės lapelių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!