Balinta žuvienė

Ingridientai:
0,5 kg šviežio karpio,
250 g lakštinių,
150 g prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, porų, salierų),
žalioji paprika,
pomidoras,
svogūnas,
0,5 stiklinės grietinės,
trynys,
šaukštelis raudonosios paprikos,
laurų lapelis,
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
pagal skonį druskos.
Gaminimas
Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės. Išgriebkite.

Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaustykite juostelėmis, svogūną - griežinėliais, prieskonines daržoves - gabaliukais.

Į puodą dėkite žuvies galvą, prieskonines daržoves, papriką, svogūną, pomidorą, įmeskite laurų lapelį, įberkite pipirų, užpilkite 700 ml vandens ir virkite apie valandą. Sultinį perkoškite, sudėkite virtą žuvį ir virkite dar apie 10 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, užbalinkite grietine, sumaišyta su tryniais. Tiekite su virtais makaronais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!