25 rezultatų ieškant "pienas"

Grybų apkepas

Grybus su svogūnų griežinėliais, šaukštu sviesto ir prieskoniais troškinkite 25 min. nuolat maišydami. Įberkite šaukštą miltų ir troškinkite dar 5 min. Tešlos paruošimas: Suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, dėkite aliejų, kepimo miltelių, druskos. Po truputį maišydami pilk..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti blynai

Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama druska, tarkuota apelsino žievelė, sudedami išplakti baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynaiday.lt ..

Recepto vertinimas: 4

Žemuoginis pienas

Pieną , žemuoges ir šaukštelį medaus sudėti į plaktuvą . Kruopščiai viską suplakite. Paragaukite ir pridėkite daugiau medaus, jei jūs norite, kad jūsų žemuoginis pienas būtų saldesnis..

Recepto vertinimas: 0

Šiltas pienas su kakava

Truputyje pieno ištirpinti kakavą. Likusį pieną užvirti, įpilti ištirpintą kakavą ir pavirti dar 2-3 minutes. Atvėsinti, įdėti medų, išplakti mikseriu ir iškošti. Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.skanaus :) ..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas kisielius

4 stiklinės pieno užvirinamos. Likęs pienas sumaišomas su miltais ir supilamas į verdantį pieną, dar įdedama cukraus ir verdama, kol sutirštėja. Ataušus, įdedama vanilės ir išplaktų baltymų. Viskas paliekama, kad sustingtų. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai vanilės padaže

Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juod..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sumuštiniai

Šokoladinis sviestas (arba paprastas sviestas su cukrumi ir kakava) išsukamas, supilamas šiltas pienas ir storai aptemapas ragaišis, balta duona arba sausainiai, ant viršaus uždedamas plonytis obuolio griežinėlis, ant jo - pusė arbatinio šaukštelio varškės arba plaktos grietinėlės ir..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir kumpio dešrelės

Bulvės ir kumpis sumalami mėsmale, suberiami miltai, salierų lapeliai, įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, suminkoma. Daromos dešrelės, apvoliojamos miltais, išplaktu kiaušiniu, dedamos į išteptą riebalais skardą ir 10—15 min. kepamos orkaitėje. Valgoma su raugintais agurkais ar..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandelės

Žalios bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, supilamas rūgęs pienas, įberiama stiklinė miltų ir per naktį laikoma šiltai. Sekančią dieną suberiami likę miltai, pasūdomą, suminkoma, padaromos bandelės ir kepamos orkaitėje. Valgoma su spirgučiais ir grietine. ..

Recepto vertinimas: 0

Sūris su kmynais

Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanesnė, kai pienas šildomas ilgiau žemesnėje temperatūroje. Kai pieną sutraukia, varškė supilama į drobinį sūrmaišį, ..

Recepto vertinimas: 0

Duoninės arba obuolių giros kisielius

Gira pavirinama su prieskoniais, perkošiama, supilamas giroje išleistas krakmolas ir užvirinama. Atšaldoma stikliniame dubenyje arba mažuose dubenėliuose. Prie jo patiekiamas šaltas pasaldintas ir paskanintas prieskoniais pienas arba grietinėlė. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti obuoliai su cukrumi

Nuplauti ir nulupti obuoliai, išėmus sėklalizdžius, sudedami į emaliuotą keptuvę, užpilami trupučiu vandens ir kepami karštoje orkaitėje dažnai pabarstant cukrumi, kol šis truputį paraus ir obuoliai suminkštės. Atšaldžius prie jų galima patiekti šalto maldinto pieno ar grietin..

Recepto vertinimas: 3

Dzūkiškas grikinis pyragas

Kiaušiniai ir pienas išplakami. Sviestas ištrinamas atskirai, į jį po truputį pilamas pienas su kiaušiniais, beriami miltai, sudedamos su cukrumi patrintos mielės ir plakama, kol pasidaro puri masė. Tada dedama į riebalais išteptą skardą, pastatoma šiltai, kad pakiltų, ir kepama 50..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiškas tortas

Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi. Kremui sviestas gerai ..

Recepto vertinimas: 0

Braškinis paukščių pienas

Keletą braškių atidėti, kitas išsukti su varške, cukrumi, sirupu, pabaigoje supilti citrinos sultis. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su želatina ir viską supilti į varškės ir braškių mišinį. Padėti, kad sustingtų...

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Tradicinis paukščių pienas

Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma. Kol trynių..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti obuolių kukulaičiai (Jūratės)

Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, įberti miltų, truputį druskos, išminkyti tešlą. Obuolius nulupti, supjaustyti kiekvieną į 4 dalis, išimti sėklalizdžius, apšlakstyti citrinos sultimis. Formuoti iš bulvių tešlos kukulius, į kiekvieną įdedant po obuolio skiltelę. Ge..

Recepto vertinimas: 0

Aguonų pienas

Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalomos mėsmale smulkiais peiliu kais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurū..

Recepto vertinimas: 0

Šildanti kakava (Ryčio)

Užverdame pieną su vandeniu. Kai pienas užverda, dedame 4-6 valg. š. "Rusiškos" kakavos, išmaišome, ir verdame toliau. Pavirus 10-15 min. supilame brendį arba viskį, dar paverdame 5 min., ir nukeliame nuo viryklės. Išpilstome į puodelius ir patiekiame šiltą. ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės vyniotinis

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba..

Recepto vertinimas: 5

PIENO KISIELIAUS DESERTAS

Piena supilti i kaistuva ar puoda ir kaitinti kol uzvirs. Iki pienas uzvirs galite pasiruosti kitus deserto ingridientus. Sauksta krakmolo istirpinti stiklineje vandens. Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirciais, isimti seklas. Obuoliu skilteles sudeti i desertines taureles ar gilesnes leksteles. Je..

Recepto vertinimas: 0

PIENO KOKTEILIS SU MELIONU

Isimti is meliono seklas, ji aplupti ir pertrinti per sieteli. I tyre ideti cukraus ir gerai ismaisyti. I mikseri sudeti meliono minkstyma, vanilini cukru, apelsinu ir greipfrutu sultis, atsaldyta piena ( pienas turi buti beveik uzsales - su ledukais), saltalankiu sirupa ir ledus. Viska plakti mikse..

Recepto vertinimas: 1

ŠVENTINIS KRIAUŠIŲ IR RYŽIŲ DESERTAS

Ryzius gerai nuplauname saltu vandeniu ir 5 minutes verdame dideliame kiekyje vandens. Nusunkiame. Dideliame puode uzviriname piena, suberiame ryzius, vanilini cukru ir gera ziupsneli druskos. Pusiau pridengiame ir verdame ant mazos ugnies, kol visai susigers pienas (30-35min.). Cukraus pudra suberi..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pienas