24 rezultatų ieškant "pienas"

Saldžiosios salotos „Arlekinas“

Obuolius supjaustome skiltelėmis. Razinas gerai nuplauname, išmirkome ir sudedame į dubenį su obuoliais. Varškė, pienas, citrinos sultys ir cukrus gerai ištrinami, kol gaunama vientisa masė ir sumaišoma su obuoliais. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos

Varškė, pienas, cukrus ir sirupas ištrinami, kol gaunama vienalytė masė. Obuoliai ir kriaušės supjaustomi. Iš slyvų išimami kauliukai ir jos supjaustomos. Vaisiai sudedami į paruoštą padažą ir išmaišoma. Patiekiant užpilama sirupu. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Žemuoginis pienas

Pieną , žemuoges ir šaukštelį medaus sudėti į plaktuvą . Kruopščiai viską suplakite. Paragaukite ir pridėkite daugiau medaus, jei jūs norite, kad jūsų žemuoginis pienas būtų saldesnis..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės

Pienas pašildomas, sumaišomas su mielėmis, miltais. Viskas išminkoma ir pastatoma, kad pakiltų. Kai pakyla, įmaišoma su cukrumi sutrintų trynių, sviesto, druskos, tarkuotos citrinos žievelės. Tešla išminkoma ir pastatoma šiltai. Kai pakyla, padaroma bandelių ir kepama ant sviestu iš..

Recepto vertinimas: 0

Gilių kava

Gilės išdžiovinamos ir išlukštenamos. Tada 30 - 50 minučių maišant verdama. Po truputį supilamas pienas. Išvirusios gilės nusausinamos, pakepinamos ir sumalamos. Malta kava suberiama į išvirtą vandenį ir verdama 3 minutes. Užbalinama grietinėlė ir paskaninama cukrumi. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai vanilės padaže

Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juo..

Recepto vertinimas: 0

Rusiška arbata

Arbatžolės supilamos į pašildytą indą, užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 5 minutėms, o paskui viskas supilama į arbatinuką. Kiekvienas įsipila antpilo, po to - verdančio vandens. Galima pagardinti pienu, grietinėle ar citrinos sultimis. Rusai arbat? geria kramsnodami gabalin..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių, žiedinių kopūstų ir virtos mėsos apkepas

Bulvės išverdamos, sutrinamos, supilamas karštas pienas, pasūdomą, suberiami kmynai. Viskas gerai sumaišoma. Žiediniai kopūstai išskirstomi žiedynėliais ir apverdami. Į paruoštą indą dedamas sluoksnis bulvių košės, sluoksnis smulkiai supjaustytos virtos mėsos, susmulkintas svog..

Recepto vertinimas: 4

Greitas bulvių apkepas

Bulvės nulupamos ir stambiai sutarkuojamos, suberiami miltai, majonezas, įberiama mairūno ir pasūdomą. Viskas sumaišoma ir sudedama j paruoštą skardą. Ant viršaus užpilami išplakti kiaušiniai, pienas, suberiamas suris ir pasūdomą. Kepama karštoje orkaitėje 30 min. Valgoma su raugi..

Recepto vertinimas: 0

Sūris su kmynais

Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanesnė, kai pienas šildomas ilgiau žemesnėje temperatūroje. Kai pieną sutraukia, varškė supilama į drobinį sūrmaišį, ..

Recepto vertinimas: 0

Rūgusio pieno (kefyro) drebučiai

Želatina emaliuotame dubenėlyje užpilama atšaldytu virintu vandeniu ir palaikoma 2 val. Paskui statoma ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpdoma. Rūgusis pienas, grietinė, cukrus ir prieskoniai dubenyje sukami, kol pasidarys vientisa tiršta tyrelė. Į ją iš lengvo pilama i..

Recepto vertinimas: 2

Niekutis

Baltymai (jų gali būti ir daugiau) išplakami iki standžių putų (palenkus indą, baltymai iš jo turi nekristi). Tada po šaukštą jie leidžiami į verdantį pieną. Apvirinus vieną pusę, apverčiama ir išverdama antroji pusė. Kiaurasamčiu išgriebiama į lėkštę. Pienas vėl užviri..

Recepto vertinimas: 5

Dzūkiškas grikinis pyragas

Kiaušiniai ir pienas išplakami. Sviestas ištrinamas atskirai, į jį po truputį pilamas pienas su kiaušiniais, beriami miltai, sudedamos su cukrumi patrintos mielės ir plakama, kol pasidaro puri masė. Tada dedama į riebalais išteptą skardą, pastatoma šiltai, kad pakiltų, ir kepama 50..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandelės

Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, supilamas rūgusis pienas, įberiama stiklinė miltų ir per naktį laikoma šiltai. Kitą dieną subėriami likę miltai, pasūdoma, suminkoma, padaromos bandelės ir kepamos krosnyje ar orkaitėje riebalais išteptoje skardoje. Valgoma su spirgučiais ir g..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė

Bulvės išverdamos, nusunkiamos, sugrūdamos, sudedamas sviestas, supilamas karštas pienas, viskas gerai išplakama. Tiekiama su maltinukais, dešrelėmis ir kepsniais. ..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Saldainiai „Paukščių pienas“ (Jūratės)

Želatiną ištirpinti vandenyje (vandens reikia per pus mažiau, nei rašoma ant pakelio). Pieną su miltiniu cukrumi gerai išplakti. Kai želatina pradės stingti, ją maišant pilti į išplaktą pieno ir cukraus masę. Sustingusią masę supjaustyti mažais kubeliais. ..

Recepto vertinimas: 3

Mieliniai virti riestainiai (Jūratės)

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpinti riebalai ir visi kiti ingredientai. Gerai išminkoma ir pastatoma šiltais, kad pakiltų. Pakilusi tešla suminkoma, jei per minkšta, dedama dar miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešlos daromi piršto storum..

Recepto vertinimas: 0

Aguonų pienas

Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalomos mėsmale smulkiais peiliu kais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurū..

Recepto vertinimas: 0

PLIKYTINIAI BLYNAI

Pienas su sviestu uzvirinama ir suberiami miltai. I nuolat maisoma mase sudedami kiausiniu tryniai, issukti su cukrumi, suberiama druska, tarkuota apelsino zievele, sudedami isplakti baltymai. Is sios teslos gerai ikaitintuose riebaluose kepami blynai...

Recepto vertinimas: 0

MANŲ KOŠĖS BLYNAI

Pienas uzvirinamas su sviestu ir i ji sukreciama manu kose. Viskas sumaisoma ir 10 min. pavirinama. Tada atvesinama, supilami kiausiniu tryniai, issukti su cukrumi, suberiama druska, sukreciami isplakti baltymai, pagardinama tarkuota apelsino zievele. Ikaitintuose riebaluose kepami blynai...

Recepto vertinimas: 4

PIENO KISIELIAUS DESERTAS

Piena supilti i kaistuva ar puoda ir kaitinti kol uzvirs. Iki pienas uzvirs galite pasiruosti kitus deserto ingridientus. Sauksta krakmolo istirpinti stiklineje vandens. Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirciais, isimti seklas. Obuoliu skilteles sudeti i desertines taureles ar gilesnes leksteles. Je..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas ''Diena ir naktis''

Margarinas sutrinamas su cukrumi, iberiama soda, vanilinis cukrus, tada suplakami kiausiniai ir supilami i margarina su cukrumi. Pilami miltai ir maisant palaipsniui pilamas pienas. I dali teslos dedama kakava ir pilamas saukstas vandens. ''Baltoji'' tesla pilama i skarda patepta margarinu, o ''tams..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: pienas