Dzūkiškas grikinis pyragas

Ingridientai:
1 kg grikinių pikliuotų miltų,
1/2l. pieno,
30 g mielių,
2 kiaušiniai,
100 g sviesto,
druskos.
Gaminimas
Kiaušiniai ir pienas išplakami. Sviestas ištrinamas atskirai, į jį po truputį pilamas pienas su kiaušiniais, beriami miltai, sudedamos su cukrumi patrintos mielės ir plakama, kol pasidaro puri masė. Tada dedama į riebalais išteptą skardą, pastatoma šiltai, kad pakiltų, ir kepama 50—60 min.

Pastabos:
Grikių kepiniai greitai sužiedėja.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!