Sūris su kmynais

Ingridientai:
8—10l. rūgusio pieno,
1 šaukštelis kmynų,
1/2 šaukštelio druskos.
Gaminimas
Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanesnė, kai pienas šildomas ilgiau žemesnėje temperatūroje. Kai pieną sutraukia, varškė supilama į drobinį sūrmaišį, pakabinama, kad nutekėtų išrūgos, paskui dedama į spaustuvus. Išimtas iš sūrmaišio sūris dedamas ant lentelės ir apibarstomas druska.
Sūris su kmynais valgomas šviežias arba padžiovintas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!