Riešutiniai ledai


Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
500ml pieno
190g cukraus
1 šaukštas kukurūzų miltų
375ml kondensuoto pieno
2 šaukštai kapotų pistacijų
2 šaukštai kapotų migdolų
2 šaukšteliai rožių vandens (ar kitokio, kurio galima nusipirkti parduotuvėse)
Išeiga: 1,0 l ledų
Gaminimas:
Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti su truputėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 minutes, kol masė pradės stingti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol truputi atvės. Supilti likusį kondensuotą pieną, rožių vandenį, suberti kapotas pistacijas ir migdolus. Masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti apie 30min., kol ledai sustings.
Ruošiamas be ledų gaminimo aparato: paruoštą masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol kraštai sustings. Tada perdėti į gilesnį dubenį ir plakti, kol masė pasidarys puri. Vėl perpilti į metalinį dubenį ir atšaldyti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!