Tradicinis paukščių pienas

Ingridientai:
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
300 gr. sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė miltų,
40-50 gr želatinos,
150 gr. vandens.
Gaminimas
Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.

Kol trynių masė aušta, suplakami baltymai būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatina ant ugnies ištirpinama ir po truputį supilama į baltymus ir gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vėl viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!