20 rezultatų ieškant "nuvalyta"

Įdaryta višta

Nuvalytą vištą perpjaukite išilgai ir peiliu nuimkite mėsą nuo kaulų, palikdami neliestus sparnelių ir šlaunelių kaulus. Mėsa paklokite ant lentelės, palyginkite, pasūdykite ir susiūkite. Veršieną, vištos likučius ir piene išmirkytą pyragą du kartus permalkite, į masę įmušk..

Recepto vertinimas: 4

Virta paukštiena

Nuvalyta vištą ištrinkite druska, įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies. Mėsai kiek suminkštėjus, sudėkite supjaustytas daržoves bei prieskonius ir dar pavirkite, kol mėsa gerai išvirs. Atvėsinkite neišimdami iš puodo, tada nuo kaulų nuimkite mėsą,..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su padažu

Nuvalyta vištą ištrinkite druska, įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį kartu su supjaustytais svogūnais ir virkite ant silpnos ugnies kol mėsa suminkštės. Viską atvėsinkite, išimkite vištą, atskirkite mėsą nuo kaulų, o likusį sultinį pavirinkite. Užvirinus sudėkite miltus, ..

Recepto vertinimas: 0

Natūralus keptas viščiukas

Nuvalytą viščiuką pasūdykite ir apkepkite įkaitintuose riebaluose iki gražios spalvos. Paskui statykite į orkaitę ir baikite kepti. Patiekite užpiltą sviestu. Atskirai paduokite lapines salotas, raudonųjų arba baltagūžių kopūstų salotas, marinuotus vaisius ar uogas ir pan. Skanaus..

Recepto vertinimas: 1

Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas

Nuvalytą kopūstą supjaustyti ir patroškinti su riebalais ir skysčiu. Grybus ir svogūnus smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose su mėsos kubeliais. Produktus susluoksniuoti formoje taip, kad viršutinis ir apatinis sluoksnis būtų kopūstų. Kiaušinius išplakti su skysčiu, miltais, dru..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė

Supilti į puodą vandenį, sudėti nuplautus, išvalytus ir sutarkuotus: morką, petražolę ir salierą, nuvalytą ir smulkiai supjaustytą porą bei nuluptas ir supjaustytas kubeliais bulves. Virti pridengus, kol bulvės suminkštės, paskaninti prieskoniais. Supilti grietinėlę, įdėti taukus..

Recepto vertinimas: 3

Žuvies maltinis

Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę valandos. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei svogūnu. Išplakti 2 kiaušinius ir sudėjus prieskonius, viską gerai išminkyti. Į didesnį puodą sudėti daržoves ir iš..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies šašlykas

Nuvalytą žuvį supjaustykite gabaliukais. Iš smulkiai supjaustyto svogūno, tarkuotos citrinos žievės, citrinos sulčių ir druskos padarykite tyrę. Ją aptepkite žuvies gabaliukus. Palaikykite lėkštėje 30 minučių. Tada suverkite ant iešmo pakaitomis su lašinių gabaliukais, svogūno ..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas žąsies ar anties kaklas

Kepenėles, susmulkintą petražolę ir svogūną paspirginti žąsies taukuose, atvėsinus sukapoti ir, sudėjus į dubenėlį, gerai išsukti.Tada pridėti piene mirkyto pyrago, kiaušinio trynį, maltų pipirų, druskos ir išmaišius sudėti išplaktą kiaušinio baltymą.Gauta mase prikimšti ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

Nuvalyta rūkyta žuvis susmulkinama, patroškinama svieste drauge su smulkiai supjaustytais arba sutarkuotais svogūnais, plonais obuolio griežinėliais, miltais ir sultiniu arba grietine. Į masę įdedama prieskonių, užtepama ant duonos. Kepama karštoje orkaitėje (270C), kad sumuštinių v..

Recepto vertinimas: 0

Imbiero arbata

Nuvalytą imbiero šaknį susmulkinti mikseriu ar sutarkuoti, užplikyti verdančiu vandeniu, įdėti medų, supilti apelsinų sultis. Supjaustytos citrinos griežinėliais pagardinti arbatą. ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių sriuba su žuvimi

Nuvalyta, be kaulų žuvis supjaustoma gabaliukais ir 10—15 min. verdama, paskui sudedamos kubiukais supjaustytos bulvės, riebaluose apkepinti svogūnai ir morka, lauro lapelis, įberiama truputis cukraus ir druskos. Verdama 10—15 min. Prieš valgant įberiama susmulkintų petražolių ar..

Recepto vertinimas: 0

Triušienos kepsniai su salierų ir porų salotomis

Nuvalyta, nusausinta ir supjaustyta gabaliukais skersai raumenų mėsa pabarstoma druska ir prieskoniais, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir iškepama įkaitintuose riebaluose (abi pusės). Salotoms salierai ir porai (stiebo baltosios dalys) išverdami pasūdy..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta lydeka

Nuvalyta, nuplauta ir nusausinta žuvis supjaustoma skersai pailgais gabalais, pasūdoma, pabarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, įpilama citrinos sulčių ar baltojo vyno, sultinio, sudedamas susmulkintas svogūnas, morka ir troškinama 15—20..

Recepto vertinimas: 3

Virtas karosas

Nuvalyta ir nuplauta žuvis supjaustoma gabalais, pasūdoma ir sudedama į prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinį, (sultinys turi žuvį vos apsemti) ir verdama 1/2 val. Tiekiama sudėta į pašildyta pusdubenį su virtomis arba troškintomis daržovėmis (pupelėmis, morkomis, žali..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyta lašiša

Žuvį nuplauname, nusausiname. Filė kartu su oda atskiriame nuo kaulų. Pincetu išrenkame likusius smulkius kauliukus. Filė kraštelius apipjauname aštriu peiliu. Sumaišome druską, cukrų, pipirus. Vieną filė puselę odele į apačią įdedame į plokščią formelę. Ant viršaus suberia..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka balto vyno padaže

Nuvalytą ir išdarinėtą lydeką supjaustyti gabaliukais, truputį apkepinti svieste, apibarstyti miltais, užpilti vynu ir vandeniu (skystis turi apsemti žuvį), sudėti svogūnus, grybus, druską, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Baigiant virti į sultinį supilti gr..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškos salotos

Kepto viščiuko filė supjaustyti siaurais ruoželiais. Nuvalytą salierą sutarkuoti. Saldžiąją papriką, svogūną ir salotas supjaustyti siauromis juostelėmis. Daržoves ir mėsą sudėti į indą ir įpilti salotų prieskonių. Prieš patiekiant salotas papuošti alyvuogėmis, salotų lap..

Recepto vertinimas: 0

Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas

Nuvalytą kopūstą supjaustyti ir patroškinti su riebalais ir skysčiu. Grybus ir svogūnus smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose su mėsos kubeliais. Produktus susluoksniuoti formoje taip, kad viršutinis ir apatinis sluoksnis būtų kopūstų. Kiaušinius išplakti su skysčiu, miltais, dr..

Recepto vertinimas: 0

Itališka veršienos filė (Ramunės)

Švariai nuvalyta filė supjaustoma į 4-6 porcijas. Kiekviena porcija įtrinama druska ir šviežiai maltais pipirais. Kiekvienas kepsnys įvyniojamas į lašinių juostelę. Ant viršaus uždedamas šviežias šalavijų lapas ir šis paketėlis kryžmiškai apvyniojamas siūlu. Truputį apšlaks..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: nuvalyta