Sūdyta lašiša

Ingridientai:
Išskrosta, nuvalyta lašiša be galvos (maždaug 1,5kg.),
40g. stambios druskos,
30g. cukraus,
šaukštelis stambiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Žuvį nuplauname, nusausiname. Filė kartu su oda atskiriame nuo kaulų. Pincetu išrenkame likusius smulkius kauliukus. Filė kraštelius apipjauname aštriu peiliu. Sumaišome druską, cukrų, pipirus. Vieną filė puselę odele į apačią įdedame į plokščią formelę. Ant viršaus suberiame pusę paruošto biraus mišinio. Likusį mišinį suberiame ant antros puselės ir uždedame jį ant pirmojo gabalėlio oda į viršų taip, kad abiejų gabalėlių uodegos ir priekio galai sutaptų. Žuvį paslegiame, pridengiame maistine plėvele ir padedame 48 valandoms šaltai. Per tą laiką žuvį kelis kartus apverčiame. Galiausiai žuvį išimame iš formelės, nuvarviname, supjaustome plonais griežinėliais.

Pastabos:
Prieš sūdant lašišos filė galima apibarstyti smulkiai supjaustytais krapais,- jie puikiai dera prie lašišos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!