Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas

Ingridientai:
1 kg baltagūžių kopūstų,
50-60 g riebalų,
500 g šviežių grybų,
100 g liesos rūkytos mėsos,
1-2 svogūnai, 1-2 kiaušiniai,
2 stiklinės vandens arba sultinio,
druskos, miltų, riebalų,
muskato riešuto,
1 šaukštas grietinės,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio.
Gaminimas
Nuvalytą kopūstą supjaustyti ir patroškinti su riebalais ir skysčiu. Grybus ir svogūnus smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose su mėsos kubeliais. Produktus susluoksniuoti formoje taip, kad viršutinis ir apatinis sluoksnis būtų kopūstų. Kiaušinius išplakti su skysčiu, miltais, druska, tarkuotu muškato riešutu ir užpilti ant kopūstų. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu, pašlaikstyti grietine, ištirpintu sviestu ir kol apsitrauks rausva plutele.

Patiekti su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!