25 rezultatų ieškant "imti"

Grybų, kumpio ir baltos duonos apkepas

Baltos duonos riekes išmirkyti piene ir sudėti į riebalais pateptą formą arba keptuvę. Kumpį supjaustyti kubeliais, pakepinti su grybais ir sukrėsti ant duonos riekių. Kiaušinius išplakti arba sumaišyti su trupučiu pieno ir užpilti ant grybų. Galima daryti ir kitaip: grybuose padaryt..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių kukuliai

Virtas bulves sutrinti ar sumalti. Pridėjus išplaktą kiaušinį, miltus, truputį druskos, gerai išminkyti. Ranka padaryti paplotėlius, uždėti įdaro, gerai užspausti ir kepinti riebaluose. Tinka su grietinės padažu arba sviestu. Įdarui galima imti mėsą, varškę ir t.t. Grybų įdarui..

Recepto vertinimas: 3

Koldūnai su mėsa

Tešlos paruošimas: Į indą įmušti kiaušinius, supilti vandenį, pasūdyti, suberti 200 g miltų ir viską gerai išmaišyti. Subėrus likusius miltus tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti mažais kvadratėliais ar apskritimais. Mėsos paruošimas: Avieną ir jautieną sumalti. Svogūną s..

Recepto vertinimas: 4

Šilutės bandelės su cinamonais, riešutais ir razinomis

Sausas mieles išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir su visais išsijotais miltais, cukrumi ir druska. Įpylus pasukas ir aliejų, išmaišyti tešlą, suformuoti rutulį ir apdengus palikti pusvalandžiui šiltoje vietoje pakilti. Paskui tešlą dar kartą išminkyti, suformuoti 20x40 cm sta..

Recepto vertinimas: 0

Aksominiai margučiai

Išvirti morkas. Salierus ir porus su sviestu virti sultinyje. Paruoštas daržoves pertrinti, praskiesti sultiniu, pasūdyti. Kopūstą supjaustyti šiaudeliais, išvirti atskirai ir sudėti į sriubą. Nedidelę dalį tyrės sumaišyti su tarkuotu sūriu, ja aptepti duonos riekutes, pabarstyti t..

Recepto vertinimas: 0

Salierų salotos

Salierai nuskutami, stambiai sutarkuojami ir 10—15 min. apverdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Tada supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atšaldomi ir sumaišomi su stambiai tarkuotais obuoliais ir morkomis. Pavasarinės kietesnės morkos pirma apverdamos, nulupamos ir tada ..

Recepto vertinimas: 0

Kotletai su sūriu

Avižinius dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad išbrinktų . Turi gautis košė. Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti pravėsius avižinius dribsnius, smulkiai kapotą svogūną, prieskonius (pipirai, bazilikas ir kt.) , druską ir viską gerai išminkyti. Sūrį supjaustyti l..

Recepto vertinimas: 4

Vaisiai su plakta grietinėle

Vaisiai nulupami ir supjaustomi skiltelėmis, uogos perrenkamos, nuplaunamos, didesnės uogos supjaustomos. Galima imti vienodos rūšies uogas ar vaisius arba sudaryti mišinius. Paruošiama keliais būdais. 1. Vaisiai apibarstomi cukrumi,’ sudedami vainiku į plokščią lėkštę. Į vidų kūg..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis su uogiene

Mieles sutrupinti ir sudėti į drungną pieną. Įberti žiupsnelį cukraus. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Pakilusias mieles sumaišyti su miltais ir išplaktais kiaušiniais. Miltų imti tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelips prie rankų. Tešlą apden..

Recepto vertinimas: 0

Tėčio CHARČIO sriuba

Į faršą įmušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų ir išminkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, į vidų dėti faršą ir virti aliejuje...

Recepto vertinimas: 4

Pyragėliai „Varškėtukas“

š varškės, margarino, sodos, išplaklos grietinės su vaniliniu cukrumi ir miltų suminkyti minkštą tešlą. Cukrų sumaišyti su cinamonu. Imti kiaušinio dydžio tešlos gumulėlį, jį suploti, į vidų įberti cukraus su cinamonu, kraštus užspausti, dėti į paruoštą skardą, aptepti i..

Recepto vertinimas: 0

Pjaustytas mėsos vyniotinis su įdaru

Vyniotiniui imti kuo storesnį mėsos gabalą. Iš jo aštriu peiliu išpjauti ploną (1 cm storio) platų gabalą, išmušti jį ir ant viršaus uždėti supjaustytų lašiniukų ir svogūnų. Įdarą apibarstyti prieskoniais. Mėsą kietai suvynioti, galą sudūrimo vietoje prismeigti kas 2 cm il..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kalakutas su slyvomis

Kalakutą paruošti, iškepti ir pusdubenyje sutvarkyti kaip keptą žąsį (receptas: kepta žąsis).Vietoj obuolių imti marinuotas arba virtas džiovintas slyvas, kuriomis aplinkui apdėti kepsnį. Be to, šaltiems užkandžiams kalakutą galima kepti įdarytą slyvomis. ..

Recepto vertinimas: 3

Karšti sumuštiniai su daržovėmis

Duona apkepinama.Daržovės išverdamos nedideliame pasūdyto vandens kiekyje.Galima imti vienos arba kelių rūšių daržoves, bet jos verdamos atskirai.Iš sviesto, miltų, pieno arba grietinėlės išverdamas tirštas padažas, sumaišomas su daržovėmis.Ant kiekvieno sumuštinio uždedamas ka..

Recepto vertinimas: 5

Salierų salotos

Salierai nuskutami, stambiai sutarkuojami ir 10-15 min. apverdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Tada supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atšaldomi ir sumaišomi su stambiai tarkuotais obuoliais ir morkomis. Pavasarinės kietesnės morkos pirma apverdamos, nulupamos ir tada ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta aviena su daržovėmis

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, užpilama trupučiu karšto vandens ir troškinama 30—40 min. Tada sudedamos daržovės (jos gali būti apkepintos riebaluose arba neapkepintos). Tik pupos..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Gardumynas"

Grietinėlę ir cukraus pudrą plakti, kol pasidarys puri masė. Verdančiame vandenyje ištirpinti cukrų. Vandenį atšaldyti ir užpilti juo sumaltus juodos duonos džiūvėsius. Tada imti indą ir dėti į jį sluoksnį plaktos grietinėlės, sluoksnį išmirkytų džiūvėsių, sluoksnį uogi..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Bandelės su citrinų žievelėmis

Citrinas nuplikyti, nusausinti ir specialiu įrankiu nuskusti žieveles. Jas suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek padžiovinti orkaitėje. Ištirpintą ir ataušintą sviestą supilti į pieną. Į dubenėlį sutrupinti mieles, ant jų supilti pieną su sviestu. Suberti..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas su grietinėle

Riebalus supjaustyti gabaliukais ir išsukti iki purumo. Supilti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išplakti. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, riešutais ir cinamonu. Kartu su kapotu šokoladu suberti į trynių masę, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į ke..

Recepto vertinimas: 4

Orinukai su kavos kremu

Kiaušinių baltymus rankiniu plakikliu beriant po šaukštą cukraus pudros išplakti iki standžių putų. Baltymų masės imti šaukštu ir sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje formuoti nedidelius sausainius. Kepti iki 100°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol sausainiai išdž..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių salotos su grybais (Jūratės)

Visų komponentų imti po lygiai. Obuolius, morkas, pomidorus, agurkus supjaustyti kubeliais, grybus - taip pat mažais gabalėliais. Svogūnus - smulkiai. Apšlakstyti 3proc. obuolių actu ir palikti 30min. Prieš patiekiant apibarstyti smulkintom petražolėm. Kas mėgsta, gali užpilti kitu mė..

Recepto vertinimas: 0

ŽELĖ TORTAS

Isplakame grietine su cukrumi. Zelatina isbrinkiname ir istirpdome.Kiausiniu baltymus isplakame iki purumo. Isplaktus baltymus, grietine irzelatina sumaisome. Sudedame mandarinus arba susmulkintus apelsinus. Darkarta sumaisome. Visa mase supilame i inda. Pastatome saltai, kad sustingtu.Po to puosiam..

Recepto vertinimas: 0

Aktinidijų ir kaukazinių slyvaičių uogienė

Isrinkti gerai sunokusias slyvaites, isimti kauliukus. Aktinidijas imti nevisiskai prinokusias, nuskabyti vaiskocius. Paruostas aktinidijas ir slyvaites sumaisyti su cukrumi ir palaikyti saltoje vietoje 10-12 vai. Issiskyrusias sultis nupilti, uzvirinti ir karstas uzpilti ant uogu bei slyvaiciu misi..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: imti