18 rezultatų ieškant "grybu"

Grybų kotletai

Šviežius grybus troškinti savo sultyse. Grybus kartu su svogūnu ir džiūvėsėliais sumalti. Į masę pridėti kiaušinių, grietinės, prieskonių, viską sumaišyti ir 20 minučių palaikyti šaltai. Tada padaryti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų, kumpio ir baltos duonos apkepas

Baltos duonos riekes išmirkyti piene ir sudėti į riebalais pateptą formą arba keptuvę. Kumpį supjaustyti kubeliais, pakepinti su grybais ir sukrėsti ant duonos riekių. Kiaušinius išplakti arba sumaišyti su trupučiu pieno ir užpilti ant grybų. Galima daryti ir kitaip: grybuose padaryt..

Recepto vertinimas: 0

Grybų apkepas su grietinės padažu

Šviežius grybus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir kepti, kol išgaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Baigiant kepti, įberti miltų ir juos šiek tiek paskrudinti. Įpilti skysčio, įdėti grietinės, pavirinti ir pasūdyti. Padažas turi būti tirštas. Į praaušusią masę įmušt..

Recepto vertinimas: 0

Baravykai drebučiuose

Grybus sudėti į dubenėlį. Supjaustytas morkas bei kiaušinius sudėti ant grybų. Grybų sultinyje ištirpinti želatiną, sudėti druską ir lauro lapelius. Viską užvirinti ir supilti ant grybų. Atšaldyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių grybų įdaras

Grybus nuvalyti, nuplauti, smulkiai sukapoti ir troškinti riebaluose su kapotais svogūnais, kol išgaruos skystis. Į sutirštėjusią grybų masę įberti miltų, įdėti grietinės, pakaitinti iki virimo ir pasūdyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti švieži grybai

Sausus ką tik surinktus grybus nuvalyti. Jeigu reikia plautį, nuplautus grybus išdžiovinti ant servetėlės. Kotelius nupjauti ir suvartoti kitam valgiui. Riebalus pakaitinti, kol ims rūkti, sudėti grybų kepurėles ir iš abiejų pusių pakepinti iki rausvumo. Jei grybai trupa, juos apvoliot..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sklindžiai

Grybus smulkiai sukapoti. Šviežius grybus troškinti savo sultyse, kol išsiskirs visos sultys ir grybai apsaus. Iš miltų, pieno, druskos ir kiaušinių įmaišyti tešlą. Šaukštu ją dėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir ant kiekvieno dar minkšto sklindžio uždėti po šaukštą ..

Recepto vertinimas: 0

Paniruoti kepti grybai

Grybų kepurėles nuvalyti, storesnes šiek tiek pasmulkinti, pabarstyti druska, muskato riešutu arba pipirais, apvolioti miltais, suvilgyti išplaktame kiaušinyje ir dar apvolioti džiūvėsėliais. Džiūvėsėlius plačiu peiliu prispausti prie grybų. Kepti dideliame riebalų kiekyje, kol gry..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su bulvėmis

Paruoštus grybus smulkiai supjaustyti. Svogūną, morką ir salierą sukapoti ir troškinti svieste kartu su grybais. Bulves sudėti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdėti troškintų grybų, prieskonių ir dar 10 minučių pavirti. Baigiant virti, sudėti plonais griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Baltasis grybų padažas

Lašiniukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Sudėti grybus, smulkintus svogūnus ir viską troškinti. Baigiant troškinti, įberti miltų, įdėti prieskonių, išmaišyti ir dar keletą minučių troškinti. Į troškinį įpilti skysčio ir 10 minučių pavirinti. Paskiausiai įdėti gr..

Recepto vertinimas: 4

Šalta grybų sriuba

Grybus ištroškinti arba išvirti savo sultyse. Mėsą, agurką, kiaušinį ir laiškus sukapoti, visus šiuos produktus sumaišyti su grietine, įpilti nuoviro. Sudėti grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir išmaišyti. Galima dėti sukapoto kumpio ar dešros. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų rasalas su karštomis bulvėmis

Trynius issukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standziu putu isplaktus baltymus. Ismaisyti, pilti i paruosta skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45-60 min. Iskeptus isversti ant lenteles, atausinti. Sviesta sukti, dedant po sauksta obuoliu koses. Sudeju..

Recepto vertinimas: 5

Virti žuvų vyniotiniai su grybų padažu

Žuvies filė pasūdyti, apšlakstyti citrinos sultimis, suvynioti oda į viršų ir surišti siūlu. Vyniotinius 10 minučių virti vandenyje su aštriais prieskoniais, tada išgriebti ir nuimti siūlus. Nuvalytus šviežius grybus perpjauti pusiau arba nepjaustytus troškinti riebaluose. Kiek pat..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti grybai savo sultyse

Išplauti grybai supjaustomi ir sudedami į emaliuotą puodą. Kilogramui šviežių grybų beriama 20 g druskos ir kaitinama be vandens, retkarčiais pajudinant su visu puodu arba atsargiai pamaišant mediniu šaukštu, kad neprikibtų prie dugno. Juoduojančius grybus prieš virimą patartina pam..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sultinys

Is įvairių grybų isvirkite sultinį, pries tai juos gerai nuplovę ir keletą val. pamirkykę litre salto vandens. Virkite 30-45 min. ant mažos ugnies. Turi likti 800ml nuoviro. Nuplaukite džiovintus baravykus, užpilkite ant jų cheresą ir palikite pastovėti 2 val. Tada įpilkite 150g grybų..

Recepto vertinimas: 5

Bulviniai sklindžiai

Bulves nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tarkius sudedame ant tankaus sieto ir perliejame šalto vandenio srove, po to nuvarviname ir nuspaudžiame per retą audeklą. Įmušame kiaušinį, įberiame maltų pipirų, džiovintų susmulkintų mairūnų arba šalavijų lapelių, pa..

Recepto vertinimas: 0

Grybų salotos su silke

Perrinkti, nuplauti grybai verdami 15-20min. parūgštintame ir pasūdytame vandenyje su prieskoniais. Išvirę supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atvėsę supjaustomi plonais rėželiais. Išmirkyta silkė nulupama, atskiriama nuo kaulų ir smulkiai supjaustoma. Grybai sumaišomi su s..

Recepto vertinimas: 1

Grybų padažas

Išvirti grybai supjaustomi rėželiais, svieste pakepinti miltai atskiedžiami grybų sultiniu, virinama maišant, kol sutirštės, tada sudedami supjaustyti grybai, grietinė, paskaninama druska bei cukrumi, pakaitinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: grybu