Grybų ir makaronų apkepas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
200 g makaronų arba lakštinių,
vandens,
druskos,
400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
70 g rūkytos nugarinės,
2 kiaušiniai,
l,5 stiklinės pieno,
druskos, pipirų,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.
Gaminimas:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su kapotais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų. Kiaušinius išplakti su pienu, druska bei pipirais ir supilti ant produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 — 200 °C temperatūroje, kol paviršius gražiai paraus ir apkepas iškeps. Patiekti su troškintomis morkomis ir burokėlių arba pomidorų salotomis. Vietoj nugarinės į apkepą galima dėti margariną arba lydytus taukus. Tuomet geriausia patiekti su plonai supjaustytais kumpio griežinėliais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!