Grybų , mėsos ir ryžių apkepas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
200 g. šviežių grybų, kurių nebūtina karštai apdoroti,
200 g. virtos arba keptos mėsos,
1 svogūnas,
2 pomidorai,
1 raugintas agurkas,
1 petražolė,
druskos,
pipirų,
pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
vandens,
sultinio,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
sviesto.

Gaminimas:
Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ja suberti ryžius (daugiau kaip pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Vidyryje padaryti duobutę, į kurią sukrėsti troškinį ir supjaustytus agurką bei pomidorą. Viską užkloti likusiais ryžiais. Jei produktai labai sausi - pašlakstyti sultiniu. Viršų apibarstyti tarkuotais džiūvėsėliais arba lydytu tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti tol, kol apkepas paraus.
Tinka vartoti su: Patiekti su grietinės padažu, troškintomis daržovėmis ir žalių daržovių salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!