Grybų ir bulvių apkepas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
10 bulvių,
350 g virtų grybų,
50 g sviesto,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės pieno,
druskos, pipirų,
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.
Gaminimas:
Virtas bulves supjaustyti storomis riekėmis, žalias bulves — plonais griežinėliais arba šiaudeliais. Grybus ir svogūnus sukapoti ir pakepinti. Produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad viršuje ir apačioje būtų bulvės. Kiaušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti 180 — 200 °C temperatūroje, kol suminkštės bulvės ir apkepas apsitrauks aukso spalvos plutele. Patiekti su pomidorų, agurkų arba raugintų kopūstų salotomis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!