Grybų ir pomidorų apkepas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
500 g. šviežių grybų, kurių nebūtina karštai apdoroti,
1 - 2 svogūnai,
1 - 2 šaukštai sviesto arba margarino,
druskos,
3 - 4 šaukštai grietinės,
6 - 8 vidutinio dydžio pomidorai,
2 šaukšteliai sviesto,
krapų ar petražolių lapelių.
Gaminimas:
Paruoštus grybus sukapoti ir kartu su svogūnais troškinti riebaluose, kad dalis skysčio išgaruotų. Pridėti grietinės ir pasūdyti. Grybus perdėti į ugniai atsparią stiklinę formą arba indą, ten pat koteliais žemyn sudėti pomidorus. Kiekvieną pomidorą apibarstyti druska ir uždėti po gabalėlį sviesto. Kepti orkaitėje, kol iškeps pomidorai. Patiekti apibarstytus smulkiai pjaustytias žalumynais.
Tinka vartoti su:  Valgyti su biria ržių koše ar virtomis bulvėmis ir salotų lapelių, agurkų arba ridikėlių salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!