25 rezultatų ieškant "gabalais"

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Žuvies suktinukai

Žuvies filė supjaustome stambiais gabalais, odą keletą kartų įpjauname. Gabalus pamušame, pabarstome druska, pipirais. Viduryje dedame faršo, susukame, kad taptų pailgos formos. Suvilgome kiaušinio plakinyje, pavoliojame džiūvėsėliuose, vėl plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Kepam..

Recepto vertinimas: 0

Užgavėnių šiupinys

Pupas, pupeles, žirnius ir kruopas išmirkykite, mėsą supjaustykite gabaliukais. Viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite 3l vandens ir virkite retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite stambiais gabalais supjaustytas bulves ir toliau virkite. Baigiant virti įberkite druskos bei prieskoni..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos vyniotiniai

Jautieną supjaustykite plonais gabalais, išmuškite, pabarstykite druska ir ant vidurio uždėję kimšinio susukite į lovelį, suriškite siūlu ar susmaigstykite pagaliukais ir pakepinkite ant sviesto. Kimšinį paruoškite iš smulkiai supjaustytų svogūnų pakepintų svieste. Juos pagardink..

Recepto vertinimas: 0

Kepta vištiena su daržovėmis

Minkštimą supjaustyti gabalais, iš kaulų išvirti sultinį. Mėsą pasūdyti, apšlakstyti citrinos sultimis, apvolioti miltais ir kepti. Vėliau sudėti supjaustytas daržoves ir dar pakepinti. Tada įpilti sultinio ir viską troškinti. Galiausiai pagardinti aštriu padažu ir pomidorų pada..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukai tešloje

Viščiukus perpjauti pusiau, įtrinti druska, citrinos sultimis. Tada supjaustyti gabalais ir apvirti. Iš kiaušinių, pieno, aliejaus, miltų užmaišyti tešlą, pasūdyti, pagardinti muskatu. Vištienos gabalus pamirkyti tešloje ir kepti. Patiekti apibarsčius petražolės lapeliais. Skanaus...

Recepto vertinimas: 0

Kalakutas, įdarytas grybais

Kalakuto vidų išplauti ir šiek tiek įtrinti druska ir pipirais. Kapotus grybus patroškinti kartu su kubeliais supjaustyta rūkyta nugarine. Į troškinį įberti nuplautų razinų ir prieskonių. Kalakutą prikimšti šio įdaro, užsiūti ir kelias valandas palaikyti šaltai, kad prieskoniai ..

Recepto vertinimas: 5

Virta veršiena su ryžiais

Mėsą supjaustyti gabalais, sudėti į šaltą vandenį ir virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Supjaustytą svogūną, patroškinti svieste, kol pasidarys skaidrus, tada įberti miltų. Kai jie pagels, įpilti mėsos sultinio ir pavirinti 5-6 minutes. Padažą pagardinti, sudėti į jį kia..

Recepto vertinimas: 0

Stirniena, troškinta su pomidorais ir grybais

Mėsą kartu su kaulais sukapoti gabalais ir apkepti riebaluose. Pridėti supjaustytų svogūnų, grybų, truputi patroškinti, paskui įpilti pomidorų sulčių ir uždengus indą troškinti ant mažos ugnies, kol mėsa suminkštės. Tada pridėti miltų ir virti dar 8-10 minučių. Padažą pagar..

Recepto vertinimas: 2

Žuvis, troškinta su grybais

Žuvies filė supjaustyti gabalais, kilkes ir strimeles nuvalyti, nuplauti, grybus ir svogūną sukapoti. Produktus sudėti sluoksniais į žemą troškintuvą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti žuvų, o tarp jų -- svogūnų, grybų, sviesto gabaliukų. Kiekvieną sluoksnį pasūdyti. Jei g..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su žaliaisiai žirneliais

Supjaustykite žuvį stambiais gabalais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Po 30 minučių juos pavoliokite plaktame kiaušinyje su sutrintais pyrago džiūvėsėliais ir kepkite pakaitintame aliejuje, kol abi pusės paruduos. Žaliuosius žirnelius pasūdykite ir įberkite truputį ..

Recepto vertinimas: 0

Aluje troškintas karpis

Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 - 40 minučių. Baigiant troškinti sudeda..

Recepto vertinimas: 1

Troškintos veršelio kepenys

Kepenys 1—2 val. pamirkomos piene — tada jos esti šviesesnės. Išimtos iš pieno nuplaunamos, nuimama plėvė. Kepenys supjaustomos dideliais gabalais, prismaigstomos plonai pjaustytų lašinukų (nebūtinai), pavoliojamos miltuose ir apkepinamos riebaluose. Tada įpilama sultinio tiek, kad ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta aviena su daržovėmis

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, užpilama trupučiu karšto vandens ir troškinama 30—40 min. Tada sudedamos daržovės (jos gali būti apkepintos riebaluose arba neapkepintos). Tik pupos..

Recepto vertinimas: 0

Virta triušiena su baltuoju padažu

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, sudedama į puodą ir užpilama verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų. Užvirus sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, sviestas ir verdama, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, mėsa pasūdoma, supilama grietin..

Recepto vertinimas: 0

Menkė, kepta su bulvėmis

Atšildyta menkė supjaustoma gabalais, apibarstoma pipirais, druska ir pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose. Sudedama į keptuvą ant plonai supjaustytų lašiniukų ar sviesto, apdedama bulvių griežinėliais, kad žuvies nesimatytų. Palaistomą tirpytu sviestu, užpilama baltuoju padaž..

Recepto vertinimas: 0

Virtas ungurys

Ungurys nulupamas, nuplaunamas ir supjaustomas gabalais. Prieskoniai ir prieskoninės daržovės paverdamos pasūdytame vandenyje, tuomet dedami ungurio gabalai ir ant mažos ugnies verdama 15—20 min. Išviręs ungurys sudedamas į pašildytą pusdubenį, užpilamas krienų padažu, pabarsto..

Recepto vertinimas: 3

Troškintas ungurys

Ungurys nulupamas, nuplaunamas, supjaustomas gabalais, pašlakstomas citrinos sultimis, pabarstomas druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinamas svieste. Dedamas į troškintuvą su supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis (svogūnais, salieru),..

Recepto vertinimas: 0

Kepta vištiena su rozmarinu

Paruoštą viščiuką nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalais. Citrinų sultis sumaišome su 3 šaukštais aliejaus, rozmarinu, druska, pipirais ir užpilame ant vištienos. 4 val. laikome šaldytuve, kelis kartus apverčiame, kad įsigertų marinatas. Likusį aliejų įkaitiname keptuvė..

Recepto vertinimas: 0

Antis su apelsinais

Antį gerai nuplauname, nusausiname. Morką ir petražolės šaknį gerai nuplauname drugnu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vieną apelsiną nulupame ir aštriu peiliu padalijame skiltelėmis. Nulupame vieno apelsino..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos "šmotų" sriuba

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome dideliais gabalais. Pakepiname įkaitintame aliejuje. Kol mėsa kepa, užverdame vandenį. Į jį sudedame nuplikytas perlines kruopas. Apkepusią mėsą sudedame į verdantį vandenį su kruopomis. Verdame, kol suminkštėja ir mėsa, ir kruopos ..

Recepto vertinimas: 0

KARPIS TROŠKINTAS

Isdarineta karpi perpjaukite isilgai pusiau, supjaustykite gabalais ir pasudykite. Prikaistuvyje rar gilioje keptuveje istirpinkite sviesta, i ji sudekite zuvi, apibarstykite susmulkintais petrazoliu lapeliais, uzdekite citrinos griezinukus, suberkite kaparius. Apipyle vynu, uzdengta troskinkite ork..

Recepto vertinimas: 2

LYDEKOS ŠAŠLYKAS

Supjaustykite zuvi gabalais, pasudykite ir, apslakste citrinos sultimis, palikite 20-30 min. leksteje. Ant iesmo pakaitomis sumove zuvies, rukytu lasiniu, pomidoru ir svogunu griezinukus, ankstpipirio gabaliukus, kepkite ant zariju.Saslyka galima kepti ir is kitu stambiu zuvu...

Recepto vertinimas: 1

Karpis su svogūnų padažu

Zuvi supjaustome gabalais, pabarstome druska, citrininiais pipirais. Svogunus susmulkiname ir pakepame keptuveje su sviestu, po to idedamemiltu, prieskoniu, ipilame grietinele. Atvesusius svogunus sutriname per tinkleli arba trintuvu. Padaza supilame i keptuve, idedame zuvi ir troskiname 12-15 min. ..

Recepto vertinimas: 0

KEPTA CUKINIJA

Cukinija nuplauti nusausinti ir supjaustyti isilgai stambiais gabalais (turi atrodyti lyg zuvies file). Cesnaka sutrinti su druska ir sumaisyti su citrinos sultimis, zalumynais ir aliejumi. Cukinijos file uzpilti marinatu ir saltai laikyti 1 val. Kepimo skarda patepti riebalais ir i ja sudeti isimtu..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: gabalais