25 rezultatų ieškant "gabalais"

Ryžiai su višta

Paimkite mažą vištą, patroškinkite. 1,5stiklinės ryžių išplaukite, nusausinę patroškinkite su 2 šaukštais sviesto, dažnai maišydami, pakepkite iki rausvumo. Po to įpilkite 4 stiklines buljono arba vandens, pavirkite ryžius. Pridėkite šaukštą pomidorų tyrės, druskos, pipirų, ..

Recepto vertinimas: 0

Viščiuko paštetas tešloje (angliška virtuvė)

Nupjaukite viščiuko krutinę, o likusią mėsą su kaulais dėkite į puodą ir virkite 45 minutes. Veršieną, kiaulieną ir lašinukus supjaustykite mažais gabalėliais ir visą mėsą sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir prieskoniais, apipilkite vynu ir degtine, pabarstykite supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Keptas karpis

Žuvį išvalykite, supjaustykite gabalais, apvoliokite miltuose ir kepkite gerai įkaitintame, mažame riebalų kiekyje. Žuvį patiekite užpylę sviestu, su daržovių priedu. Priedui geriausiai tinka keptos bulvės, ar biri grikių košė. Jei naudosite grikių košę, ją patiekdami apibarstyk..

Recepto vertinimas: 1

Kiaulienos karbonadas

Bulves sutarkuokite. Nusunkę užpilkite karštu ištirpintu sviestu. Įmuškite 2 kiaušinius, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Varškę permalkite mėsmale, įmuškite likusį kiaušinį, įberkite šiek tiek smulkintų mėtų lapelių, pagardinkite druska ir taip pat gerai išmaišyk..

Recepto vertinimas: 1

Lapinės salotos

Salotų lapai suplėšomi stambiais gabalais, užpilami grietine, įdedama druskos, cukraus, acto, bei krapų. Lapines salotas galima patiekti sumaišytas su šviežiais agurkais. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta lydeka

Konservuotus ir sviezius vaisius supjaustyti kubeliais. Ledus ir jogurta sudeti i plakikli ir plakti iki vientisos mases. Plakant ipilti vysniu sirupo. Gauta mase uzpilti vaisius. Galima papuosti spalvotomis kokoso drozlemis. ..

Recepto vertinimas: 3

Purus kiškienos arba triušienos apkepas

Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 - 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prie..

Recepto vertinimas: 0

Liežuvis arba mėsa drebučiuose

Želatiną brinkinti 20--30 minučių šaltame vandenyje, paskui ją ištirpinti karštame skaidriame pagardintame prieskoniais mėsos sultinyje. Jeigu želatina nelabai švari, sultinį perkošti per marlę arba sietelį. Liežuvį ir. mėsą supjaustyti skersai raumenų 3--4 mm storio griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

File kepta ant iešmo

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti į fajansinį ar stiklinį indą, įpilti vyno ir 2--3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukiojant kepti virš žarijų. Kartkartėmis patepti i..

Recepto vertinimas: 0

Agurkai, įdaryti krabų lazdelėmis

Virtus ryžius sumaišome su virtais smulkiai supjaustytais kiaušiniais, krabų lazdelėmis, susmulkintais krapais ir prieskoniais. Agurką perpjauname išilgai, išimame sėklas, supjaustome dideliais gabalais ir įdarome paruoštomis salotomis. Ant viršaus uždedame po šaukštelį majonezo, p..

Recepto vertinimas: 4

Ispaniškas omletas

Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus alyvų aliejaus, sudedame nuluptus smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepiname, kol suminkštėja. Sudedame sutrintą česnaką, supjaustytą papriką ir kepame maišydami 8 min. Kiaušinius išplakame su druska ir maltais pipirais, įmaišome smulkiai supja..

Recepto vertinimas: 0

Omletas su špinatais

Špinatus nuplauname ir 6-8 min. paverdame nedideliame vandens kiekyje. Nusunkiame, gerai nuvarviname ir supjaustome. 1 šaukštą aliejaus įkaitiname keptuvėje, sudedame nuluptą supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja, po to sumaišome su supjaustytais špinatais. Kiaušinius sum..

Recepto vertinimas: 4

Pakepintas sūris

Šviežias, gerai suspaustas sūdytas sūris supjaustomas 1cm storio riekutėmis, sudedamas į emaliuotą dubenėlį, uždedamas sviestas (gabaliukai) ir keletą minučių kepama krosnyje ar orkaitėje. Apkepęs (suminkštėjęs) sūris valgomas pusryčiams. Pastabos: Ankščiau biržieči..

Recepto vertinimas: 0

Trupininis

Sviestas išsukamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniai ir cukrus. Tada supilama grietinė, vanilinis cukrus ir užminkoma tešla. Jei tešla per kieta, įpilama dar grietinės. Tešla 2 val. laikoma šaldytuve, kad gerai atšaltų. Tada i..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta lydeka

Nuvalyta, nuplauta ir nusausinta žuvis supjaustoma skersai pailgais gabalais, pasūdoma, pabarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, įpilama citrinos sulčių ar baltojo vyno, sultinio, sudedamas susmulkintas svogūnas, morka ir troškinama 15—20..

Recepto vertinimas: 3

Kakarikai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma, išminkoma, iškočiojama ir krosnyje ar orkaitėje skardoje kepama sausai. Iškepus supjaustoma gabalais. Padažui aguonos užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos išbrinkti. Po to vanduo nupilamas, aguonos sutrinamos ar sum..

Recepto vertinimas: 0

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2-3 valandoms paliekamas šaltoje vietoje. Po to karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugn..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas su sūriu

Vištieną nuplauti, supjaustyti gabalais. Miltus išmaišyti su druska ir pipirais. Vištieną apvolioti miltuose ir kiaušinyje (plaktame su 2 šaukštais vandens ir sūriu). Kepti orkaitėje 30min. (iš pradžių karštoje, vėliau vėsesnėje). Patiekti su keptomis bulvėmis ir žaliomis salot..

Recepto vertinimas: 0

Kepta ėriena (Tajine ďagneau)

Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Iš mėsos išimkite kaulus, supjaustykite dideliais gabalais. Pašildykite aliejų ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus; sudėkite mėsą. Paruoškite 0,75 l sultinio, sudėkite medų, įberkite šafranų, kmynų, imbier..

Recepto vertinimas: 0

VIRTA KALAKUTIENA SU BALTUOJU PADAŽU

Mesa sukapojama arba supjaustoma gabalais ir verdama prieskoniu bei prieskoniniu darzoviu sultinyje.Virta kalakutiena tiekiama sudeta i pasildyta pusdubeni, uzpilta baltuoju padazu, su virtomis bulvemis, troskintomis morkomis arba ryziu kose. Atskirai duodama svieziu darzoviu salotu arba marinuotu v..

Recepto vertinimas: 1

KEPTI VIŠČIUKAI SU VERMUTU

Visciukas kartu su kaulais sukapoti gabalais, apvolioti miltu, druskos ir pipiru misiniu ir iki rausvumo pakepinti svieste. Ipilti vyno, sudeti svogunus, zalumynus ir 20-30 minuciu troskinti. Kad padazas butu tiestesnis, ideti krakmolo.Patiekti su virtais ryziais arba keptomis bulvemis...

Recepto vertinimas: 0

SPANGUOLIŲ IR MOLIŪGŲ TYRĖ

Is spanguoliu isspaudziamos sultys su minkstimu. Moliugas nulupamas, isskobiamas minkstimas, supjaustoma ilgais gabalais, kurie verdami, kol sumunksteja. Isgriebiami ir pertrinami per kiaurasamti. Imama lygiomis dalimis spanguoliu ir moliugu tyres, sumaisoma ir pasaldinama pagal skoni. Mase verdama ..

Recepto vertinimas: 0

Karpio gabaliukai raudoname padaže

Karpio file supjaustome gabalais, itriname garstyciomis, citrininiais pipirais, druska ir cesnakais, palaikome 1 vai. Is kecupo, vandens ir krakmolo isverdame kisieliu, idedame druskos ir pipiru pagal skoni. Zuvi apvoliojame sausame krakmole ir iskepame keptuveje su aliejumi. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

Salotos vokiškai

Isverdame bulves su lupenom ir morkas. Taip pat isverdame krutineles. Kai bulves ir morkos isvirs nulupame ir supjaustome kartu su marinuotais ir svieziais agurkais. Supjaustome isvirusia krutinele, tik reiketu pjaustyti stambiais gabalais. Pilame grietinele, dedame garstyciu, majonezo, pabarstome s..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su grikių koše

Karpi nuvalome, isplauname ir supjaustome gabalais. Pabarstome zuvies prieskoniais, pipirais, druska, apslakstome citrinu sultimis ir palaikome 1 vai.Morka supjaustome juostelemis, svogunus ziedais, susmulkiname cesnaka ir apkepame keptuveje su aliejumi bei prieskoniais. Atskirai apkepame zuvi.I kep..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gabalais