Tortas " Napoleonas"


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 5
Ingridientai:

Tešla:
500 gr margarino, 700 gr miltų, 60 gr grietinės, 1 kiaušinis, truputis druskos.

Sviestinis kremas pertepimui:
400 gr sviesto, 240 gr miltinio cukraus, 160 gr kondensuoto pieno arba kavos
koncentrato, arba vaisių sirupo,150 gr. pertrintos rugščios vaisių košės
(serbentų,slyvų, bruknių),konjako arba vanilino aromatui. 

Gaminimas:

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad
miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš
nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama
pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka
sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio. Tešla
suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 val. palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji
kočiojama 5-7 mm storio lakštais.  Pridėjus lėkstę iš tešlos išpjaunami apskritimai
ir dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi peiliu ir kepami, kol sukietėja,
iškepti- paliekami skardoje, kol atauš.
Sviestiniam kremui sviestas išsukamas iki baltumo, sukant po saukšta suberiamas
miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių C temp. pašildytas
kondensuotas pienas arba kavos koncentratas arba vaisių sirupas. Baigiant
sukti,įpilama konjako arba vanilino . Į krema įmaišoma pertrintos rugščios vaisių
košės. Ataušę tešlos apskritimai tepami paruoštu kremu, lipinami vienas ant kito ir
paslegiami. Torto kraštai aplyginami, viršus ir šonai aptepami kremu. Like lakštų
gabalai sutrupinami. Vieną dalį trupinių aplipinami torto šonai.Likusieji trupiniai
orkaitėje pakepinami iki kelių skirtingų atspalvių.(Galima tešlą trupiniams iškepti
su kakava).Ant torto viršaus,aptepto kremu, peilio galiuku išbraižomas raštas, kuris
išbarstomas skirtingų atspalvių trupiniais. Rašta galima išbarstyti ir pro šabloną

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!