25 rezultatų ieškant "formuoti"

Kalakutienos pjausniai

Krūtinėlę supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną mėsos gabaliuką pakapoti neaštriąja peilio puse ir formuoti pjausnius. Juos įtrinti pipirais ir pavolioti į miltus, sumaišyti su druska ir saldžiąja paprika. Neprilipusius miltus nupurtyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti svies..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos su marmeladu

Į puodą supilti vandenį, sudėti margariną ir kaitinti, kol margarinas ištirps, suberti druską ir užvirinti. Į verdantį vandenį suberti miltus ir maišyti, kol susidaręs kietas tešlos gumulas lengvai atšoks nuo puodo dugno. Nukelti puodą nuo ugnies, po vieną įmušti kiaušinius, kie..

Recepto vertinimas: 0

Greiti kepsneliai

Paruošti faršą kaip įprastai kotletams, jį paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, pridėti kelias riekutes mirkyto batono. Sutarkuoti kelias morkas, supjaustyti svogūną ir patroškinti keptuvėje su aliejumi. Iš faršo formuoti kotletus ir kepti keptuvėje aukštesniais kraštais. Apkep..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščia..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių kotletai (sveikuoliškas)

Dribsnius užplykyti grybų sultiniu (kubelį ištipinti karštame vandenyje) ir palikti 5 valandoms. Į dribsnius dėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus svogūnus. Išminkyti ir formuoti kotletus. Kepti aliejuje...

Recepto vertinimas: 3

Daržovių kepsneliai

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki)...

Recepto vertinimas: 0

Kotletai su sūriu

Avižinius dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad išbrinktų . Turi gautis košė. Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti pravėsius avižinius dribsnius, smulkiai kapotą svogūną, prieskonius (pipirai, bazilikas ir kt.) , druską ir viską gerai išminkyti. Sūrį supjaustyti l..

Recepto vertinimas: 4

Kokosiniai triufeliai

Sviestą ištrinti su cukrumi ir tryniais. Suberti sumaltus sausainius, stiklinę kokoso drožlių, supilti likerį bei romo esenciją. Gerai išmaišyti ir 2 valandas laikyti šaldytuve. Iš atšalusios masės formuoti nedidelius rutuliukus. Kiekvieną pavolioti likusiose kokoso drožlėse. ..

Recepto vertinimas: 0

Imbieriniai sausainiai

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atš..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių šnicelis su daržovėmis

Virtas daržoves sumalti kartu su žaliomis bulvėmis, įmusti kiausinius, suberti miltus, druską ir ismaisyti. Is teslos formuoti snicelius, apvolioti juos džiūvėsėliuose ir kepti su įkaitintu aliejumi. Iskeptus apipilti grietine. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių kukuliai su slyvomis

Bulves sumalti, įmusti kiausinius, suberti miltus, suminkyti teslą. Slyvas nuplauti, isimti kauliukus. Is teslos gabaliukų isploti paplotėlius, į juos įvynioti po slyvą, formuoti kukulius. Virti pasūdytame vandenyje, patiekti apipiltus sviestu arba grietine, apibarstytus cukrumi. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių bifšteksas

Isvirti morkas, petražolės saknį ir pertrinti per sietelį arba sumalti kartu su virtomis bulvėmis. Į masę įmusti kiausinį, suberti žirnelius, virtus ryžius ir ismaisyti. Is teslos formuoti bifsteksus, juos apvolioti miltuose, kepti su įkaitintu margarinu. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai riestainiai

Bulves sumalti arba sugrūsti, įmusti kiausinius, sudėti sviestą, supilti pieną, pasūdyti, ismaisyti. Is teslos formuoti riestainius, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Švediški kotletai (Ramunės) (foto)

Faršą paruošti įprastai. Sudėti per smulkesnė tarką sutarkuotą bulvę ir burokėlius, kubeliais supjaustytą svogūną. Krauopščiai išmaišyti. Formuoti kotletus, juos apvolioti džiūvėsiuose ir kepti keptuvėje. Garnyrui labai tinka raugintų kopūstų salotos ir žalieji žirnel..

Recepto vertinimas: 3

Užkandinis tortas (Jūratės)

1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips pri..

Recepto vertinimas: 0

Malta mėsa ant iešmo (Skirmantės) (foto)

Medinius iešmelius reikia maždaug 20 minučių pamirkyti vandenyje. Sumaišyti visus faršo produktus ir palikti pastovėti. Vėliau ant iešmų formuoti pailgas 8-10 cm ilgio mėsos bandelės. Sudėti iešmus į aliejumi pateptą skardą ir kepti 15-20 min 225C temperatūroje kelis kartus ..

Recepto vertinimas: 4

„Kalėdų senelio batas“

Sirupą šildyti su cukrumi ir sviestu arba margarinu, kol cukrus ištirps. Masę ataušinti, suberti miltus, kakavos miltelius, sodą, prieskonius, įmušti kiaušinius ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir apie 12 val. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš kepim..

Recepto vertinimas: 1

BARSČIAI SU "AUSYTĖMIS"

Burokelius supjaustyti kubeliais, uzpilti rugsciomis sultimis, citrinos rugstimi ar actu parugstintu mesos sultiniu`ir apie 1 val. palaikyti. Po to sultini perkosti, paskaninti prieskoniais ir uzvirti. Mesos sultinys verdamas su prieskoninemis darzovemis. Jos pasirenkamos pagal skoni (petrazoles sak..

Recepto vertinimas: 0

MORKŲ KUKULIAI

Bulves sumalti, morkas sutarkuoti, apslakstyti citrinos sultimis. Bulves, morkas, manus, cukru, kiausinius ir tarkuota citrinos zievele suminkyti. Miltuotomis rankomis formuoti is teslos kukulius, sumesti i verdanti vandeni ir virti 20 min.Garnyras:Isskobti obuoliu seklalizdzius, obuolius supjaustyt..

Recepto vertinimas: 0

ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ KOTLETAI

Kopusto galva 10-15 min. apvirti. Supjauscius i 4-6 dalis sutarkuoti per burokine tarka arba stambiai sumalti su mesmale. Atsiradusias sultis truputi nusunkti, kad mase nebutu per daug slapia ir galetu formuoti kotletus. Sudeti farsa ar malta desra (sonine), smulkiai supjaustytu svogunu ,cesnakus, d..

Recepto vertinimas: 5

Raffaelo

Kokosa sumaisyti su kondensuotu pienu. Formuoti apvalius sausainelius, i viduri idedant po migdolo riesuta. Kepti ikaitintoje iki 200 - 220 C orkaiteje kol graziai pagelsta. (Vaida)..

Recepto vertinimas: 5

Triufeliai

Margarina su miltais suminkyti iki vientisos mases. Is teslos formuoti mazus piramides formos triufelius. Kepimo skarda pabarstyti miltais ir sudeti triufelius, kisti jau i ikaitinta orkaite. Kepti kol pagels apacia. Cukraus pudra sumaisyti su kakava ir joje volioti ka tik iskepusius triufelius. (A..

Recepto vertinimas: 0

AVIEČIŲ ŠERBETAS

Is cukraus, citrinos sulciu ir 200 ml vandens isvirti tirsta sirupa. Istirpinti jame zelatina ir atvesinti.Puse avieciu pertrinti ir isplakti su sirupu. Viska supilti i plokscia dubeni ir pastatyti 2,5 val. i saldikli. Po to dar karta suplakti mikseriu ir palaikyti saldiklyje 1,5 val.Likusias aviete..

Recepto vertinimas: 0

Varškės spurgos

Išplakame kiaušinius su cukrumi. Į varškę pilame su cukrumi išplaktus kiaušinius, dedame miltus, kepimo miltelius ir maišome. Suformuojame nedidelius rutuliukus, juos verdame įkaitintame aliejuje. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra. (Siesta)..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: formuoti