25 rezultatų ieškant "formuoti"

Falafeliai

Viską sudėti į dubenį. Gerai išmaišius, lėtai pilti vandenį ir toliau maišyti, kol gausis tiršta tešla. Iš gautos masės su rankom formuoti nedidelius blynelius ir kepti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Pastaba: lęšių miltus nesunkiai gausite sumalę lęšius su paprast..

Recepto vertinimas: 4

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščia..

Recepto vertinimas: 0

Žirniniai blynai

Kefyrą, miltus, sodą, druską sumaišyti, kad išeitų grietinės tirštumo tešla. Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi po kelis šaukštus tešlos ir formuoti blynus. Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.day.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blynai

Bulves sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įdėti mielių ir viską gerai išmaišyti. Dėti ant keptuvės su įkaitintu aliejumi arba taukais po kelis šaukštus tešlos ir formuoti blynus. ..

Recepto vertinimas: 3

Daržovių kepsneliai

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki)...

Recepto vertinimas: 0

Imbieriniai sausainiai

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atš..

Recepto vertinimas: 0

Ausytės

Pupeles isvirti. Farsa pakepti su smulkiai pjaustytu svogunu, pagal skoni idejus chili pipiru ir vegetos. Kai mesa apkeps sudeti kubeliais pjaustyta raudonaja paprika ir 5 min. kepti. Sudeti kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruosta produkta deti i troskinimui skirta puoda, supilti virt..

Recepto vertinimas: 3

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų kotletai

Kopūstą sutarkuoti burokine tarka, sudėti kiaušinius, svogūną, manų kruopas, prieskonius, druską. Viską gerai išmaišyti. Formuoti kotletus ir kepti aliejuje. Skanaus..

Recepto vertinimas: 1

Bandelės su citrinų žievelėmis

Citrinas nuplikyti, nusausinti ir specialiu įrankiu nuskusti žieveles. Jas suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek padžiovinti orkaitėje. Ištirpintą ir ataušintą sviestą supilti į pieną. Į dubenėlį sutrupinti mieles, ant jų supilti pieną su sviestu. Suberti..

Recepto vertinimas: 0

Ruginių miltų virtiniai su kopūstais

Iš nurodytų komponentų suminkyti tešlą. Paruošti įdarą iš troškintų su spirgučiais ir svogūnais raugintų kopūstų. Tešlą iškočioti, formuoti virtinius, labai gerai užlankstyti kraštus. Virti pasūdytame vandenyje. Pagaminti padažą: svogūnus ant silpnos ugnies pakaitinti..

Recepto vertinimas: 4

Hamburgo užkanda

Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Visus produktus sudėti į dubenį ir maišyti tol, kol masė bus vientisa, puri. Formuoti vidutinio dydžio kotletus ir kepti svieste. Patiekti su virtų bulvių koše. Galima daryti ir taip: išilgai perpjauti nedidele bandelę, ant vienos..

Recepto vertinimas: 3

Orinukai su kavos kremu

Kiaušinių baltymus rankiniu plakikliu beriant po šaukštą cukraus pudros išplakti iki standžių putų. Baltymų masės imti šaukštu ir sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje formuoti nedidelius sausainius. Kepti iki 100°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol sausainiai išdž..

Recepto vertinimas: 0

Tinginys (Skirmantės) (foto)

Sutrupinti sausainius. Sviestą (ar margariną) puode ištirpinti, suberti cukrų, užpilti pienu, sudėti kakavą (beriant maišyti) ir užvirti. Galima kakavą dalyje pieno atsargiai išmaišyti, o tik tada supilti į puodą, nes gali susidaryti gumuliukai. Gautą skystį užpilti ant sausainių..

Recepto vertinimas: 3

Skanūs kūčiukai

Į pašildytą vandenį (ne verdantį) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską; ištirpdyti ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti. Kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2-3 kartus. O paskui formuoti kū..

Recepto vertinimas: 0

Kūčiukai pagal Skanus.lt receptą (foto)

Pakaitinome bliūdelyje vandenį ir prieš jam užverdant užsukome ugnį, supylėme aguonas, kad šiek tiek suminkštėtų. Mieles sudėjome į stiklinę ir užpylę keliais šaukštais cukraus ištrynėme. Šiek tiek pašildę pieną (iki 30-40 laipsnių temperatūros, kad nebūtų per karšta p..

Recepto vertinimas: 5

Riešutiniai saldainiai (Jūratės) (foto)

Riešutinė masė: riešutus sumalti kavamale. Indelyje išlydyti sviestą, įberti cukraus ir maišyti kaitinant kol cukrus ištirps. Įpilti šlakelį pieno ar grietinėlės. Maišant po truputį berti sumaltus riešutus. Kaitinant maišyti kol sutirštės. Leisti atvėsti. Iš atvėsusios masė..

Recepto vertinimas: 0

ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ KOTLETAI

Kopusto galva 10-15 min. apvirti. Supjauscius i 4-6 dalis sutarkuoti per burokine tarka arba stambiai sumalti su mesmale. Atsiradusias sultis truputi nusunkti, kad mase nebutu per daug slapia ir galetu formuoti kotletus. Sudeti farsa ar malta desra (sonine), smulkiai supjaustytu svogunu ,cesnakus, d..

Recepto vertinimas: 5

MANŲ KRUOPŲ KUKULAIČIAI

Trijose etiklinese vandens isvirti tirsta manu kose, atvesinti. Kepeneles supjaustyti ir apkepti aliejuje, pasudyti ir papipirinti. Apkeptas kepeneles sudeti i manu kose ir ismaisyti. Is sios mases formuoti kukulius, paniruoti miltuose ir sudeti i verdanti vandeni. Virti, kol kukuliai iskils i virsu..

Recepto vertinimas: 0

Kepti cepelinai

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, įdėti druskos, truputį krakmolo, įmušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į..

Recepto vertinimas: 3

ANDALŪZIŠKI KUKULIAI

Kiauliena sumalti, sudeti susmulkinta cesnaka, dziuveselius, kiausinius, smulkiai supjaustytas petrazoles, paskaninti druska ir pipirais. Suri supjaustyti kubeliais (1x1 cm). Is farso formuoti nedidelus kukulaicius, o ividu ideti po gabaleli surio. Kukulaicius kepti aliejuje. Patiekti su ryziais ir ..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIES KROKETAI

Zuvies file isvirti garuose. Bulves isvirti su lupenomis, aplupti. Zuvs ir bulves sumalti mesmale arba pertrinti. I mase ideti kiausini, trynius, krapus, druska, pipirus ir viska gerai ismaisyti. Is mases formuoti kroketus ir kepti aliejuje iki aukso spalvos...

Recepto vertinimas: 0

Svilbikai su vištiena

Bulves, vistiena sumalame ir sumaisome su kiausiniu plakiniu, druska, prieskoniais. Miltu beriame tiek, kad tesla galima butu formuoti. Pirma is teslos padarome ritinelius. Juos suplojame ir supjaustome rombais. Svilbikus kepame aliejuje ant nedideles ugnies. Patiekiame su tirpintu sviestu ar grieti..

Recepto vertinimas: 0

Žemaičių blynai kitaip

Is idarui skirtu produktu uzmaisyti farsa ir apkepti mazus kotletukus.Is teslai skirtu produktu uzminkyti tesla. Formuoti kaip zemaiciu blynus i vidu deti apkeptus kotletelius.Kepti orkaiteje arba keptuveje. Skanu su grietine. Skanaus! (N.)..

Recepto vertinimas: 0

RAFAELLO

Varske gerai pertrinti arba permalti mesmale, ismaisyti su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Mase turi buti tokio tirstumo, kad galima butu suvolioti kamuolelius. I siuos kamuolelius galima ispausti po migdolo riesuta ar razina (nuplikyta), bet skanu ir be ju. Tada formuoti dailius kamuolelius..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: formuoti