ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ KOTLETAI

Ingridientai:
1 nedidelis kopūstas
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai džiūvesėlių
200 g faršo ar rūkytos dešros ar šoninės
1 svogūno galvutė
4-6 skiltelės česnako (kas mėgsta galima ir daugiau)
1 kiaušinis
Druskos, pipirų ar kitų prieskonių (kokie patinka)

Gaminimas
Kopūsto galvą 10-15 min. apvirti. Supjausčius į 4-6 dalis sutarkuoti per burokinę tarką arba stambiai sumalti su mėsmale. Atsiradusias sultis truputi nusunkti, kad masė nebūtų per daug šlapia ir galėtų formuoti kotletus. Sudėti faršą ar maltą dešrą (šoninę), smulkiai supjaustytų svogūnų ,česnakus, džiūvesėlius, krakmolą, kiaušinįį, prieskonius, druskąą. Viskąą išmaišyti. Jei "tešla" per šlapia dadėti dar džiūūvesĮįįįį79;lių.
Įkaitinti aliejų, formuoti kotletukusčč ir kepti priešš tai apvoūūūūliojant džžiūvesėliuose.
Valgyti su karššta bulvišššššššųų koše ir su tomatais ar majonezu, ar grietine.
Darant kotletus iš atlikusio apvirto kopūsto ųųųųųųnuo balandėėlių, kitų produktų kiekį derinti pagal ėėėėkopūstų masės kiekį ir skonį.

P.S. Jei neturite faršo ar dešros (šoninės), skanu ir be jų, tik tada patarčiau dėti daugiau česnako, kad iškepus skonis būtų panašesnis į mėsos kotletus.
(Eurika)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!