Daržovių kepsneliai

Ingridientai:

Įvairių virtų daržovių apie 500-600gr: (morkos, kopūstas, svogūnas, salieras, žirneliai, česnakas ir t.t.)
prieskonių pagal norą (pipirai, petražolės, kukurma, krapai ir t.t.)
1 kiaušinis
manų kruopos (0,5-1 stiklinė)

Gaminimas:

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki).
Iš gautos masės formuoti kepsnelius ir kepti.
Kepti galima keptuvėje (naudojant aliejų arba ghi svietą) arba orkaitėje.
Pateikti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie kitų patiekalų.
Keli patarimai:
Prieš kepant kepsnelius galima juos apvolioti džiuvėsėliuose, pabarstyti linų sėmenimis. Kas mėgsta taip pat galima pagardinti razinomis, džiovintomis slyvomis.
Tada kepsneliai būna tokio švelnesnio skonio.
Jei mėgstama aštriai – galima dėti žalio česnako, daugiau prieskonių.
Kepsnelius galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Šventiniam stalui galima formuoti daržovių rutuliukus, juos apvolioti džiuvėsėliuose, prieskoniuose ir gražiai paskrudinti. Atrodo labai šventiškai.

Ernos Krivickienės recepta

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!