15 rezultatų ieškant "cepelinai"

Cepelinai su varške

Bulves nuskusti, sutarkuoti, šiek tiek nusunkti. Išmaišyti su manų kruopomis, krakmolu, varške. Įdarui varškę gerai ištrinti su tryniu, įberti druskos. Padaryti cepelinus ir virti pasūdytame vandenyje 15 - 20 minučių. ..

Recepto vertinimas: 2

Žemaitiški cepelinai

Bulves nuskusti ir išvirti. Išvirtas bulves sutrinti, kad išeitų košė. Į bulvių košę sudėti miltus, įmušti kiaušinius, pagardinti druska ir viską gerai iрmaišyti. Iš gautos tešlos suformuoti delno dydžio paplotėlius, į kiekvieną jų įdėti faršo. Paplotėlį ..

Recepto vertinimas: 5

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Cepelinai su obuoliais

Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Dalį bulvių isvirti, kitas sutarkuoti ir padaryti įprastą cepelinų teslą. Formuoti apvalius cepelinus su obuolių įdaru, virti pasūdytame vandenyje. Patiekti su grietine. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Aliejuje virti cepelinai su žuvimi

Saldytą žuvį supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite svogūną. Keptuvė je su sviestu kepkite svogūną, įdėkite žuvį, pipirų, druskos. Paruoskite nedidelius cepelinus, juos isvirkite įkaitintame aliejuje. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Mėsos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu nuspaustu pyragu, sudedami svieste pakepinti smulkiai pjaustyti svogūnai, petražolių lapeliai, kapoti kietai virti kiaušiniai, prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, daromi pailgi kukuliai — „cepelinai", pavoliojami džiūvėsėliuose ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai (cepelinai)

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkinius. Virtos bulvės sugrūdamos. Virtos, žalios bulvės, krakmolas sumaišoma, pasūdoma ir gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g t..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiški cepelinai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išminkoma. Iš tešlos daromi delno didumo papločiai, uždedama smulkiai supjaustyto kumpio, kraštai užspaudžiami. Cepelinai verdami taukuose. Valgomi su spirgučiais ir grie..

Recepto vertinimas: 4

Kepti cepelinai

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, įdėti druskos, truputį krakmolo, įmušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į..

Recepto vertinimas: 3

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

Aliejuje virti cepelinai su žuvimi

Saldyta zuvi supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname svoguna. Keptuveje su sviestu kepame svoguna, idedame zuvi, pipiru, druskos.Paruosiame nedidelius cepelinus, juos isverdame ikaitintame aliejuje...

Recepto vertinimas: 0

Aliejuje virti cepelinai su žuvimi

Šaldytą žuvį supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname svogūną. Keptuvėje su sviestu kepame svogūną, įdedame žuvį, pipirų, druskos.Paruošiame nedidelius cepelinus, juos išverdame įkaitintame aliejuje...

Recepto vertinimas: 4

Cepelinų padažas

Lašinukus supjaustyti smulkiais kūbeliais ir sudėti į keptuvę. Lašinukams pradėjus gelsti, į keptuvę įdėti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kiek pakepintus svogūnus supilti į dubenėlį, paliekant dalį riebalų keptuvėje. Į likusius riebalus sudėti miltus ir keptuvėje es..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: cepelinai