Didžkukuliai (cepelinai)

Ingridientai:
1 kg žalių bulvių,
3—4 virtos bulvės,
druskos.
Gaminimas
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkinius. Virtos bulvės sugrūdamos.

Virtos, žalios bulvės, krakmolas sumaišoma, pasūdoma ir gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, kraštai gerai užspaudžiami ir padaromi pailgi kukuliai. Jie sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min, atsargiai pamaišant.

Pastabos:
Didžkukuliai — visoje respublikoje mėgstamas valgis. Jie verdami su įvairiais įdarais: mėsos, rūkyto kumpio, spirgučių, varškės, grybų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!