Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/47

Švediška vištiena

Vištą išdaryti, nuplauti ir iš visų pusių įtrinti druska. Įdėti į puodą su sviestu ir pašauti į orkaitę, kad paraustų. Vištą iš orkaitės išimti, į puodą sudėti supjaustytą griežinėliais, apvirtą ir nuvarvintą svogūną, pagruzdinti, sudėti miltus, vėl pagruzdinti, po t..

Recepto vertinimas: 0

Senegalietiški kokoso riešutų pyragėliai

Sutarkuokite ketvirtį kokoso riešuto. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, trintą vanilę, tarkuotą kokoso riešutą; viską sumaišykite. Padarykite duobelę, sudėkite mieles, minkštą sviestą, įmuškite kiaušinius, maišant pamažu supilkite pieną. Tešla turi būti gerai išminkyta ir..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su kruopomis ir bulvėmis

Iš pusės miltų, šilto pieno ir ištrintų su cukrumi mielių paruošti raugą. Kai pakils, suberti likusius miltus ir druską bei supilti išlydytą margariną, gerai išminkyti ir palikti, kad pakiltų.Bulves išvirti ir sumalti mėsmale. Grikių košę išmaišyti su bulvėmis, suberti pake..

Recepto vertinimas: 0

PYRAGAS SU KAIMAKU

Is miltu, sviesto, tryniu ir miltinio cukraus greitai uzminkome tesla (kad nuo ranku nesusiltu sviestas) ir pastatome saltai. 1/3 atsaldytos teslos atskiriame ir is jos padarome vienodo storumo volelius. Visa likusia tesla iskociojame iki 7 mm storio, klojame i skarda ir kepame karstoje orkaiteje. K..

Recepto vertinimas: 0

Trupinių sausainiai

Sviestą gerai išsukti, kol pabals. Sukant įmušti po 1 kiaušinį ir dėti po šaukštą cukraus. Prieš baigiant sukti, suberti vanilinį cukrų. Pilti po truputį pieną. Gerai išmaišyti, sudėti miltus ir suminkyti tešlą kaip makaronams. Ją suskirstyti į gabalus ir 2 valandoms padėti ..

Recepto vertinimas: 3

Saldukai

Į pieną supilti išplaktus kiaušinius, suberti miltus ir dar gerai paplakti. Į keptuvėje įkaitintą sviestą pilti tešlą ir kepti ant silpnos ugnies. Kai apkeps apačia, ant viršaus užberti riešutų ar džiovintus obuolius, cinamoną. Supjaustyti gabaliukais, apversti ir dar apkepinti. P..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su česnaku

Bulves ir salierą supjaustykite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite, sudėkite su druska ir kmynais ištrintą česnaką ir kelias minutes pavirkite. Paskui sudėkite su pienu sumaišytą trynį, sviestą ir žalumynus. Duoną supjaustykite šiaudeliais ir dėkite į kiekvieną lėkšt..

Recepto vertinimas: 0

Velykiniai bulvių kiaušiniai

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 arba 180 temperatūros. Nušveiskite bulves, nušluostykite sausai. Šakute įdurkite bulves 2-3 vietose. (Jei norite, kad odelės būtų švelnesnės, patepkite bulves riebalais arba įvyniokite kiekvieną į foliją.)2. Sudėkite bulves į negilią kepimo skardą...

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ SRIUBA SU ČESNAKU IR SKREBUČIAIS

Bulves supjaustyti griezineliais ir apvirti pasudytame vandenyje, istrinti pro sieteli ir praskiesti nuoviru. Sudeti grusta cesnaka ir uzvirinti. Supilti pieno ir trynio plakini su zalumynais. I lekstes padeti padziovintos duonos ir uzpilti paruosta sriuba...

Recepto vertinimas: 0

SILKĖS, TROŠKINTOS SU KRIAUŠĖMIS

Silkes ismirkyti piene. Kriauses nulupti, perpjauti isilgai pusiau, pasalinti seklalizdzius, uzpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pasutinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputi pasudyti. Citrina nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griezineliais. Nusausintas ismirkytas silkes nulupti, ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir obuolių kukuliai

Bulvės iš vakaro išverdamos su lupenomis. Prieš ruošiant nulupamos, sumalamos mėsmale ir suminkomos su kiaušiniu, miltais bei druska. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi skiltelėmis. Padaromi kukuliai, į kiekvieną įdedama obuolio skiltelė ar slyva be kauliuko. I..

Recepto vertinimas: 0

Pakišuolis

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui. Rūkyti lašiniukai supjaustomi kaip spirgučiams, įdedamas supjaustytas svogūnas, įberiama pipirų. Iš pakilusios tešlos daromos kiaušinio didumo bandelės, į kiekvienos vidų įdedant pašildytų lašiniukų. Kiekviena bandelė pavoliojama paši..

Recepto vertinimas: 4

Įvairiaspalviai kiaulienos rutuliukai ant iešmo

Susmulkiname svogūną ir apkepame keptuvėje su aliejumi.Į maltą mėsą įmaišome kiaušinių, sumaltą batoną, svogūnus, pomidorų padažo, paskaniname druska, maltos mėsos prieskoniais, gerai išminkome, jeigu reikia, įpilame truputį vandens (mėsa turi lipti prie rankų).Atskirai susmulk..

Recepto vertinimas: 0

Manų - apelsinų apkepas

Manų kruopas užpilkite stikline pieno ir pusvalandį pabrinkykite. Maišydama supilkite likusį pieną ir toliau maišydama apie 5 minutes virkite ant silpnos ugnies. Kai košė sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Į atvėsusią košę įmaišykite virš garų su cu..

Recepto vertinimas: 0

Frankfurto vainikas (Violetos)

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Pyrago vainiko formą ištepti sviestu ir pabarstyti trupučiu miltų. Tešlai imame 200g sviesto, 200g cukraus ir vanilinį cukrų - viską suplakti iki putų, vieną kiaušinį po kito plakti į tešlą, miltus ir kepimo miltelius per sietelį persijoti ir ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos maltiniai

Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus malti..

Recepto vertinimas: 0

Ryžiai su slyvomis

Slyvas nuplauti, džiovintas 30 min pamirkyti virintame vandenyje, paskui išvirti nedideliame kiekyje su 1-2 šaukštais cukraus ir nukošti. Ryžius nuplauti, užpilti pienu ir vandeniu (1,5 stiklinės), sudėti sviestą, pasūdyti ir virti 20 min. Tada suberti 2 šaukštus cukraus, pusę vanilin..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai migdolų padaže

Smulkintą svogūną apkepinti 1 šaukšte aliejaus. Po to įpilti vandens, įdėti pomidoru padažo, prieskonių ir troškinti 30 minučių ant silpnos ugnies. Smulkiai sugrūsti česnaką ir likusiame aliejuje apkepti kartu su migdolais ir viena baltos duonos riekele. Įpilti šiek tiek vandens ..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIS KOKTEILIS

Grietinele isplakti ir pastatyti i saldytuva. Piena uzvirinti, nuimti nuo ugnies suberti sokolada, ismaisyti. Ispilstyti i stiklines ir i kiekviena stikline ipilti po 20 ml romo.Papuosti plakta grietinele ir sokolado drozlemis. ..

Recepto vertinimas: 1

Meduoliniai bučinukai

Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve. Iš tešlos padarome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, išdėliojame ant m..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškai ruoštos bulvės

Iš krakmolo, trynių ir pieno užmaišyti tešlą (kaip lietiniams). Išmaišyti su plaktais baltymais. Nuskustas, nuplautas bulves supjaustyti griežinėliais, 5 min. apvirti vandenyje, nusunkti. Bulvių griežinėlius pamirkyti tešloje ir kepti įkaitintuose riebaluose. Patiekiamos su daržov..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su kviečiu gemalų padažu

Keptuvėje pakepiname avižinius dribsnius su trupučiu aliejaus ir cukrumi. Pakepintus dribsnius sumaišome su saulėgrąžomis, supjaustytais skiltelėmis obuoliais, griežinėliais - bananais, kvadratėliais - džiovintais abrikosais.Padažui sumaišome visas sudedamąsias dalis. Paruoštu padaž..

Recepto vertinimas: 0

Virtinukai su vaisių įdaru

Miltai išsijokite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite vandenį ir išmaišytą kiaušinį. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Tešlą palaikykite 20 – 30 minučių. Obuolius nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais, užpilkite cukrumi ir pavirinkite kol s..

Recepto vertinimas: 0

Trintų kukulaičių sriuba

Kiaušinis išplakamas, įpilami 1—2 šaukštai vandens, įberiama truputis druskos, supilama į miltus ir užminkoma kieta tešla. Paskui ji stambiai sutarkuojama, dedama į verdantį pasūdytą vandenį, pavirinama 5 min ir supilamas pienas. Tik užvirusi nukeliama nuo ugnies. ..

Recepto vertinimas: 0

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

Kopusto lapai nuskabomi, o galvele kotu i virsu 10 minuciu panardinama i salta vandeni, kad isplauktu nesvarumai. Paskui isskirstome ziedineliais ir patrumpinami koteliai. Pienas su vandeniu uzvirinami ir sudedami ziedineliai. Paverdami apie 15 minuciu, isgriebiami, nusausinami ir atvesinami. Actas ..

Recepto vertinimas: 0