Mielines spurgos su varške

Ingridientai:

400 gramų miltų,
200 gramų varškės,
4 šaukštai sviesto,
2 kiaušiniai,
30 gramų mielių,
6 šaukštai cukraus pudros,
druskos, kvapų,
riebalų (aliejaus) virimui

Gaminimas

Į pusę stiklinės pieno įberti truputi cukraus, sudėti mieles, viską sumaisyti ir palikti kad pakiltų. Po to supilti likusį pieną, miltus su cukrumi, kiaušinius ir išminkyti tešlą. Baigiant minkyti supilti išlydita sviestą, sumaltą varškę, kvapus. Tešlą pridengti ir palikti pakilti. Formuoti spurgas ir virti riebaluose (aliejuje).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

loftas 2013-11-16 10:52:32
skatyk idemiau,sudejus mieles,jos prades daugintis reaguodamos su cukrumi ir taip prasides tas kilimas,paskui dedi kitus ingredientus,pieno tas tikslus kiekis nera toks svarbus,svarbu cukrus,taip sekmingai mieles kyla ir vandenyje su cukrumi,blynai taip pat iseitu is sios teslos tik kepk keptuveje,mazam riebalu kiekyje ir oplia

Maistine 2011-09-21 19:33:31
man sis receptas pavyko ir gavosi skanios spurgos

Sandra 2011-09-13 10:50:30
kiek to pieno? ,kad puse stiklines tai supratau,o kiek tas likes pienas????? Dar puse stiklines??? Kokia ta stikline turetu buti???

visai lengva 2011-08-12 13:52:45
i piena (silta) aiskiai parasyta kad ideti mieles ir cukru, nuo cukraus ir prasideda rugimas, mieles net per virsu lipa kai pradeda putot. Viskas parasyta aiskiai.As pagal si recepta jau daug kartu esu darius, labai daug spurgu gaunasi ir skanios. Aciu uz recepta.

westod@mail.ru 2009-02-22 01:22:03
kodel ingridientuose nera parasyta kiek pieno is viso reikia siam receptui. i puse stiklines pieno ideti cukru ir viska sumaisius palikti kad pakiltu. kas pakils ten pienas su cukrum? kazkoks jovalas. kepk nors blynus is sio recepto.