Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/41

Kvietinių kruopų košė su vaisiais ir medumi

Kvietines kruopas nuplikyti verdančiu vandeniu, suberti į verdantį pieną, įdėti cukraus, 10 g sviesto ir virti, kol sutirštės. Po to suberti nuplautus vaisius, puodą sandariai uždengti ir valandai pastatyti į orkaitę. Išvirusią košę apipilti sviestu. Atskirai patiekti medų. ..

Recepto vertinimas: 4

Prancūziški svogūnai

Neprinokusias, bet gerai nusispalvinusias ersketuoges nuplauti, perpjauti per puse, isvalyti seklas ir pukelius, dar karta gerai isplauti bei 2 min. blansiruoti verdanciame vandenyje. Nuvarvinti. Spanguoles perrinkti, nuplauti, nusausinti, 3-4 min. blansiruoti verdanciame vandenyje. Po to leisti nut..

Recepto vertinimas: 0

Purus grybų apkepas

Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną ir virinti, kol padažas sutirštės. Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Atsargiai įmaišyti..

Recepto vertinimas: 0

Grybų ir mėsos apkepas

Makaronus išvirti. Bulvės gali būti žalios. Grybus, mėsą ir kitus produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad apatinis ir viršutinis sluoksniai būtų makaronų arba bulvių. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Ant viršau..

Recepto vertinimas: 2

Citrininis kokteilis

Išspaudžiame iš citrinos sultis. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuojame. Citrinos sultis sumaišome su tarkuota žievele. Įdedame cukraus pudrą bei kiaušinio trynį ir gerai išplakame. Supilame pieną ir sudedame ledus. Dar kartą viską gerai išplakame ir iš karto patieki..

Recepto vertinimas: 5

Plikytiniai

Vanduo užvirinamas su sviestu. Šiuo karštu skysčiu užplikomi miltai ir intensyviai maišoma, kol tešla atšoka nuo dubenėlio kraštų. Tada po vieną įmušami kiaušiniai. Paruošta tešla neblogai išlaiko formą (būna neperskysta ir nekieta). Ant riebalais išteptos skardos drėgnu šauk..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškos bulvės

Kiausinius isplakti su pienu, suberti prieskonius ir sūrį. Bulves nuskusti, supjaustyti plonomis riekutėmis, jomis iskloti kepimo skardą, užpilti plakiniu ir kepti orkaitėje. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Šaltibarščiai

Kietai virto kiaušinio trynys ištrinamas su druska ir svogūnų laiškais. Sudedamas smulkiais kubeliais supjaustytas agurkas ir kiaušinio baltymas. Supilama grietinė, rūgusis ir saldus pienas ar vanduo, pasūdomą ir išmaišoma. Į kiekvieną lėkštę įberiama smulkiai supjaustytų krapų..

Recepto vertinimas: 0

Malakovo tortas

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus iki standžių putų išplakti su 3 šaukštais šalto vandens. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir druską. Iš lėto įmaišyti trynius bei citrinų sultis. Miltus sumaišyti su krakmolu b..

Recepto vertinimas: 0

Frankfurto vainikas

200 g minkšto sviesto, 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų bei aromatines medžiagas išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į masę. Tešlą dėti į rieba..

Recepto vertinimas: 0

Troškintos bulvės su sūriu

Bulves nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Apibarstytas druska, pipirais, smulkiai supjaustytu česnaku bulves sluoksniais sudėti į ugniai atsparų indą, isteptą sviestu, kiekvieną sluoksnį apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Užpilti pienu ir 30 min. kepti orkaitėje. Skanau..

Recepto vertinimas: 0

Saldi alaus sriuba

I puoda supilame alu, piena, grietinele, cukru, razinas, truputi pasudome ir kaitiname. Tada ipilame krakmola, sumaisyta su trupuciu pieno ar vandens, uzviriname. Nukeliame nuo ugnies, idedame cinamono,palaikome keleta min. uzdengta. Patiekiame karsta su pakepintu batonu ardziuveseliais...

Recepto vertinimas: 5

Šokoladiniai sausainių bokšteliai

Kremui varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su issuktu sviestu, suplakta grietinele, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos zievele bei sultimis ir sukapotais riesutais.Sausainius pamirkome piene. Boksteliui imame po 5 sausainius ir pertepame kremu. Nakciai paliekame saltai.Boksteliu šsonus ap..

Recepto vertinimas: 1

ŠOKOLADINĖ sriuba

Pieną užviriname su vanilės ankštimi. Ankštį išimame, šokoladą sutarkuojame, užpilame karštu pienu ir užviriname. Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi ir plakdami supilame į karštą pieną. Maišydami kaitiname 10 minučių. Sriubą atvėsiname ir pastatome į šaldytuvą. Tiekiam..

Recepto vertinimas: 0

Pyrageliai ''DŽIAUGSMAS''

TESLOS PARUOSIMAS:Uzkaitinti puoda ir i ji ipilti dvi stiklines pieno ir margarina. Kai viskas uzverda suberti miltus ir is karto greitai maisyti puoda is visu jegu beperstojo apie 4 min. Tada misini perdeti i koki nors kita inda ir viska plakti mikseriu, plakant sudeti 8 kiausinius. Tada tesla pade..

Recepto vertinimas: 0

PIENO GIRA

Piena su cukrumi uzvirti ir atvesinti iki 20 laipsniu. Ideti istirpintas mieles ir uzraugti. Atvesinti ir ispilstyti i butelius.Patartina naudoti kuo liesesni piena...

Recepto vertinimas: 0

Tradiciniai vaniliniai ledai

Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplak..

Recepto vertinimas: 5

Sūrio sausainiai

Miltai suberiami ant lentos, sudedamas susmulkintsa margarinas, suberiama druska ir įpilama tiek pieno, kad susiminkytų tešla. Tešla plonai kočiojama, pabarstoma tarkuotu sūriu, sulenkiama voku, vėl kočiojama, pabarstoma ir t.t. Taip kartoti 3 kartus. Paruošta tešla iškočiojama 0,5 cm s..

Recepto vertinimas: 0

Karštas šokoladas

Į ištirpintą (neužvirintą) pusės pakelio sviestą po truputį pilkite 1 stiklinę cukraus, sumaišytą su 3 šaukštais kakavos. Viską gerai išmaišę, kai masė pradės tirštėti, įpilkite truputėlį pieno (priklauso nuo to, kokio šokolado norėsite: jei tiršto, tai pakaks ir mažiau ..

Recepto vertinimas: 0

Duoninės arba obuolių giros kisielius

Gira pavirinama su prieskoniais, perkošiama, supilamas giroje išleistas krakmolas ir užvirinama. Atšaldoma stikliniame dubenyje arba mažuose dubenėliuose. Prie jo patiekiamas šaltas pasaldintas ir paskanintas prieskoniais pienas arba grietinėlė. ..

Recepto vertinimas: 0

Cukinija su kukurūzais

Cukinijas nuplauti, perpjauti išilgai ir šaukštu išgremžti vidų. Kukurūzus nusunkti, įdėti kiaušinį, supilti pieną, įberti smulkiai pjaustytus pomidorus, prieskonius ir išmaišyti. Šį faršą sudėti į cukinijas, pabarstyti sūriu, pašlakstyti aliejumi. Uždengti ir troškinti an..

Recepto vertinimas: 0

Kaukazietiškai paruoštos dešrelės iš avienos

Paruostus subproduktus visus atskirai sudėti į verdantį pasūdytą vandenį su pipirais ir lauro lapais ir atskirai isvirti. Isvirtus ir atausintus subproduktus ir avienos riebalus supjaustyti kubeliais ir apkepti. Atskirai pakepinti svogūnus. Apkeptus subproduktus sumaisyti su pakepintais svog..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su krienais

Lydekas išdaryti, sudėti į sūdytą, papipirintą, verdantį vandenį. Bulves supjaustyti ir sudėti į virti prie lydekų. Sutarkuoti krienus. Kai žuvis ir bulvės bus išvirusios, neišgaravusį sultinį nupilti į atskirą indą, o bulves ir lydekas perkelti į kitą (gilią emaliuotą keptu..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai ''Šokoladiniai rateliai''

Is sviesto, kiausinio, cukraus ir miltu uzminkome tesla. Ja 1 val. laikome saltai. Tuomet iskociojame 0,5 mm storio laksta ir formuojame ziedo formos sausainius. Kepame 150-170 C temperaturos orkaiteje.Iskepusius sausainius atvesiname. Puodelyje istirpiname sokolada su pienu. Jo pripildome sausainiu..

Recepto vertinimas: 0

Olandiška daržovių košė su jautiena

Mėsą virkite 1 litre vandens ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Tada sudėkite nuskustas ir mažais gabaliukais supjaustytas morkas. Po 15 minučių sudėkite nuluptus, griežinėliais supjaustytus svogūnus, nuluptas ir į 4 dalis supjaustytas bulves, sudėkite riebalus. Viską virkite dar 3..

Recepto vertinimas: 0