KiauÅ¡iniai, kiauå¡iniå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Kiaušiniai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/20
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmuši kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, citrinos žievelę bei druską. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei razinomis ir po šaukštą įmaišyti..
Recepto vertinimas:
Kokosinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis
MargarinÄ… iÅ¡triname su cukrumi ir kiauÅ¡iniu, supilame grietinÄ™, suberiame kokoso drožles (3 Å¡aukÅ¡telius paliekame), gerai iÅ¡maiÅ¡ome. TeÅ¡lÄ… sukreÄiame į margarinu iÅ¡teptÄ… ir likusiomis kokoso drožlÄ—mis pabarstytÄ… kepimo formÄ…. Ant virÅ¡aus sudedame citrinos sultimis paÅ¡lakstytas ..
Recepto vertinimas:
Makaronus iÅ¡virkite, nupilkite vandenį ir paskirstykite sviestu iÅ¡teptoje kepimo formoje. IÅ¡plakite kiauÅ¡inius, pienÄ…, picos prieskonius ir druskÄ…. MiÅ¡inį užpilkite ant makaronų ir kepkite 200 °C temperatÅ«roje apie 15 minuÄių tol, kol kiauÅ¡inių miÅ¡inys sutirÅ¡tÄ—s. Nuplautus pomid..
Recepto vertinimas:
Sviestą ir cukrų reikia ištrinti iki vientisos masės nuolat pridedant po 1-2 kiausinius, kol sudedami visi kiaušiniai. Tada sudedami miltai, citrinų esencija, supilama grietinėlė ir konjakas. Viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės.Kepama specialioje krosnyje varvinant tešlą ant vir..
Recepto vertinimas:
Migdolinis pyragas „Bitės įgėlimas“
Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį supilti mieles. 250 ml pieno pašildyti. Iš mielių su dalimi pašildyto pieno ir žiupsneliu cukraus paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje. 100 g sviesto ištirpinti likusiame..
Recepto vertinimas:
Su lupenomis virtos bulvÄ—s nulupamos, sugrÅ«damos arba sumalamos mÄ—smale, suberiami miltai, pasÅ«doma. IÅ¡ teÅ¡los koÄiojami maždaug 8 cm ilgio ir 6 cm ploÄio paplotÄ—liai, ant jų dedama morkų įdaro. KraÅ¡tai užlankstomi kaip virtiniams. Kukorai dedami į riebalais iÅ¡teptÄ… skardÄ… ir ke..
Recepto vertinimas:
Dansk wienerkaka (Daniškas vienos pyragas)
1.IÅ¡maiÅ¡yti sviestÄ…, kad bÅ«tų minkÅ¡tas. SudÄ—ti kiauÅ¡inius, mieles, iÅ¡tirpintas Å¡aukÅ¡te pieno. SumaiÅ¡ius miltus su vaniliniu cukrumi, sudÄ—ti į teÅ¡lÄ…, gerai suminkyti. 2.Padalinti teÅ¡lÄ… į 2 dalis. KoÄioti plonai pailgos formos lakÅ¡tÄ…, kepimo formos 25*35 dydžio. Atsargiai ..
Recepto vertinimas:
Biskvitinis tortas su persikais
Apie biskvitinÄ™ teÅ¡lÄ… Ä® plakimui skirtÄ… indÄ… supilame kondensuotÄ… pienÄ… ir jame iÅ¡maiÅ¡ome sodÄ…. Po to po vienÄ… įmuÅ¡ame kiauÅ¡inius, suberiame miltus ir iÅ¡maiÅ¡ome. ParuoÅ¡tÄ… teÅ¡lÄ… pilame į riebalais pateptÄ… tortinÄ™ formÄ… ir kepame 30 min. 180-200°C temperatÅ«ros orkaitÄ—je...
Recepto vertinimas:
Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome. Įdedame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Teš..
Recepto vertinimas:
Baltymus iÅ¡plakti su trupuÄiu cukraus ir sudÄ—ti puse vanilinio cukraus. Atskirai iÅ¡plakti trynius ir pamažu iÅ¡maiÅ¡yti su baltymais. SudÄ—ti miltus, kepimo miltelius ir krakmolÄ…, atsargiai iÅ¡maiÅ¡yti. TeÅ¡lÄ… sudÄ—ti į riebalais iÅ¡teptÄ… formÄ… ir iÅ¡kepti, kepti 15 min. 200 laipsnių tem..
Recepto vertinimas:
Susipjaustykime 100 g dešros ar kumpio, saujele pievagrybiu, baltąją dalį poro. Porą su pievagrybiais pakepinti ant sviesto. Į dubenį dedame dešros (kumpio), beriame ataušintą porą su pievagrybiais, smulkiai tarkuojame fermentinį sūrį, viską išmaišome. Plakikliu išplakame 2 kiauš..
Recepto vertinimas:
Cukrų ir vanilininį cukrų sudÄ—ti į ugniai atsparų nedidelį indÄ…. Supilti pienÄ…. DubenÄ—lį įstatyti į puodÄ… su verdanÄiu vandeniu ir maiÅ¡yti, kol masÄ— užvirs. PienÄ… nukelti nuo viryklÄ—s. KiauÅ¡inio trynius sudÄ—ti į ugniai atsparų indÄ… ir po truputį pilant pienÄ… gerai iÅ¡plak..
Recepto vertinimas:
Miltai supilami ant lentos, sudedamas susmulkintas margarinas, suberiamÄ… druska ir įpilama tiek pieno, kad susiminkytų teÅ¡la. TeÅ¡la plonai iÅ¡koÄiojamÄ…, pabarstomÄ… tarkuotu sÅ«riu, sulenkiama voku, vÄ—l iÅ¡koÄiojamÄ…, pabarstomÄ… ir t. t. Taip kartoti tris kartus. ParuoÅ¡ta teÅ¡la iÅ¡koÄi..
Recepto vertinimas:
KarÅ¡ta grietinÄ—lÄ— sumaiÅ¡oma su karÅ¡tu sviestu ir stikline miltų. Kai atauÅ¡ta, įmuÅ¡ame kiauÅ¡inį, įdedame mielių ir pastatome Å¡iltai. Kai pakyla, įdedame 8 trynius, sutrintus su cukrumi. Tada įdedame likusius miltus. Pastatome, kad dar pakiltų. Kai pakyla, sumaiÅ¡ome, įdedame razinÅ..
Recepto vertinimas:
Silkės išmirkomos, nulupamos, atskiriami kaulai, sukapojama, sudedami pyrago džiūvėsėliai, smulkiai supjaustytas ir aliejuje ar svieste pakepintas svogūnas, smulkiai sutarkuotas obuolys, vienas kietai virtas, susmulkintas kiaušinis ir sumaišoma. Iš gautos masės lėkštėje suformuojama ..
Recepto vertinimas:
Aluje kepti kiaulienos maltiniai su voveraiÄių įdaru
Faršą sumaišome su išplaktu kiaušiniu, duonos riekelėmis, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais. Įdarui svieste pakepiname smulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu. Formuojame maltinius įdėdami po ša..
Recepto vertinimas:
TurkiÅ¡ki ÄeburÄ—kai su sÅ«riu (Beurek)
Sviestą ištirpdykite ant silpnos ugnies, gerai nukoškite. Patiekalui naudokite tik labai gryną sviestą. Ant lentos padėkite maždaug 30 cm ilgumo tešlos lakštą. Teptuku suvilgykite ją lydytu sviestu. Ant pirmojo uždėkite antrą tešlos sluoksnį ir jį suvilgykite sviestu; tą patį pa..
Recepto vertinimas:
SviestÄ… iÅ¡sukite plaktuvu, supilkite cukraus pudrÄ…, iÅ¡maiÅ¡ykite, po 2 minuÄių padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol bus puri masÄ—. Å okoladÄ… iÅ¡tirpinkite inde karÅ¡to vandens vonelÄ—je. Ä® plakinį po vienÄ… sumuÅ¡kite trynius, pilkite iÅ¡tirpintÄ… Å¡okoladÄ…, berkite vanilinÄ…, miltu..
Recepto vertinimas:
Bulviniai rageliai su kiaulienos įdaru
Žalios bulvės sutarkuojamos, sudedamos sugrūstos virtos bulvės, kiaušinis, grietinė, pasūdoma ir viskas išmaišoma. Įdarui kiauliena sumalama, sudedamas smulkiai supjaustytas riebaluose pakepintas svogūnas, pipirai, pasūdoma. Iš bulvių masės daromi paplotėliai, uždedama paruoš..
Recepto vertinimas:
IÅ¡ miltų ir sÅ«dyto vandens įmaiÅ¡oma kietoka teÅ¡la. Gerai iÅ¡minkoma, plonai iÅ¡koÄiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratÄ—liais ir sÅ«dytame vandenyje iÅ¡verdama (iÅ¡verda maždaug per 5—7 min). Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdanÄiu vandeniu ir porÄ… valandų palaikomos, ka..
Recepto vertinimas:
Lietiniai su mielėmis (rusiški blynai)
Vandenį suÅ¡ildykite iki 35 – 40º, sudÄ—kite druskÄ…, cukrų ir su trupuÄiu paÅ¡ildyto vandens iÅ¡trintas mieles. Papildomai persijokite miltus ir užmaiÅ¡ykite teÅ¡lÄ…. Baigdami maiÅ¡yti supilkite paÅ¡ildytÄ… margarinÄ… , iÅ¡maiÅ¡ykite, apibarstykite miltais, pastatykite ant Å¡ilto vandens puod..
Recepto vertinimas:
Varškės apkepas (Skirmantės) (foto)
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudeda..
Recepto vertinimas:
Šviežią ananasą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išimkite kietą šerdį. Nuo konservuotų ananasų nupilkite sultis. Užvirinkite pieną, sudėkite 75 ml manų kruopų ir išbrinkinkite ant lėtos ugnies. Atvėsinkite. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki lengvų putų ir sumaišy..
Recepto vertinimas:
Svogūnus sukapojame, grybus sumalame, sudedame į keptuvę ir troškiname su 25g sviesto. Išverdame birią grikių košę, sudedame likusį sviestą. Grikius , troškintus grybus sumalame, suberiame druską, pipirus , ataušiname, formuojame nedidelius kotletus, kuriuos pamirkome kiau..
Recepto vertinimas:
Makaronų sriuba su frikadelėmis
KopÅ«stus nuvalome, nuplauname, nestambiai supjaustome ir 1-2 min. pakepiname ant stiprios ugnies. MÄ—sÄ… nuvalome, nuplauname, supjaustome, kartu su nuluptu svogÅ«nu sumalame mÄ—smale, į sumaltÄ… mÄ—sÄ… įberiame imbiero, sukreÄiame iÅ¡plaktÄ… kiauÅ¡inio baltymÄ…, pasÅ«dome, iÅ¡maiÅ¡ome ir form..
Recepto vertinimas: